ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: "Κλειστά χαρτιά" από τον Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία στο ματς με τον Παναθηναϊκό
Ο Πάμπλο Γκαρσία στο ματς με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει δείξεις τις προθέσεις του για το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του στο σημερινό κρίσιμο ημιτελικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Με αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και πάλι με 4-3-3 ο ΠΑΟΚ

Οι προηγούμενες δυο ημέρες, με την αποστολή του ΠΑΟΚ να προετοιμάζεται στην Αθήνα για τον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πέρασαν με τον Πάμπλο Γκαρσία να προσπαθεί να το τονώσει την ψυχολογία των παικτών του, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ουρουγουανός μίλησε αρκετές φορές στην ομάδα του και είχε και αρκετές προσωπικές συζητήσεις μαζί τους τονίζοντας την σπουδαιότητα που έχει ο σημερινός ημιτελικός με την ΑΕΚ (7/4, 20:00, Cosmote Sport 3HD, SPORT 24)

Αυτό που δεν αποκάλυψε ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν τα πλάνα του για το σημερινό παιχνίδι. Ο Γκαρσία κράτησε κλειστά τα χαρτιά του δείχνοντας ότι και αυτός είχε πολλά να «ζυγίσει» σε σχέση με το σχήμα που είχε στο μυαλό του την ώρα που η αποστολή του Δικεφάλου αναχωρούσε το περασμένο Σάββατο για την Αθήνα.

Όπως και να έχει φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με την ίδια συνταγή που του έδωσε τη νίκη στην πρεμιέρα των πλέι οφ και με το σχήμα με τους 3 κεντρικούς χαφ να παραμένει.

Το θέμα είναι οι παίκτες που θα πάρουν φανέλα βασικού καθώς τα ερωτηματικά και τα διλήμματα παραμένουν με το ποιο σημαντικό από αυτά να είναι η επιλογή κάτω από την εστία. Με τους δυο θεωρητικά βασικούς Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς να μην έχουν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά στα δοκάρια και το νεαρό Ταλιχμανίδη να μην έχει πάρει ευκαιρία σε πιο εύκολα παιχνίδια από το σημερινό η επιλογή του γκολκίπερ παραμένει ένας δυσεπίλυτος γρίφος. Όποια και αν είναι η τελική απόφαση του Γκαρσία, το σημερινό παιχνίδι θα αποτελέσει crash test για αυτόν που θα σταθεί κάτω από τα δοκάρια.

Στην άμυνα με την παρουσία του Βιεϊρίνια να είναι δεδομένη το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί είναι ποιος από τους Ροντρίγκο και Μπάμπα θα είναι ο δεύτερος μπακ και την πλευρά που θα καλύψει στο γήπεδο. Στην πρεμιέρα των πλέι οφ στην Τούμπα η ανασταλτική στρατηγική του Ουρουγουανου βασίστηκε στην αντιμετώπιση του Λιβάι Γκαρσία, που είχε κάνει άνω κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ στο αντίστοιχο ντέρμπι της κανονικής περιόδου και δεν αποκλείεται να ισχύσει το ίδιο και σήμερα.

Στο κέντρο της άμυνας πάντως φαίνεται ότι υπάρχει ένα δεδομένο δίδυμο με τους Ίνγκασον και Κρέσπο.

Στην μεσαία γραμμή το, περισσότερο «σφιχτό», σχήμα με τους 3 χαφ δίνει προτεραιότητα σε Αουγκούστο, Σβαμπ και Καντουρί με τον Ουάρντα να διεκδικεί μια θέση στην ενδεκάδα. Αν ο Αιγύπτιος πάρει φανέλα βασικού αυτό θα σημαίνει ότι ο Γκαρσία θα έχει διαφοροποιήσει και τη συνολική τακτική του για το σημερινό ημιτελικό.

Στην επίθεση φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν αυτή τη φορά βασικοί και ο Τζόλης και ο Κρμέντσικ που μπήκαν αλλαγή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Αυτό που έχει ενδιαφέρον με το δίδυμο Τζόλη και Άντριγια Ζίβκοβιτς στη βασική ενδεκάδα είναι οι πλευρές στις οποίες θα τους τοποθετήσει ο Ουρουγουανός. Ο Σέρβος στα δύο τελευταία παιχνίδια του Δικεφάλου ξεκινά από τα αριστερά και θα έχει ενδιαφέρον αν ο Γκαρσία τον τοποθετήσει και πάλι μπροστά από τον Μπάμπα ή αν θα επαναφέρει εκεί τον Χρήστο Τζόλη.

* Η πρώτη εκπομπή Game Night κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 22:00, μετά τη λήξη του δεύτερου ημιτελικού, με καλεσμένο τον πρωταθλητή Ευρώπης Νίκο Νταμπίζα και με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Θέμη Καίσαρη στο studio, ενώ live από το γήπεδο θα είναι ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ