ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Αποκτήματα σε... αναμονή στον Δικέφαλο

ΠΑΟΚ: Αποκτήματα σε... αναμονή στον Δικέφαλο
INTIME

Οι Κουαλιάτα, Ράφα Σοάρες και Ζόαν Σάστρε είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις από τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε ο ΠΑΟΚ αλλά, για την ώρα, δεν έχουν πείσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη επηρέασε σε πολλά επίπεδα τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι από τους αγώνες με τη Λέφσκι και μετά ο Δικέφαλος δεν έκανε κάποια νέα συμφωνία με ποδοσφαιριστή για να ενισχύσει το ρόστερ του. Ούτε και το γεγονός ότι αριθμητικά περιορίστηκαν σημαντικά τα παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στη διάρκεια της σεζόν που μειώνει τις ευκαιρίες για συμμετοχές στους ποδοσφαιριστές.

Η αλήθεια είναι ότι από τα δυο παιχνίδια με τη Λέφσκι έμειναν εκτός βασικών επιλογών του Ραζβάν Λουτσέσκου ποδοσφαιριστές όπως ο Νίκο Κουαλιάτα, ο Ράφα Σοάρες, ο Ζόαν Σάστρε και ο Γιάννης Κάργας, ποδοσφαιριστές που εκτός του Ισπανού που ήρθε στον ΠΑΟΚ τον περασμένο Γενάρη, αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Από αυτούς μόνο Γιάννης Κάργας έχει βρεθεί στην αποστολή και των 5 αγώνων που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου μέχρι τώρα οφείλεται αντίστοιχα στο ότι τόσο ο Ίνγκι Ίνγκασον όσο και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (κυρίως αυτός) δεν έχουν χάσει λεπτό από τα παιχνίδια του Δικεφάλου. Έτσι ο Έλληνας αμυντικός έχει μείνει στον πάγκο και στις συμμετοχές, ως βασικός, στα δυο παιχνίδια με τους Βούλγαρους.

Μειωμένος χρόνος για Κάργα, Ζάστρε και Σοάρες

Στις δυο συμμετοχές του στους αγώνες με τη Λέφσκι έμεινε και ο Ράφα Σοάρες που στην πραγματικότητα έπαιξε 3 ημίχρονα λόγω της θλάσης που υπέστη. Ο Πορτογάλος ακραίος αμυντικός έμεινε εκτός προπονήσεων ωστόσο από την επιστροφή του και μετά δεν έχει πείσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του και είναι εκτός αποστολής και στα 5 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ. Ιεραρχικά ο 27χρονος που αποκτήθηκε ως ελεύθερος βρίσκεται πίσω και από τον Βιεϊρίνια και από τον Μάριο Τσαούση για το αριστερό άκρο της άμυνας του Δικεφάλου.

Παρόμοια είναι και η εξέλιξη του Ζόαν Σάστρε που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ ως δανεικός τον περασμένο Γενάρη και η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε καλά τις υποχρεώσεις του στον Δικέφαλο. Ωστόσο και στο τέλος της περασμένης σεζόν φάνηκε να οπισθοχωρεί στις επιλογές του Λουτσέσκου και το ξεκίνημα του στην φετινής σεζόν δεν ήταν όπως θα την περίμενε και ο ίδιος.

Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του Λευτέρη Λύρατζη για να κάνει συμμετοχές. Έτσι αγωνίστηκε βασικός στην Σόφια και μπήκε ως αλλαγή για μερικά λεπτά στα δυο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος με Παναιτωλικό και Ατρόμητο. Ωστόσο όταν ο Λύρατζης ήταν διαθέσιμος, όπως στους τρεις τελευταίους αγώνες με Άρη, Λαμία και ΟΦΗ ο Σάστρε, του οποίου τα δικαιώματα αποκτήθηκαν από την Μαγιόρκα, έμεινε εκτός και της αποστολής.

Η περίπτωση ωστόσο του Νίκολας Κουαλιάτα είναι αυτή που έχει ανοίξει τις περισσότερες συζητήσεις, μάλλον επειδή ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Συζητήσεις που έγιναν ακόμη περισσότερες όσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου ζητούσε ενίσχυση στην μεσοεπιθετική του γραμμή και ο Ουρουγουανός βρισκόταν εκτός των επιλογών του.

Ο Κουαλιάτα έχει δυο παρουσίες σε αποστολή των αγώνων πρωταθλήματος αλλά ακόμη δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Δικαιολόγησε τον Κουαλιάτα ο Λουτσέσκου

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρουμάνος τεχνικός ανέλυσε τι ισχύει στην περίπτωση του Κουαλιάτα. Και δικαιολόγησε και τον παίκτη τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσαρμογή του αλλά και το γεγονός ότι νόσησε και ταλαιπωρήθηκε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

"Θα πρέπει να σκεφτούμε πολλά πράγματα για τον Κουαλιάτα. Είναι ένα παιδί 22 χρονών, πρώτη φορά βρίσκεται εκτός της χώρας του, σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο και σε ένα τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο, σε σχέση με αυτό της νότιας Αμερικής, όσον αφορά την προετοιμασία, τις συνθήκες και γενικότερα την προσαρμογή του. Πέρασε μία πολύ καλή περίοδο στην αρχή, αλλά είναι φυσιολογικό μέσα σε αυτήν τη διαδικασία να έχει μία πτώση.

Ήταν και άρρωστος για ένα χρονικό διάστημα. Τελευταία, βλέπω ότι επανέρχεται. Ενδεχομένως να έχει τα χαρακτηριστικά για το "10", αλλά είναι ένας παίκτης που η πρώτη του θέση είναι στα άκρα. Πρέπει να έχουμε υπομονή με τα παιδιά αυτά" είχε πει ο προπονητής του ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Ο νεαρός Ουρουγουανός συμμετέχει στα φιλικά παιχνίδια που δίνει για την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ Β΄ μαζί με τον Αντρέ Ρικάρντο, τον νεαρό Πορτογάλο που αποκτήθηκε και αυτός το καλοκαίρι αλλά ήταν εξαρχής αμφίβολο ότι θα ήταν έτοιμος να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου.

Το γεγονός πάντως ότι 5 από τις συνολικά 10 μεταγραφικές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι δεν έχουν μέχρι τώρα αποδώσει τα αναμενόμενα, είναι λογικό να προβληματίζει. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει ο Ραζβάν Λουτσέσκου να εντάξει τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στη φιλοσοφία του και να τους αξιοποιήσει στο υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ