ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Στα χνάρια του Ίβιτς ο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία δίνει οδηγίες στον πάγκο της κ19 του ΠΑΟΚ
Ο Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο της κ19 του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Τα σημεία που δείχνουν ότι ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκινά την προπονητική του καριέρα, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Πάμπλο Γκαρσία αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του Αμπέλ Φερέιρα και μετά από 4,5 χρόνια ο προπονητής της Κ-19 του Δικεφάλου παίρνει προαγωγή στην μεγάλη ομάδα.

Το Μάρτιο του 2016 ο Βλάνταν Ίβιτς αναλάμβανε αυτός τον ΠΑΟΚ παίρνοντας την θέση του Ιγκόρ Τούντορ στην άκρη του πάγκο των ασπρόμαυρων, αλλά εκείνη την εποχή, τα πρώτα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα οι αλλαγές προπονητή ήταν μάλλον συνηθισμένες και οι υπηρεσιακοί τεχνικοί ήταν σε πλήρη ετοιμότητα να πιάσουν δουλειά στις αρχές κάθε άνοιξης και αποχωρούσαν το επόμενο καλοκαίρι. Ο σημερινός προπονητής της Γουότφορντ ήταν αυτός που έσπασε τον κύκλο μένοντας στην θέση του και την επόμενη σεζόν.

ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΙΒΙΤΣ ΚΑΙ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ποιες είναι οι συμπτώσεις ανάμεσα στον Βλάνταν Ίβιτς και τον Πάμπλο Γκαρσία εκτός από την προϋπηρεσία τους στην Κ-19 του Δικεφάλου;

Και οι δύο διαδέχθηκαν προπονητή που έπαιζε με τρεις στόπερ και η επιλογή τους αυτή έφερνε μεγάλη κουβέντα για την χρησιμότητα της. Βέβαια ο Ιγκόρ Τούντορ είχε ως φιλοσοφία από τα χρόνια του στην Ιταλία το σχήμα με τρεις στην άμυνα, αλλά στον Αμπέλ Φερέιρα προέκυψε μάλλον ως ανάγκη. Άλλωστε όταν το καλοκαίρι του 2019 ο Πορτογάλος αναλάμβανε τον ΠΑΟΚ 4-4-2 ήθελε να παίζει κάτι που δεν έκανε βέβαια ποτέ.

Η καριέρα του Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητή της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει την Κυριακή στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Εκεί είχε ξεκινήσει και η καριέρα του Βλάνταν Ίβιτς. Απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Δικεφάλου και ο Σέρβος που μάλιστα ξεκίνησε με νίκη με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη και ένα του Νίκου Κοροβέση.

ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ και έχουν παίξει μαζί 101 επίσημα παιχνίδια με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Και η ποδοσφαιρική τους καριέρα στην Τούμπα την ίδια περίοδο ξεκίνησε αφού αποκτήθηκαν και οι δύο το καλοκαίρι του 2008 στην δεύτερη χρονιά του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ