FOOTBALL ANALYSIS

Γιόμες κι έχει ο θεός για τον ΠΑΟΚ του Γκαρσία

Ο Βιεϊρίνια στο έδαφος στο ντέρμπι με τον Άρη
Ο Βιεϊρίνια στο έδαφος στο ντέρμπι με τον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης ήταν ανώτερος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και οι γηπεδούχοι κατέφυγαν σε γιόμες για να ισοφαρίσουν. Ο Θέμης Καίσαρης σχολιάζει τη δυσκολία του Δικέφαλου να μπει στην περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει 0-2 από τον Άρη στην Τούμπα μέχρι το 87', αλλά τελικά έφτασε μέχρι την ισοφάριση, σε ένα ντέρμπι που η ομάδα του Γκαρσία ήταν συνολικά σαφώς κατώτερη από τους φιλοξενούμενους.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΙΝΓΚΑΣΟΝ

Πρωταγωνιστής για τον Δικέφαλο ήταν για μια ακόμη φορά φέτος ο Ίνγκασον. Σε δύο γιόμες από χαμηλά στο γήπεδο ο Ισλανδός έκανε το 1-2 με ωραίο κοντρόλ και ψύχραιμο τελείωμα, ενώ στο επόμενο διεκδίκησε την κεφαλιά και κέρδισε το πέναλτι που έκανε γκολ ο Βιεϊρίνια για το 2-2.

Ο Ισλανδός είναι με πέντε γκολ ο 2ος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, αφού μόνο ο Σβιντέρσκι με εννέα έχει πετύχει περισσότερα.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο τρόπος που ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια αναπάντεχη ισοφάριση είναι ενδεικτικός και της εικόνας που είχαν οι γηπεδούχοι απέναντι στον Άρη.

Ο Δικέφαλος με την μπάλα στην ουσία δεν κατάφερε ποτέ να αναπτυχθεί σωστά, πόσο μάλλον να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει ουσιαστικά. Σε αρκετές περιπτώσεις το πρες του Άρη δεν άφηνε τον ΠΑΟΚ ούτε να περάσει τη σέντρα.

ΜΙΑ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η δυσκολία του ΠΑΟΚ και η ταυτόχρονη άνεση του Άρη πίσω από την μπάλα αποτυπώθηκε γλαφυρά στα widget της Opta. Δείτε στο πρώτο widget τις εύστοχες πάσες των Σβαμπ, Ουάρντα, Ζίβκοβιτς και Καγκάβα, των τεσσάρων παικτών που μαζί με τον Τσιγγάρα ξεκίνησαν μπροστά από την άμυνα.

Μόνο μία φορά κατάφεραν να πασάρουν σε συμπαίκτη εντός περιοχής. Μόνο ο Σβαμπ (22) το κατάφερε, σε 90 λεπτά αγώνα. Όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, ο ΠΑΟΚ κατέφυγε σε σέντρες, από παντού.

ΣΕΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Δείτε τις σέντρες των παικτών του Γκαρσία στο open play, χωρίς να απεικονίζονται δηλαδή αυτές από κόρνερ και φάουλ.

Μόλις τρεις εύστοχες σέντρες σε 22 προσπάθειες. Και μπορεί τελικά στον Άρη να κόστισαν στο τέλος του αγώνα, αλλά για τον ΠΑΟΚ συνιστούν αποτύπωση αδυναμίας για συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

ΙΔΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Παρόμοια εικόνα και στην Τρίπολη, όπου την προηγούμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Αστερα. Τότε οι τέσσερις του Δικέφαλου μαζί με τον Τσιγγάρα ήταν οι Καντουρί, Ουάρντα, Μουργκ και Λάμπρου.

Τέσσερις συνολικά εύστοχες πάσες προς την περιοχή, τρεις στις παρυφές της, λίγο μέσα από τη γραμμή και μόνο μία πραγματικά αξιόλογη, αυτή του Μουργκ (10).

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΦΕΡΕΪΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ

Απέναντι σε ομάδες που είναι σχετικά σφιχτές πίσω από την μπάλα ο ΠΑΟΚ έχει σαφές πρόβλημα ανάπτυξης και απειλής. Ο Γκαρσία είναι υπέρμαχος του επιθετικού ποδοσφαίρου, αλλά οι ενδεκάδες με πολλούς μεσοεπιθετικούς δεν αρκούν για να στηριχθεί μια τέτοια ποδοσφαιρική λογική.

Οι ποδοσφαιρικές αρχές που είχε ο ΠΑΟΚ με τον Φερέιρα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, ενώ προφανώς και έχουν συντελέσει σε αυτό και οι αλλαγές προσώπων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΚΟΛ

Φέτος ο Δικέφαλος έχει 47 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, με μια αγωνιστική να απομένει για τη λήξη της κανονικής περιόδου. Πέρυσι στην κανονική περίοδο η ομάδα του Φερέιρα είχε 59 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Είτε μιλάμε για τακτική δυσλειτουργία, είτε για έλλειμμα ποιότητας, είτε και για τα δύο, ο ΠΑΟΚ έχει εμφανώς χειροτερεύσει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ