ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Επίσημα παίκτης του Δικεφάλου ο Κάργας

Ο Γιάννης Κάργας κατά την ανακοίνωσή του από τον ΠΑΟΚ
Ο Γιάννης Κάργας κατά την ανακοίνωσή του από τον ΠΑΟΚ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Γιάννη Κάργα, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και με τη βούλα ο 27χρονος πρώην κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Κάργας, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς. Ο Δικέφαλος ανακοίνωσε τον Έλληνα αμυντικό με βίντεο από τον Λευκό Πύργο, όπου κρατούσε κάποια χάρτινα καρτελάκια και ένα εξ αυτών έγραφε "στόπερ χθες!" και "κάντε καμιά μεταγραφή", έχοντας διάθεση για χιούμορ.

Ο Κάργας είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ για το κέντρο της άμυνας. Οι Θεσσαλονικείς ψάχνονται για την απόκτηση άλλων δύο κεντρικών αμυντικών, μετά την αποχώρηση των Βαρέλα και Κρέσπο, αλλά και την πιθανή αποχώρηση του Ενέα Μιχάι.

Ο Κάργας αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία δύο χρόνια, με τους Ηπειρώτες να τον αποκτούν ως ελεύθερο από τη Λέφσκι Σόφιας. Την περσινή σεζόν ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣ αγωνίστηκε συνολικά 36 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (έχασε μόλις ένα παιχνίδι), έχοντας απολογισμό τρία γκολ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για τον Κάργα

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Κάργα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο μέχρι τον Ιούνιο του 2025.


Ο Κάργας γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1994 στο Κιλκίς. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Καβάλα, με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιούλιο του 2011, ενώ τη σεζόν 2012-13 είχε την πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά σε αντρικό επίπεδο στο πρωτάθλημα της Football League με 20 συμμετοχές και ένα γκολ.

Την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή για τον Φωστήρα, στον οποίο έμεινε για μόλις έξι μήνες και έφυγε για την Πάτρα, όπου εντάχθηκε στην Παναχαϊκή. Έμεινε στην ομάδα της Αχαΐας για 1,5 σεζόν, αγωνίστηκε σε 48 αγώνες και ουσιαστικά κέρδισε την προαγωγή του στα σαλόνια της Super League.

Την ευκαιρία του την έδωσε ο Πλατανιάς. Ο Κάργας έδειξε να ανταποκρίνεται άψογα στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε 18 μήνες φόρεσε 26 φορές τη φανέλα της κρητικής ομάδας, πετυχαίνοντας μάλιστα και δύο γκολ.

Το καλοκαίρι του 2017 έμεινε ελεύθερος κι ο Πανιώνιος τον έκανε και πάλι κάτοικο Αθηνών. Το πέρασμά του από τους Κυανέρυθρους αποδείχθηκε βραχύβιο, καθώς τον Φεβρουάριο του 2018 ήρθε πρόταση από την Λευκορωσία. Η Ντιναμό Μπρεστ του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό.

Έμεινε εκεί για ένα χρόνο, έπαιξε σε 26 αγώνες, κατέκτησε το Κύπελλο και το Super Cup της χώρας και τον Γενάρη του 2019 αποφάσισε να επαναπατριστεί για χάρη του ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρώτο εξάμηνο μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα έπαιξε σε 11 αγώνες και το καλοκαίρι αναχώρησε για Βουλγαρία, αφού παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Λέφκσι Σόφιας, με την οποία μέτρησε 29 συμμετοχές τη σεζόν 2019-20.

Επέστρεψε στα Γιάννενα και καθιερώθηκε. Με τη φανέλα του ΠΑΣ συνολικά μετρά 73 αγώνες κι έξι γκολ. Έπειτα από την πολύ καλή τελευταία σεζόν που πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τον εμπιστευτεί για την άμυνά του.

Ο Κάργας θα είναι παίκτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Καλώς ήρθες Γιάννη!

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ