ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Αντρέ Φράνκο ο εκλεκτός του Μπότο για τη μεσαία γραμμή

Ο Αντρέ Φράνκο με τη φανέλα της Εστορίλ
Ο Αντρέ Φράνκο με τη φανέλα της Εστορίλ ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Τον 24χρονο μέσο της Εστορίλ Αντρέ Φράνκο έχει ξεχωρίσει ο Ζοζέ Μπότο και ετοιμάζεται να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστό πως ο Γιοάν Σάστρε ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη, με τον Ισπανό δεξιό μπακ να αποτελεί την πρώτη συμφωνία που έκανε ο Ζοζέ Μπότο για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Η φημολογία έκτοτε ήθελε τον νέο αθλητικό διευθυντή του "δικέφαλου" να βρίσκεται πολύ κοντά στο να "κλείσει" και τον μέσο που αναζητούσαν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του SPORT24, αυτός είναι ο γεννημένος στις 12 Απριλίου του 1998, Αντρέ Φράνκο, ο οποίος αγωνίζεται την τελευταία τριετία στην Εστορίλ, με ολοένα και αυξανόμενο χρόνο συμμετοχής.

Φέτος, πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας 17 συμμετοχές και 7 γκολ (μακράν πρώτος σκόρερ της ομάδας του), συμβάλλοντας καταλυτικά στην ευρωπαϊκή τροχιά της Εστορίλ, η οποία ολοκλήρωσε τον α’ γύρο στην 5η θέση της Primeira Lig, πίσω μόνο από την… αγία τετράδα του πρωταθλήματος (Πόρτο, Σπόρτινγκ, Μπενφίκα, Μπράγκα).

Επιδόσεις που εύλογα τον έχουν φέρει στην βιτρίνα της Εστορίλ, με τον ΠΑΟΚ να αξιοποιεί τα γρήγορα αντανακλαστικά του νιόφερτου αθλητικού του διευθυντή και πλέον να ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την αγορά του 24χρονου αριστεροπόδαρου μέσου – υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα - από τον πορτογαλικό σύλλογο.

Ο Αντρέ Φράνκο αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Σπόρτινγκ, φτάνοντας μέχρι την Κ19. Το 2018 πήγε στην Κ23 της Εστορίλ, ενώ ένα χρόνο αργότερα προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, έχοντας 11 γκολ και 10 ασίστ σε 56 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ