ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η επαναφορά του 3-4-3

Ο Πάμπλο Γκαρσία στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για τα playoffs της Super League Interwetten.
Ο Πάμπλο Γκαρσία στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο EUROKINISSI SPORTS

Στο ντέρμπι με τον Άρη (21/4, 19:30) θα φανεί αν η "υποχώρηση" του Πάμπλο Γκαρσία στο σχήμα με τρεις στόπερ ήταν παροδική ή αν ο ΠΑΟΚ θα κλείσει τη σεζόν με το σχήμα με το οποίο την ξεκίνησε με άλλον προπονητή στον πάγκο του.

Ο ΠΑΟΚ θα πάει στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη (21/4, 19:30, Novasports 1HD, SPORT 24) στην πραγματικότητα με μια προπόνηση, αυτή που είναι προγραμματισμένη την Τρίτη το πρωί (20/4) στη Νέα Μεσημβρία.

Το ζητούμενο για το Δικέφαλο είναι να δώσει συνέχεια στην νίκη που πέτυχε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα. Άλλωστε αυτό παραδέχθηκε και ο Πάμπλο Γκαρσία στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα της Κυριακής. "Η ομάδα πέτυχε έναν θρίαμβο σήμερα και θα πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτόν και για τους επόμενους αγώνες" είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Ο Γκαρσία στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους έκανε… υποχωρήσεις παρατάσσοντας την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και το ερώτημα είναι αν και στον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στον Άρη παρατάξει και πάλι την ομάδα του με 3-4-3.

Η αλήθεια είναι ότι η αλλαγή σχηματισμού βοήθησε τον ΠΑΟΚ μετά το πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Όταν οι ποδοσφαιριστές του βρήκαν τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο ξεπέρασαν τα προβλήματα με τις κινήσεις των αντιπάλων τους στο χώρο και κατάφεραν, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι να περιορίσουν σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα των ερυθρόλευκων.

Το θέμα είναι αν η προσαρμογή αυτή του συστήματος αφορούσε μόνο την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό – που αγωνίζεται με τον ίδιο σχηματισμό στα τελευταία παιχνίδια- ή αν ο Γκαρσία θα επιμείνει στο ίδιο σχήμα και στα επόμενα παιχνίδια θέλοντας πρώτα και κύρια να θωρακίσει τα μετόπισθεν της ομάδας του.

Άλλωστε στις ίδιες δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟΚ έδειξε και το λόγο που τον έκαναν να "παραβεί" τις αρχές του και να επιστρέψει στο σχήμα πάνω στο οποίο δομήθηκε το περασμένο καλοκαίρι το ρόστερ της ομάδας. Και αυτός δεν είναι άλλος από τα "φτηνά" γκολ που δέχεται η άμυνα του, τις περισσότερες φορές από προσωπικά λάθη των ποδοσφαιριστών του.

"Ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι δύσκολο ενώ αξίζει να κερδίζεις, να μην το καταφέρνεις εξαιτίας κάποιων γκολ που δέχεσαι και δεν αξίζει να τα δέχεσαι" είπε ο Γκαρσία καταδεικνύοντας και το λόγο για τον οποίο αποφάσισε να μετατρέψει το 4-2-3-1 αρχικά σε πιο συντηρητικό 4-3-3 μέχρι να το πάρει απόφαση και να παρατάξει την ομάδα του με 3-4-3 και τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δοκίμασε πολλά σχήματα στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Την τελική δοκιμή του την έκανε την περασμένη Παρασκευή χρησιμοποιώντας τρεις στην άμυνα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ