ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Πανθρακικός 2008-2009

Πανθρακικός 2008-2009
Πανθρακικός

Αφιέρωμα στην ομάδα του Πανθρακικού για την νέα αγωνιστική σεζόν

Η ομάδα του Πανθρακικού έχει συμπληρώσει από το 2003 σαράντα χρόνια από την ημέρα ιδρύσεως του (1963), και είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Βορείου Ελλάδος, ενώ τα περισσότερα χρόνια βρισκόταν στην δεύτερη εθνική κατηγορία.
Ο στόχος για την φετινή σεζόν δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Super League, κάτι για το οποίο υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην ομάδα, αφού έμειναν όλοι σχεδόν οι καλοί ποδοσφαιριστές της προηγούμενης σεζόν, ενώ ήρθε και ένας έμπειρος προπονητής με θητεία στην πρώτη κατηγορία που ακούει στο όνομα Εμίλιο Φερέρα.

Πέρσι

Πέρυσι ήταν η μεγάλη χρονιά για τον σύλλογο της Κομοτηνής αφού κατόρθωσε να ανέβει στην στην πρώτη κατηγορία μετά από ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα στο οποίο φρόντισε να πρωταγωνιστήσει μέχρι το τέλος.

Αστέρι

Όσο αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας τόσο ο προπονητής όσο και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου Ιωάννης Κητζίδης, φρόντισαν να κρατήσουν μέρος του περσινού κορμού ενώ αποκτήθηκε ένα κράμα τόσο έμπειρων όσο και νέων ποδοσφαιριστών με σκοπό να δέσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Συν

Στα συν του Πανθρακικού θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Ξενοφώντα Γήτα, ο οποίος βοήθησε με την εμπειρία τον σύλλογο να κερδίσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, και παρότι είχε πολλές προτάσεις από ομάδες της Super League παρέμεινε στον σύλλογο.

Πλην

Στα μείον θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι παρότι έμειναν κάποιοι καλοί παίκτες από την περσινή ομάδα, δεν έλειψαν οι μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ με δεκατέσσερις παίκτες να αποχωρούν και στην θέση τους να έρχονται δεκαέξι καινούργιοι.

Όνειρο θερινής νυκτός



Ο Πανθρακικός προσπάθησε να κάνει το δικό του μεταγραφικό "μπαμ" και σε περίπτωση που το κατάφερνε σίγουρα η είδηση δεν θα έμενε εντός συνόρων. Ο πρόεδρος της ομάδα Ιωάννης Κητζίδης βρέθηκε μία ανάσα από την συμφωνία με τον Μπο Μπενζά, αλλά ο Βέλγος επιθετικός χρησιμοποίησε την πρόταση του Πανθρακικού για κλείσει εν τέλει στην Λάρισα.

Ήρθαν: Ρομπέρτο Μπισκόντι, Ζλάτκο Ρουνιέ, Εγκούτου Ολίσε, Εμάνουελ Ρόκα, Σέρχιο Πόνσε, Λορέντζο Ριέρα, Οκάν Γιλμάζ, Αουγκούστο Πρεκόνε, Νίκος Ζαπρόπουλος, Θανάσης Στόικος, Χρήστος Πένσας, Λουντοβίκ Κλεμέντ, Εμανουέλ Τροϊζί, Χενρίκε Σέζαρ, Αλέξις Βιντάλ, Τζούλιο Μπεβάκουα.

Έφυγαν: Γιάννης Χρυσάφης, Γιώργος Γουμάγιας, Στράτος Σουλτανίδης, Έρος Γκαμπόρ, Δημήτρης Σουάνης, Ρόνι Βαν Ες, Μάριος Αγαθοκλέους, Βράνιτς Βίριτς, Γιάννης Ματζιαρίδης, Στέφανος Καρκάνης, Κώστας Σκερκέζος, Γιάννης Σεμερτζίδης, Νίκος Κωνσταντινίδης, Αουγκούστο Πρεκόνε.

Ρόστερ


Νο. ΟΝΟΜΑ ΘΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡ. ΟΜΑΔΑ
1 Ρόκα Χοσέ Τερματοφύλακας 32 Ουριέλα
18 Βρονταράς Σπύρος Τερματοφύλακας 24
45 Ρουνιέ Ζλάτκο Τερματοφύλακας 29 Σίμπενικ
Δραγανίδης Δημήτρης Αμυντικός 20 Μέγας Αλέξανδρος
2 Τροϊζέ Εμανουέλ Αμυντικός 29 Σαλερνιτάνα
4 Αγγελόπουλος Αχιλλέας Αμυντικός 31 Αγροτικός Αστέρας
5 Ζαπρόπουλος Νίκος Αμυντικός 30 ΠΑΣ Γιάννινα
6 Ρομπίνιο Ρόμπσον Αμυντικός 31 Καβάλα
99 Μπαχαρίδης Νίκος Αμυντικός 32
3 Κατερίνης Γιώργος Μέσος 33 ΠΑΣ Γιάννινα
7 Μπισκόντι Ρομπέρτο Μέσος 34 Γκινγκάμπ
8 Γήτας Ξενοφών Μέσος 29 ΠΑΣ Γιάννινα
10 Πόνσε Σέρχιο Μέσος 24 Τσακαρίτα
12 Κλεμάν Λουντοβίκ Μέσος 32 Μονπελιέ
13 Κανωτίδης Γιάννης Μέσος 29 Καλαμάτα
20 Στόικος Θανάσης Μέσος 20 Τριεστίνα
21 Ενρίκες Σέζαρ Μέσος 27 Αμέρικα
23 Ολίσε Εγκούτου Μέσος 28 Μονπελιέ
25 Κωνσταντινίδης Φώτης Μέσος 30 Ανακάλυψη Δράμας
26 Λόπες Μανουέλ Μέσος 26
27 Αργυρίου Ανέστης Μέσος 20 Αετός Σκύνδρας
81 Χαραλάμπους Χρήστος Μέσος 27 ΑΕ Λεμεσού
9 Ριέρα Λορένθο Επιθετικός 21 Εσπανιόλ Β'
11 Γιλμάζ Οκάν Επιθετικός 30 Μπούρσασπορ
14 Μπεβάκουα Χούλιο Επιθετικός 28 Βαντούζ
17 Πένσας Χρήστος Επιθετικός 20 Δράμα
19 Βιντάλ Αλέις Επιθετικός 19 Εσπανιόλ Β'
33 Δανίδης Θανάσης Επιθετικός 30
40 Ντιαλό Αμπντούλ Επιθετικός 23


Γήπεδο: Η ομάδα της Θράκης φιλοξενείται στον Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής το οποίο έχει χωρητικότητα περίπου 4000 θέσεις, ενώ εδώ και αρκετές μέρες γίνονται έργα για την αναβάθμισή του σταδίου τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Προπονήτής: Έτοιμος για να δουλέψει σκληρά στην Κομοτηνή δήλωσε ο Εμίλιο Φερέρα δείχνοντας έτσι τις προθέσεις του όσο αφορά το μέλλον του συλλόγου.

Ο 40χρονος προπονητής ξεκίνησε πέρυσι την σεζόν στην Ξάνθη αλλά έμεινε μόλις για πέντε αγωνιστικές, αφού ύστερα έλυσε την συνεργασία του κοινή συναινέσει.

Στο παρελθόν έχει περάσει από τους πάγκους των Αμέρικα του Μεξικού, την Μπέβερεν,την Μόλεμπενκ,την Λίρσεν,την Μπερσέλς και την Μπριζ Βελγίου.

































TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ