ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Αλλάζει ο προσανατολισμός στις μεταγραφές του Γενάρη

Ο Φερνάρντο Βαρέλα
Ο Φερνάρντο Βαρέλα PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με τα συμβόλαια που λήγουν αλλά και η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ δείχνουν ότι είναι μεγαλύτερη η ανάγκη ενίσχυσης στα μετόπισθεν παρά στην μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, γνωρίζοντας ότι έχει αφήσει ανοικτά μέτωπα από το περασμένο καλοκαίρι. Η εισήγηση του Ραζβάν Λουτσέσκου για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνίζεται πίσω από τον φορ κρούσης δεν έφερε "δεκάρι" στην Τούμπα και το θέμα του πήγε για το Γενάρη.

Βέβαια μετά από δυο μήνες στην σεζόν οι ανάγκες δείχνουν ότι η προτεραιότητα στις μεταγραφές του χειμώνα δεν είναι μεσοεπιθετικά αλλά κυρίως στα μετόπισθεν.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το ρόστερ του με πέντε στόπερ και πέντε ακραίους μπακ και φαίνεται ότι ψάχνεται ξανά στην αμυντική του γραμμή. Γεγονός που μπορεί να μοιάζει παράδοξο αλλά είναι απόλυτα λογικό με βάση τις συνθήκες.

Από τους πέντε κεντρικούς αμυντικούς του Δικεφάλου οι τρεις – και μάλιστα οι πιο έμπειροι- έχουν συμβόλαια που εκπνέουν στο τέλος της σεζόν. Κάτι που σημαίνει ότι σε δύο μήνες Ίνγκασον, Βαρέλα και Κρέσπο θα έχουν το δικαίωμα να συζητούν με άλλες ομάδες. Όχι ότι θα το κάνουν, ωστόσο για την ώρα τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάτι σχετικά με την ανανέωση των συμβολαίων τους.

Ο ΠΑΟΚ τηρεί στάση αναμονής στην περίπτωση του Ισλανδού περιμένοντας να τον δει να επιστρέφει από τον τραυματισμό του. Με τον Βαρέλα, που έχει ακόμη ένα από μεγαλύτερα σε αποδοχές συμβόλαια δεν έχει ανοίξει συζήτηση, όπως δεν έχει ανοίξει συζήτηση ούτε με τον Κρέσπο, με τον Ισπανό πάντως να είναι πάντα ανοικτός σε διαπραγματεύσεις. Καταλαβαίνει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για την επόμενη ημέρα στα στόπερ του με τους Μιχαηλίδη και Μιχάι να είναι οι μόνοι που έχουν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.

Περίπλοκη η κατάσταση και στους μπακ

Από την άλλη πλευρά στους μπακ η κατάσταση μοιάζει να είναι επίσης περίπλοκη. Και εκεί ο ΠΑΟΚ είχε ανοικτά ζητήματα με συμβόλαιο και για την ώρα έχει ανανεώσει αυτό του Λύρατζη κίνηση ενδεικτική για το τι σκοπεύει να κάνει με τον Ροντρίγκο που μένει το καλοκαίρι ελεύθερος. Και το συμβόλαιο του Βιεϊρίνια τελειώνει ωστόσο ο αρχηγός είναι για τον ΠΑΟΚ μια ειδική περίπτωση από την άποψη ότι αυτός είναι που θα αποφασίσει μέχρι πότε θα φορά τη φανέλα του Δικεφάλου.

Εκτός από τον Ροντρίγκο που δεν φαίνεται να είναι προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και για τον Σίντκλεϊ που αγωνίζεται στην Τούμπα με δανεισμό. Αν ισχύουν όσα έβγαιναν από την Ντιναμό Κιέβου, που έχει τα δικαιώματα του, η ρήτρα εξαγοράς στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου είναι περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ ποσό που δεν φαίνεται να είναι απαγορευτικό με βάση πάντα τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί μέχρι τώρα στην Τούμπα.

Η ανάγκη ωστόσο για ενίσχυση στα μπακ προκύπτει κυρίως από τις αδυναμίες που δείχνει στην αμυντική του συμπεριφορά ο Λούκας Τέιλορ. Ο Τέιλορ που ήρθε και αυτός στον ΠΑΟΚ από την Ουκρανία δεν φαίνεται να δικαιώνει την επιλογή αυτών που τον έφεραν στην Τούμπα και λογικά οι επιτελείς του Δικεφάλου «ψάχνονται» για να δουν τι μπορούν να κάνουν στο δεξί άκρο της άμυνας τους.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο προσανατολισμός των αναζητήσεων του ΠΑΟΚ ενόψει της χειμερινής περιόδου στρέφεται περισσότερο στα μετόπισθεν, παρά στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας και έχει ενδιαφέρον το τι θα προκύψει όταν ανοίξουν οι μεταγραφές.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ