ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Με συνταγή Λεωφόρου κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ | 22 Ιανουαρίου 2023
Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ | 22 Ιανουαρίου 2023 EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναμένεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό με την ίδια ενδεκάδα που επικράτησε με ηχηρό τρόπο επί του Παναθηναϊκού στο πρόσφατο ντέρμπι πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει ένα ακόμη σημαντικό ντέρμπι με αντίπαλο αυτή την φορά τον Ολυμπιακό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του γνωρίζουν ότι το αποψινό ματς (5/2, 20:30, Novasports Prime, LIVE από SPORT24) στην έδρα τους μπορεί να είναι κομβικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και θα προσπαθήσουν να επικρατήσουν με την ποδοσφαιρική φιλοσοφία που εφάρμοσαν στα προηγούμενα, νικηφόρα για αυτούς, ντέρμπι.

Ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει τους ερυθρόλευκους με συνταγή… Λεωφόρου. Όλα δείχνουν ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα παρατάξει την ομάδα του με την ίδια ενδεκάδα που επιβλήθηκε εκτός έδρας με 3-0 του Παναθηναϊκού στον πρόσφατο αγώνα πρωτάθληματος.

Με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι κάτω από την εστία για ένα ακόμη παιχνίδι, τα μετόπισθεν του Δικεφάλου θα έχουν τον Ζόαν Σάστρε στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Ράφα Σοάρες στο αριστερό και δίδυμο στα στόπερ τους Ίνγκι Ίνγκασον και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

Στη μεσαία γραμμή ως κεντρικός χαφ θα αγωνιστεί ο Ντόουγκλας Αουγκούστο που δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας στον αγώνα με το Λεβαδειακό, έχοντας αυτή την φορά στο πλευρό του τον Στέφαν Σβαμπ.

Η μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου θα αποτελείται από τους Κάλεντ Νάρεϊ, Γιάννη Κωνσταντέλια και Άντριγια Ζίβκοβιτς και τον Νέλσον Ολιβέιρα στην γραμμή κρούσης.

Αυτές είναι οι εναλλακτικές λύσεις του Λουτσέσκου

Τι μπορεί να φέρει από τον πάγκο ο Ρουμάνος τεχνικός; Στα πλάγια μπακ η εναλλακτική του είναι ο Τόμας Κεντζιόρα. Ο Πολωνός που αποκτήθηκε με δανεισμό από την Ντιναμό Κιέβου έδειξε να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και μπορεί να παίξει και στις δυο πλευρές τις άμυνας του Δικεφάλου με την ίδια αξιοπιστία.

Στα στόπερ ο Λουτσέσκου έχει και τους δυο αναπληρωματικούς του, Κάργα και Νάσμπεργκ στην αποστολή ενώ στη μεσαία γραμμή εκτός του Ντάντας λύσεις μπορεί να δώσει και ο Φιλίπε Σοάρες που σταδιακά εντάσσεται ολοένα και περισσότερο στην ομάδα του, μετά τον τραυματισμό του.

Εκεί που φαίνεται να υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η τριάδα στα χαφ με τις εναλλακτικές του προπονητή του ΠΑΟΚ, -μετά το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που προέκυψε με τον Τάισον- να είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και ο νεαρός Αντρέ Ρικάρντο. Ο Σουριναμέζος πλέον αγωνίζεται σε μικρά διαστήματα στο τέλος των παιχνιδιών ενώ ο νεαρός Πορτογάλος περιμένει ακόμη την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Μπράντον Τόμας είναι και πάλι διαθέσιμος μετά την αποβολή του στον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και αν χρειαστεί θα είναι αυτός που θα μπει για να δώσει λύσεις στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στόχος να πάρει τον έλεγχο του ντέρμπι

Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο του ντέρμπι με καλή κυκλοφορία της μπάλας και να απειλήσει μέσα από την ορθολογική του ανάπτυξη την εστία των ερυθρολεύκων.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ γνωρίζει πως απέναντι στην μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού θα πρέπει οι παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Άλλωστε η φιλοσοφία του πρεσβεύει πως οι νίκες χτίζονται στη συμπαγή άμυνα.

Μη χάσετε την Game Night πριν και μετά το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ