ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Έτοιμος για το ντέρμπι αποδείξεων και κορυφής ο δικέφαλος

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Τα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, οι θέσεις που έχουν "κλειδώσει" και τα δύο ερωτηματικά για την ενδεκάδα.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα για το σημερινό ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ στην OPAP ARENA (07/04, 20:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) για την τέταρτη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League έχοντας πλήρη συναίσθηση για το πόσο σημαντικό είναι να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πηγαίνει σε ένα γήπεδο, στο οποίο από πέρυσι έχει κάνει ίσως τα χειρότερα παιχνίδια, έχοντας όμως αποδείξει, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν, ότι μπορεί ανεξάρτητα από την έδρα στην οποία αγωνίζεται να παίζει καλό ποδόσφαιρο και κυρίως να παίρνει αυτό που θέλει.

Η επιστροφή του Ότο και οι απόντες

Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει στο, σημαντικότερο ίσως, μέχρι τώρα ντέρμπι στα playoffs. Και θα είναι κομβικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης να φύγει από την OPAP Arena με βαθμολογικό όφελος που θα την διατηρήσει στην κορυφή.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έχει αντιμετωπίζει προβλήματα, παρά μόνο αυτό του Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, με το οποίο έχει μάθει εδώ και καιρό να ζει και την απουσία του εφεδρικού Ιβάν Νάσμπεργκ. Γεγονός που του δίνει την δυνατότητα να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Η επιστροφή του Γιόνι Ότο στην αποστολή, στέρησε μια θέση σε αυτήν από τον Ράφα Σοάρες, με την ετοιμότητα του Ισπανού να είναι ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Από τη διαχείριση που έχει κάνει στα δύο τελευταία παιχνίδια με Παναθηναικό στη Λεωφόρο και Λαμία έχουν δοθεί κάποιες ενδείξεις για το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει σήμερα την ομάδα του.

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα

Η παρουσία του Ντομινίκ Κοτάρσκι στην εστία είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των Τόμας Κεντζιόρα και Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στα στόπερ και αυτή του Ράχμαν Μπάμπα στα αριστερά. Ο Γκανέζος έπαιξε για ένα ημίχρονο στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τη Λαμία και έδειξε ότι έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν στο διάστημα της διακοπής.

Στα δεξιά υπάρχει ένα ερωτηματικό για το ποιος θα ξεκινήσει. Διαθέσιμοι είναι πάντως ο Βιειρίνια, που έπαιξε για 80΄περίπου λεπτά την Τετάρτη, ο Ζόαν Σάστρε που επέστρεψε και αυτός στο παιχνίδι με τη Λαμία και φυσικά ο Γιόνι Ότο τον οποίο ο Λουτσέσκου προφύλαξε.

Στη μεσαία γραμμή είναι φανερό πλέον ότι η ιεραρχία έχει αλλάξει με τον Στέφαν Σβαμπ να είναι αυτός που μαζί με τον Σουαλιό Μεϊτέ αποτελούν το βασικό δίδυμο στα χαφ και αυτό που λογικά θα ξεκινήσει και στο σημερινό παιχνίδι.

Στην κορυφή της επίθεσης το πλάνο λέει ότι θα αγωνιστεί ο Μπράντον Τόμας, που στη Λεωφόρο ήταν συγκλονιστικός, και αυτό λογικά δεν θα αλλάξει παρά το…ταρακούνημα του από το χθεσινό τροχαίο ατύχημα που είχε χθες στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση έστω και αν χρειάστηκε τον Χρήστο Καρυπίδη για να μεταβεί στη Νέα Μεσημβρία.

Στην τριάδα πίσω από τον Ισπανό θα αγωνιστούν λογικά ο Άντριγια Ζίβκοβιτς στα δεξιά και ο Τάισον αριστερά με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να έρχεται από τον πάγκο. Στο "δέκα" υπάρχει ένα ερωτηματικό με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να παίζει σε όλο τον αγώνα με τη Λαμία και τον Μουργκ που ξεκίνησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να μένει την Τετάρτη στον πάγκο. Κάτι που δείχνει ότι οι πιθανότητες για να πάρει φανέλα βασικού ο Αυστριακός είναι αυξημένες.

Ώρα για αποδείξεις

Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι να δείξει με την εικόνα του στο ντέρμπι ότι είναι διεκδικητικός και να επιβληθεί απέναντι σε μια ομάδα που τον δυσκολεύει, όπως η ΑΕΚ του Αλμέιδα. Και έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αγωνιστική φιλοσοφία με την οποία θα αγωνιστεί η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο σημερινό ντέρμπι.

Ήδη πάντως έχει αποδειχθεί ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με πέρυσι και κατά πολύ βελτιωμένος. Αν το δείξει και στο σημερινό παιχνίδι και πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης τότε θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ