ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ μεταγραφές: Ανακοίνωσε τον Ντεσπόντοφ μέχρι το 2027

ΠΑΟΚ μεταγραφές: Ανακοίνωσε τον Ντεσπόντοφ μέχρι το 2027
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ YOUTUBE

Παίκτης του ΠΑΟΚ με κάθε επισημότητα είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας (4/9) ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, με τους ασπρόμαυρους να ανακοινώνουν τη συμφωνία τους με τον πρώην κάπτεν της Λουντογκόρετς για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Οι τελευταίες ημέρες των μεταγραφών βρήκαν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να κινούνται ταχύτατα για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης και τελικά πέτυχαν διάνα.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ήταν ένα όνομα που έπαιξε έντονα στο ελληνικό μεταγραφικό παζάρι όντας στο ραντάρ του Ολυμπιακού, με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν όμως κίνηση-ματ και να "κλείνουν" τον αρχηγό της Λουντογκόρετς (19 γκολ και 22 σεζόν ήταν ο απολογισμός του την περασμένη σεζόν σε 48 ματς σε όλες τις διοργανώσεις).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την Κυριακή (3/9) ο παίκτης έφτασε στην Θεσσαλονίκη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και την Δευτέρα (4/9) ήρθε η χαρμόσυνη είδηση για τους φίλους του Δικεφάλου, με τη διοίκηση των ασπρόμαυρων να γνωστοποιεί τη σπουδαία μεταγραφή.

Ο Βούλγαρος εξτρέμ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2027 και θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 77.

Σημειώνεται πως ο 26χρονος Βούλγαρος εξτρέμ θα δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα του Δικεφάλου, η οποία αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (4/9) ώστε να τεθεί στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου και για τους αγώνες της φάσης των ομίλων του Conference League απέναντι σε Άιντραχτ, Ελσίνκι και Αμπερντίν.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1996 στην Κρέσνα της Βουλγαρίας, δύο ώρες μακριά από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Ντεσπόντοφ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Λίτεξ Λόβετς και έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, αγωνιζόμενος ως εξτρέμ.

Ο Βούλγαρος επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στην ηλικία των 15, στις 12 Μαϊου του 2012. Στην Λίτεξ Λόβετς έμεινε μέχρι το 2016, αγωνίστηκε σε 49 παιχνίδια, σκόραρε έξι φορές και μοίρασε μία ασίστ.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του, η ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Το καλοκαίρι του 2016 μετακόμισε στη Σόφια και έμεινε εκεί μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019, μετρώντας 80 συμμετοχές, 25 γκολ και 26 ασίστ.

Οι αριθμοί του εντυπωσίασαν την Κάλιαρι, η οποία προσέφερε 4,000,000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Εκεί έμεινε για ένα χρόνο χωρίς όμως να βρει χρόνο συμμετοχής μετρώντας μόνο 5 εμφανίσεις.

Ακολούθησε ένας κύκλος δανεισμών σε Στουρμ Γκρατς και Λουντογκόρετς. Στην Στουρμ Γκρατς αγωνίστηκε τη σεζόν 2019-20 και σημείωσε, 21 συμμετοχές, εννιά τέρματα και οκτώ ασίστ.

Το 2020-21 θα γυρίσει στην Βουλγαρία ως δανεικός με οψιόν αγοράς για λογαριασμό της Λουντογκόρετς και το 2022 πλήρωσε τη ρήτρα και τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή. Στο Ράζγκραντ έμεινε για τρία χρόνια, έπαιξε σε 128 αγώνες, σκόραρε 39 φορές και μοίρασε 55 ασίστ, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και δύο Super Cup.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ αναδείχθηκε τρεις φορές ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Βουλγαρία και δύο φορές πρώτος σε ασίστ. Είναι επίσης αρχηγός της Εθνικής Βουλγαρίας μετρώντας 39 συμμετοχές και 10 γκολ.

Καλώς ήρθες Κίριλ", αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ