ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Για τη νίκη στο Λεωφόρο με το μυαλό στη Μαρσέιγ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου INTIME SPORTS

Το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (19:00, COSMOTE SPORT 1 HD) προηγείται των δυο αγώνων με την Μαρσέιγ και ο ΠΑΟΚ θέλει να ταξιδέψει στην Μασσαλία με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Τα πλάνα του Ρουμάνου ενόψει Λεωφόρου.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (3/4, 19:00, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από SPORT24) λίγες ημέρες πριν τον αγώνα της χρονιάς με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ για τους 8 του Conference League. Αυτή η συνθήκη που χαρακτηρίζει το σημερινό ντέρμπι με τους πράσινους σε ένα βαθμό φάνηκε από την επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου να αφήσει στην Θεσσαλονίκη εκτός από τον ανέτοιμο Άνχελ Κρέσπο και τον Λευτέρη Λύρατζη.

Προφανώς και οι δυο προορίζονται από τον προπονητή του Δικεφάλου για τον αγώνα της Πέμπτης, που όπως όλα δείχνουν θα ορίσει και τις περισσότερες από τις επιλογές του στο σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Με πολλές αλλαγές λόγω... Μαρσέιγ

Για παράδειγμα στην άμυνα μπροστά από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη θα ξεκινήσουν οι Σάστρε στα δεξιά, Ίνγκασον και Βαρέλα στα στόπερ -με τον Μιχάι που θα παίξει στην Γαλλία αν δεν είναι έτοιμος ο Κρέσπο να μένει στον πάγκο- και ο Σίντκλεϊ αντί του Βιεϊρίνια αριστερά.

Στην μεσαία γραμμή ο Ρουμάνος δοκίμασε πολλά σχήματα. Ακόμη και χωρίς Κούρτιτς και Τσιγγάρα που αποτελούν το βασικό δίδυμο στα κεντρικά χαφ αλλά με Σβαμπ και Σοάρες στην θέση τους. Ο Σλοβένος που ταξίδεψε στο Κατάρ, έπαιξε 2 ενενηντάλεπτα με την εθνική του ομάδα, ενώ και ο Τσιγγάρας ξεκίνησε βασικός στους δυο αγώνες της Εθνικής μας ομάδας Κ-21 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με τους δυο μέσους του να είναι και οι πλέον επιβαρυμένοι στο διάστημα της διακοπής των πρωταθλημάτων η τελική επιλογή του προπονητή του Δικεφάλου στη μεσαία γραμμή είναι που θα "δείξει" και τις προθέσεις του για το ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Έδειξε ότι μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Μπροστά από το δίδυμο στα χαφ θα παίξει ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, στην επίθεση όλα δείχνουν ότι ο Λουτσέσκου θα επιλέξει τον Τσούμπα Άκπομ και στα δυο άκρα της θα αγωνιστούν οι Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα πριν την διακοπή έδειξε πως μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα παιχνίδια για την Ευρώπη και τις εγχώριες διοργανώσεις και κατάφερε, παρά τις αλλαγές του προπονητή του από παιχνίδι σε παιχνίδι να δείχνει παρόμοια εικόνα και φιλοσοφία.

Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι που προηγείται των δυο αγώνων με την Μαρσέιγ για τα προημιτελικά του Conference League, που όπως και να έχει αποτελούν τη βασική προτεραιότητα για τον Δικέφαλο.

Μη χάσετε την Game Night στις 22:00:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ