THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ: Καμία επικοινωνία για Ντάντας, περιζήτητος ο Πορτογάλος

Ο Τιάγκο Ντάντας
Ο Τιάγκο Ντάντας EUROKINISSI SPORTS

Η πρόοδος της u21 της Πορτογαλίας στο Euro ικανοποιεί τις προσδοκίες και τις επιδιώξεις της Μπενφίκα για αποκλειστικά και μόνο πώληση του Τιάγκο Ντάντας, χωρίς ούτε οι Λουζιτανοί, αλλά ούτε ο ίδιος ο αρχηγός των Ιβήρων να έχουν – ως και… χτες τουλάχιστον - την παραμικρή επαφή/επικοινωνία με τον ΠΑΟΚ.

Από την ανοιξιάτικη συνάντηση του Ζοζέ Μπότο με τους υψηλόβαθμούς αξιωματούχους της Μπενφίκα έχει περάσει πολύς χρόνος. Από τότε, το SPORT24 είχε ξεκαθαρίσει το πλαίσιο τόσο της πρότασης του ΠΑΟΚ για την επέκταση της παραμονής του Τιάγκο Νταντάς στην Τούμπα όσο και την ανταπάντηση των Λουζιτανών.

Δανεισμό για έναν χρόνο και υποχρεωτική option αγοράς η προσφορά των «ασπρόμαυρων», 3,5 εκατομμύρια ευρώ συν 500.000 ευρώ σε μπόνους για το 100% των δικαιωμάτων του Πορτογάλου μέσου η απάντηση της Μπενφίκα, αισθητά μειωμένη σε σχέση με το buy out που προβλέπονταν στην αρχική, περυσινή πια, συμφωνία των δύο πλευρών (7 εκατ. για το 100% ή 4 εκατ. για το 50%).

Εξ αρχής οι Λουζιτανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να συζητήσουν, ειδικά στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, οτιδήποτε διαφορετικό. Ο Ντάντας προέρχονταν από την παραγωγικότερη και πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του και ακολουθούσε το u21 Euro, στο οποίο θα έκανε… πασαρέλα, οπότε εύλογα προσδοκούσαν (και προσδοκούν) σε αγοραστές.

Αρχηγός των Ιβήρων, με νικητήριο γκολ δικό του, στο παρά ένα της ολοκλήρωσης του ομίλου που συμμετείχαν (με Ολλανδία, Βέλγιο και Γεωργία), τους χάρισε τη νίκη στην χτεσινοβραδινή τελευταία αναμέτρηση κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» και έτσι τη δεύτερη θέση στο γκρουπ και την πρόκριση στα προημιτελικά όπου και η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Αγγλία.

Σενάριο που ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις και στις προσδοκίες της Μπενφίκα, η οποία έχει ήδη δεχτεί αρκετές κρούσεις – όπως περίμενε – από διάφορους συλλόγους για τον 23χρονο μέσο, προσεγγίζοντας οι περισσότερες εξ αυτών το βασικό (αν όχι αποκλειστικό) ζητούμενο των πρωταθλητών Πορτογαλίας που είναι η πώληση και όχι ο νέος δανεισμός του Ντάντας.

Κάτι που αποδυναμώνει ακόμη και το θεωρητικό σενάριο μιας ενδεχόμενης επανόδου του ΠΑΟΚ, σε ανάλογο – αξίωση δηλαδή παράτασης δανεισμού – πλαίσιο. Και μάλιστα, χωρίς αυτό το θεωρητικό να στοιχειοθετείται μιας και έτσι κι αλλιώς ούτε η Μπενφίκα ούτε όμως και η πλευρά του ίδιου του Ντάντας παραδέχονται πως έχει υπάρξει, όλο αυτό το διάστημα, η οποιαδήποτε επιπλέον επικοινωνία (και αυτό παρότι για παράδειγμα Μπενφίκα και ΠΑΟΚ έχουν συνομιλήσει για τον Μεϊτέ) ή επαφή για αντιπρόταση από τον «δικέφαλο», ή έστω επιθυμία νέας συζήτησης ή οτιδήποτε σχετικό.

Μέχρι και… χτες τουλάχιστον. Αν αλλάξει άγνωστο, το προφανές πάντως είναι πως το περίγραμμα που διαμορφώνεται σαφέστατα τη θέση της Μπενφίκα ενισχύει.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ