ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Τιάγκο Ντάντας

Ο Τιάγκο Ντάντας κατά την άφιξη του για λογαριασμό του ΠΑΟΚ | 23 Ιουνίου 2022
Ο Τιάγκο Ντάντας κατά την άφιξη του για λογαριασμό του ΠΑΟΚ | 23 Ιουνίου 2022 EUROKINISSI

Στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Τιάγκο Ντάντας με τον 21χρονο διεθνή χαφ από την Πορτογαλία να δηλώνει έτοιμος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης (23/6) ο Τιάγκο Ντάντας με σκοπό να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ μέσω δανεισμού από την Μπενφίκα με option αγοράς.

Ο 21χρονος Πορτογάλος χαφ μάλιστα στις πρώτες του δηλώσεις υποστήριξε πως είναι έτοιμος για να προσφέρει τις υπηρησίες του στον ΠΑΟΚ και πως έχει ήδη μιλήσει με αρκετούς παίκτες για να πάρει πληροφορίες για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά είπε:

"Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και έρχομαι σε αυτό τον μεγάλο σύλλογο. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στην Τούμπα. Θέλω να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να μπω στις προπονήσεις μαζί τους".

Για τους Πορτογάλους συμπαίκτες που θα έχει στον ΠΑΟΚ:

"Ναι σίγουρα, είναι πάντα ωραίο να έχεις συμπατριώτες στην ομάδα που θα αγωνιστείς. Μίλησα με τον Σοάρες είναι φίλος μου, παίζουμε πολλά χρόνια μαζί, απ' όταν ήμουν τεσσάρων χρονών και έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου".

Όπως έχουμε γράψει οι option αγοράς που συμφωνήθηκαν για τον Ντάντας προβλέπουν η πρώτη την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του Ντάντας (ουσιαστικά δηλαδή καθεστώς συνιδιοκτησίας με τους Λουζιτανούς) έναντι 4 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη αφορά το αν ο ΠΑΟΚ θελήσει να αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων του Πορτογάλου μέσου, τότε η option αγοράς είναι 7 εκατ. ευρώ.

Ως κατακλείδα να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο "δικέφαλος" κάνει χρήση (οποιασδήποτε) option αγοράς, δεν προβλέπεται στη συμφωνία αντίστοιχη option επαναγοράς (buy back) από την Μπενφίκα.

Ποιος είναι ο Ντάντας

Ο Πορτογάλος κεντρικός μέσος γεννήθηκε μία μέρα πριν από τα Χριστούγεννα του 2000 στη Λισαβόνα και από μικρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπενφίκα. "Αποφοίτησε" από αυτές το 2018, όταν προβιβάστηκε στη Β' ομάδα και πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Το 2018-2019 είχε 21 συμμετοχές, και την επόμενη σεζόν 23, ωστόσο άρχισε να υπολογίζεται από τον Μπρούνο Λάζε για τις προπονήσεις και της πρώτης ομάδας. Τον Δεκέμβριο του 2019 έκανε ολιγόλεπτο ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα σε αγώνα κυπέλλου και κατέστη σαφές ότι το μόνο που του λείπει είναι λεπτά συμμετοχής.

Τη νέα σεζόν άρχισε να αγωνίζεται στην Μπενφίκα Β, αλλά τον Οκτώβριο του 2020 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπάγερν ΙΙ. Στην 3. Liga είχε επτά συμμετοχές, ωστόσο αγωνίστηκε και δύο φορές στην Bundesliga με την πρώτη ομάδα και μάλιστα τον Απρίλιο του 2021 ως βασικός κόντρα στην Ουνιόν.

Όταν έληξε ο δανεισμός του, η Μπενφίκα τον παραχώρησε ξανά, αλλά αυτήν τη φορά σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο. Η ομάδα του για το 2021-2022 ήταν η Τοντέλα, στην οποία πήρε 26 παιχνίδια στην Primeira Liga, τα έντεκα ως βασικός.

Ο Ντάντας είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήθελε από τον Ιανουάριο ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ζοζέ Μπότο. Η επιθυμία του δεν άλλαξε τους τελευταίους μήνες, παρότι δεν αγωνιζόταν στην Μπάγερν όπου είχε παραχωρηθεί δανεικός, αφού τον γνωρίζει καλά από της ακαδημίες της Μπενφίκα, τον εκτιμάει και η περίπτωσή του έχει τσεκαριστεί αρκετά.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ