THE SPORTS ECONOMIST

Ντάντας: Στα μισά έπεσε η Μπενφίκα, παραμένουν πολλά για τον ΠΑΟΚ

Ο Τιάγκο Ντάντας
Ο Τιάγκο Ντάντας INTIME

Το SPORT24 πληροφορήθηκε τι αξίωσε η Μπενφίκα για την πώληση του Τιάγκο Ντάντας στον ΠΑΟΚ στην προ εβδομάδων συνάντηση που είχε ο Ζοζέ Μπότο: 3,5 εκατομμύρια ευρώ συν 500.000 υπό τη μορφή μπόνους για το 100% των δικαιωμάτων του Πορτογάλου μέσου ζήτησαν οι Λουζιτανοί, χωρίς πάντως έκτοτε καμία απόκριση από μεριάς Δικεφάλου.

Πριν καν ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση, η προσπάθεια τουλάχιστον για μια τέτοια από μεριάς ΠΑΟΚ για τους όρους της επέκτασης της παραμονής του Τιάγκο Ντάντας, το SPORT24 είχε καταγράψει επακριβώς τα περιθώρια που υπήρχαν από την άλλη πλευρά του τραπεζιού, από την πλευρά δηλαδή της Μπενφίκα.

Ακολούθησε το ταξίδι του Ζοζέ Μπότο στη Λισαβώνα και το ραντεβού του με τους υπεύθυνους των Λουζιτανών. Κυκλοφόρησαν διάφορα σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης και τις θέσεις των δύο πλευρών, έστω και κάπως αργοπορημένα όμως έγιναν γνωστές οι εκατέρωθεν προτάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα λοιπόν πληροφορήθηκε το SPORT24 από το διοικητήριο των "αετών", η πλευρά του δικέφαλου όντως αξίωσε απλώς και μόνο παράταση του δανεισμού του Ντάντας για έναν ακόμη χρόνο, χωρίς -σε πρώτο επίπεδο τουλάχιστον- να προταθεί κάτι περισσότερο για μετά το τέλος αυτού του δεύτερου δανεισμού.

Δεν χρειάστηκε κιόλας να φτάσει ως εκεί η όποια κουβέντα μιας και η Μπενφίκα επιβεβαίωσε πως δεν συζητάει ενδεχόμενο νέου δανεισμού, μιας και προσδοκάει σε πώληση του διεθνή με τις Ελπίδες της Πορτογαλίας μέσου. Η αντιπρόταση των Λουζιτανών και αυτή στο εύρος φάσματος που είχε προσδιορίσει το προ ενάμιση μήνα ρεπορτάζ του SPORT24.

Αυτά ζητάει η Μπενφίκα από τον ΠΑΟΚ για τον Ντάντας

Σε σχέση λοιπόν με τους αρχικούς όρους της συμφωνίας -7 εκατ. ευρώ option αγοράς για το 100% των δικαιωμάτων του Ντάντας και 4 εκατ. για το 50%- η Μπενφίκα αξίωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ συν άλλες 500.000 σε μορφή μπόνους, προσφέροντας όμως γι’ αυτό το ποσό το 100% των δικαιωμάτων του Πορτογάλου.

Ουσιαστικά δηλαδή έπεσε στα μισά σε σχέση με το πλαίσιο του αρχικού deal. Και πάλι όμως, είναι πολλά για τα τρέχοντα μεταγραφικά δεδομένα των ασπρόμαυρων. Απολύτως ενδεικτικό ότι από εκείνο το ραντεβού δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση από τον ΠΑΟΚ ούτε προς την Μπενφίκα ούτε προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα, βάσει τουλάχιστον των όσων οι συγκεκριμένες πλευρές εκτιμούν, πλέον (ακόμη και) με αυτά τα δεδομένα οποιαδήποτε εξέλιξη μοιάζει να μην αποτελεί επί της παρούσης το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Επιπρόσθετα δηλωτικό ότι η Μπενφίκα έχει μπει -ανοιχτά πλέον- σε διαδικασία προώθησης του Ντάντας στην ευρωπαϊκή αγορά θέλοντας να αξιοποιήσει τη χρονικό-αγωνιστική συγκυρία και να επισπεύσει την πώλησή του, ενημερώνοντας μάλιστα για την ύπαρξη συγκεκριμένων ενδιαφερόμενων, μεταξύ άλλων – όπως τουλάχιστον διαλαλούν οι "αετοί" - και από την ελληνική αγορά.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ