FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Οζντόεφ vs Πινέδα, η μάχη του άξονα περνάει από τα πόδια τους

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Οζντόεφ vs Πινέδα, η μάχη του άξονα περνάει από τα πόδια τους
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Τούμπα (11/02, 20:00, Novasports Prime, LIVE SPORT24) για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να συνεχίσουν πρώτες στην κούρσα του τίτλου. Οι δύο προπονητές αναμένεται να ρίξουν στον άξονα τους Μαγκομέντ Οζντόεφ και Ορμπελίν Πινέδα στον άξονα και το SPORT24 σκιαγραφεί όσα έχουν προσφέρει οι δύο παίκτες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League καθώς ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Τούμπα (11/02, 20:00, Novasports Prime, LIVE SPORT24). Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μια μονομαχία με μπόλικο ενδιαφέρον το οποίο δεν είναι μόνο βαθμολογικό, αλλά και την πιο κρίσιμη που θα δώσουν οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα μέχρι την επόμενη.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγείται στην κούρσα του πρωταθλήματος με 50 βαθμούς και εκεί θέλει να παραμείνει μετά το βράδυ της Κυριακής, αυξάνοντας με νίκη τι διαφορά από την ΑΕΚ στους πέντε. Η Ένωση έχει 48 και μπροστά της έχει την ευκαιρία με νίκη να ανέβει εκείνη στην κορυφή.

Πίσω τους ακολουθεί ο Παναθηναϊκός που έχει 47 και περιμένει την έκβαση του ντέρμπι για να δει τι κέρδος θα αποκομίσει αν επικρατήσεις εκτός έδρας του Πανσερραϊκού, ενώ πιο πίσω βρίσκεται ο Ολυμπιακός που έχει 41 βαθμούς.

Οι δύο προπονητές, Ραζβάν Λουτσέσκου και Ματίας Αλμέιδα πιστεύουν πολύ στη δύναμη του γκρουπ που έχουν χτίσει στις ομάδες τους, ωστόσο διαθέτουν στη φαρέτρα τους κάποιες μονάδες που στην καλή τους μέρα μπορούν να κρίνουν την έκβαση ενός ντέρμπι. Στη μάχη του άξονα ξεχωρίζουν ο Μαγκομέντ Οζντόεφ και ο Ορμπελίν Πινέδα.

Η ακτινογραφία των Οζντόεφ και Πινέδα

Οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού στο ντέρμπι, έχοντας πιθανότατα ως παρτενέρ τους στη μεσαία γραμμή τους Σουαλιό Μεϊτέ και Γενς Γιόνσον αντίστοιχα. Στο infographic της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τη σύγκριση των δύο παικτών και με γαλάζια γράμματα είναι οι επιδόσεις τους που υπερτερούν ανά κατηγορία.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Οζντόεφ vs Πινέδα, η μάχη του άξονα περνάει από τα πόδια τους
Το Head to Head Οζντόεφ - Πινέδα στη Stoiximan Super League

Ο Οζντόεφ έχει συνεισφέρει περισσότερο στο σκοράρισμα για τον ΠΑΟΚ με πέντε γκολ, έναντι των δύο που έχει πετύχει ο Πινέδα για την ΑΕΚ. Ο Πινέδα όμως έχει και μια ασίστ, κάτι που δεν έχει κάνει ως τώρα ο Οζντόεφ στο πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί βέβαια ότι ο Οζντόεφ έχει αγωνιστεί 1.465 λεπτά με τα ασπρόμαυρα σε αντίθεση με τον Πινέδα που έχει παίξει 1.189 λεπτά. Ο 31χρονος μέσος του ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει παιχνίδι στη Stoiximan Super League σε αντίθεση με τον Πινέδα που έλειψε σε τρία εξ αυτών.

Ο Πινέδα πιο επιδραστικός στο παιχνίδι στην ΑΕΚ

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι πολύ πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του σε σχέση με τον Οζντόεφ. Ο Μεξικανός εκτελεί ελαφρώς περισσότερο με 1.6 τελικές ανά 90', σε σχέση με τις 1.5 του Ρώσου, όμως συνεισφέρει πολύ περισσότερο στη δημιουργία με 1.4 key passes ανά παιχνίδι έναντι 0.6 του Οζντόεφ.

Παρότι ο Οζντόεφ είναι πιο αμυντικογενής ποδοσφαιριστής σε σχέση με τον Πινέδα και παίζει πιο χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με τον Μεξικανό που είναι καθαρά μπροστά από το "εξάρι" της ΑΕΚ, ο 27χρονος διεθνής μέσος της Ένωσης είναι εκείνος που ανακτά πιο συχνά την κατοχή με 8.1 ανακτήσεις ανά ματς έναντι 6.3 του Οζντόεφ. Ταυτόχρονα, έχει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την ντρίμπλα στο ρεπερτόριό του, καθώς επιχειρεί 1.9 ανά 90' με τον Ρώσο των ασπρόμαυρων να έχει 0.6 ανά ματς.

Ο Οζντόεφ πατά περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή

Ο Πινέδα εκτός από την ντρίμπλα κυριαρχεί σημαντικά και στο κουβάλημα της μπάλας, παιχνίδι στο οποίο βασίζεται περισσότερο η ΑΕΚ που πιέζει ψηλά τον αντίπαλο και θέλει να τον αναγκάσει σε λάθη.

Συνολικά ο Πινέδα έχει 17.6 κουβαλήματα της μπάλας ανά παιχνίδι με τον Οζντόεφ να το κάνει 9.6 φορές. Ο Πινέδα πραγματοποιεί σε γενικές γραμμές αρκετά περισσότερες ενέργειες ανά παιχνίδι σε σχέση με τον Οζντόεφ, έχοντας 82.5 έναντι 64.3 του Ρώσου.

Όμως ο Οζντόεφ παρότι παίζει πιο χαμηλά και έχει έναν πιο αμυντικά προσανατολισμένο ρόλο στον ΠΑΟΚ σε σχέση με τον Πινέδα, πατάει περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας 3.1 ενέργειες στο αντίπαλο "κουτί" με τον Πινέδα να έχει 1.9.

Δίχως αμφιβολία η εμφάνιση των δύο ποδοσφαιριστών θα επηρεάσει σημαντικά την έκβαση του ντέρμπι της Τούμπας. Το κλειδί στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια είναι ποια ομάδα θα μπορέσει να επιβάλλει το παιχνίδι της και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν οι παίκτες της μεσαίας γραμμής, επομένως έχει σημασία σε τι κατάσταση θα είναι οι δύο παίκτες, εφόσον φυσικά επιλεγούν από τους δύο προπονητές τους για την ενδεκάδα.

Γι' αυτή αλλά και κάθε σύγκριση θα τη λάβουμε το βράδυ της Κυριακής (11/02) μετά το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ