ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ μεταγραφές: Έτσι έκλεισε τον Ντεσπόντοφ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ
Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ PHOTO CREDITS: DANIL SHAMKIN/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε με αποφασιστικότητα και με άκρα μυστικότητα για να ικανοποιήσει με τον Βούλγαρο μεσοεπιθετικό την εισήγηση του Λουτσέσκου για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή με ποιότητα που καλύπτει όλα τα «θέλω» του Ρουμάνου τεχνικού

Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός της Εθνικής Βουλγαρίας θα περάσει ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης που κινήθηκε μεθοδικά και κάτω από άκρα μυστικότητα κατάφερε να συμφωνήσει με την Λουντογκόρετς και να ντύσει στα ασπρόμαυρα τον 26χρονο μεσοεπιθετικό.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να ολοκληρώσουν την συμφωνία οι άνθρωποι του Δικεφάλου, με εντολή από τα ανώτατα διοικητικά τους κλιμάκια, διέψευδαν κάθε ενδιαφέρον για τον Ντεσπόντοφ. Ακόμη και τις δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της Λουντογκόρετς που αποκάλυπτε ότι ο ΠΑΟΚ έχει μπει στη διεκδίκηση του παίκτη προσπάθησαν να…χαμηλώσουν όσο περισσότερο μπορούσαν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η τακτική τους επιβραβεύτηκε με την συμφωνία που πέτυχαν με την ομάδα του – προσφέροντας 3,2 εκατομμύρια ευρώ- και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που θα αμείβεται ετησίως με ένα ποσό κοντά στα 1,3 εκατομμύρια.

Με τον χρόνο να πιέζει καθώς η προθεσμία για την κατάθεση της λίστας στην UEFA για τους ομίλους του Conference League εκπνέει τη Δευτέρα και κάποιες από τις περιπτώσεις που κυνηγούσαν να ναυαγούν (όπως αυτή του Χακσαμπάνοβιτς, που έκλεισε τελικά στην Στόουκ) κινήθηκαν αποφασιστικά για να καλύψουν την ανάγκη ενίσχυσης στην μεσοεπιθετική τους γραμμή με τον καλύτερο, όπως όλα δείχνουν τρόπο.

Καλύπτει όλα τα "θέλω" του Λουτσέσκου

Αυτός που… τρίβει τα χέρια του είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν που επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η ομάδα του, πολύ περισσότερο μετά την αποχώρηση του Νάρεϊ, χρειάζεται τουλάχιστον έναν, ποιοτικό μεσοεπιθετικό που θα μπορεί να συνεισφέρει γκολ και ασίστ. Κάτι που είναι το σήμα κατατεθέν του Ντεσπόντοφ.

Μόνο την φετινή χρονιά ο Βούλγαρος έχει 4 γκολ και 2 ασίστ με τη Λουντογκόρετς, για την οποία έχει συνολικά σκοράρει 39 φορές σε 128 παιχνίδια, στα οποία έχει μοιράσει 55 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Δεν είναι μόνο τα στατιστικά του, που λογικά θα πρέπει να ενθουσιάζουν τον προπονητή του ΠΑΟΚ αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί με την επιτυχία σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής και στην γραμμή κρούσης ως επιθετικός.

Παίκτης με προσωπικότητα και ηγετικά χαρίσματα

Και το κυριότερο; Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ είναι "αρχηγός" με όλη τη σημασία της λέξης. Ηγέτης και στην Λουντογκόρετς και στην Εθνική του ομάδα, με υψηλές παραστάσεις και έντονη προσωπικότητα, που δεν φοβάται να βγει μπροστά στα δύσκολα για την ομάδα του.

Έχοντας εμπειρία σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αναδείχθηκε 3 φορές "ποδοσφαιριστής της χρονιάς" στην Βουλγαρία έχοντας κατακτήσει με την Λουντογκόρετς όλα τα εγχώρια τρόπαια.

Τα επόμενα 4 χρόνια θα προσπαθήσει να κατακτήσει τίτλους με τον ΠΑΟΚ...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ