ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιδού οι νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

Οι εγκαταστάσεις στο Βοτανικό όπου θα γίνει η Διπλή Ανάπλαση
Οι εγκαταστάσεις στο Βοτανικό όπου θα γίνει η Διπλή Ανάπλαση EUROKINISSI SPORTS

Τι περιλαμβάνει ο αναλυτικός σχεδιασμός των νέων εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού. Τα τετραγωνικά μέτρα ανά κτίσμα, οι αίθουσες των αθλημάτων, το τελικό κόστος και η κάλυψή του απ’ την τραπεζική κοινοπραξία "ΑΕΠ Ελαιώνα".

Στο MoU συναντίληψης και συνεργασίας που υπέγραψαν στις 20 Νοεμβρίου όλοι οι φορείς που (συμ)μετέχουν στη "Διπλή Ανάπλαση" παρουσιάστηκε από τις ομάδες εργασίες -εκτός απ’ το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού- και το αναλυτικό "πακέτο" των αθλητικών εγκαταστάσεων που προβλέπεται να χτιστούν στην περιοχή του Βοτανικού, προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Ο εν λόγω σχεδιασμός κατατέθηκε στο "Παράρτημα 2" το οποίο επισυνάφθηκε στο μνημόνιο, που υπεγράφη απ’ την Κυβέρνηση, το Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής, τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank/Πειραιώς), μαζί με τον πίνακα των έργων στις δύο υπό ανάπλαση περιοχές (Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικό), αλλά και τον αρχικό -ενδεικτικό- προϋπολογισμό όλων των έργων -ανά φορέα χρηματοδότησης- που παρουσίασε προ τριών ημερών το Sport24.gr.

Εκεί αναφέρονται αναλυτικά όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στον Βοτανικό και το τι περιλαμβάνει ξεχωριστά το -έκτασης 7.300 τετραγωνικών μέτρων- αθλητικό complex, για κάθε τμήμα του Ερασιτέχνη.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 14 ξεχωριστά "κομμάτια" στο συγκρότημα που προγραμματίζεται να γίνει το νέο "σπίτι" του Αθλητικού Ομίλου στην περιοχή του Βοτανικού.

Αναλυτικά:

-Κλειστό γυμναστήριο 2.000 θέσεων (σε έκταση 2.500 τ.μ.).

-Γυμναστήριο προπονήσεων.

-Κοινό κτίσμα με αίθουσες ξιφασκίας κι επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

-Κοινό κτίσμα με αίθουσες για άρση βαρών, πυγμαχία, πάλη.

-Αίθουσα ενόργανης-ρυθμικής γυμναστικής με αποδυτήρια.

-Ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων (25Χ50 μ.).

-Αποδυτήρια της πισίνας.

-Γραφεία Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού-αίθουσα συνεδριάσεων.

-Κυλικεία-WC.

-Διάδρομοι, κλιμακοστάσια κι ανελκυστήρες.

ΤΟ "ΚΕΝΟ" ΤΩΝ 200 Τ.Μ.

Βάσει του "Άρθρου 6" του MoU ("βασικές δεσμεύεις του σωματείου ΠΑΟ") που υπεγράφη ανάμεσα στους φορείς της "Διπλής Ανάπλασης" ...στην Περιοχή Ανάπλασης II (Βοτανικός) θα ανεγερθούν από τους υπόλοιπους φορείς υλοποίησης (πλην του Σωματείου Π.Α.Ο. και της ΠΑΕ ΠΑΟ) νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του Σωματείου Π.Α.Ο. επιφάνειας 7.500 τ.μ., περίπου, καθώς και κολυμβητικής αθλητικής πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων".

Το μερικό σύνολο της ανωδομής στο "Παράρτημα 2" κάνει πάντως λόγο για 7.300 τ.μ. Προφανώς το συγκεκριμένο "κενό" των 200 τ.μ., θα καλυφθεί με έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, απ’ τους υπόγειους χώρους 1.800 τ.μ., που προβλέπονται κάτω απ’ τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, με πλάνο για αποθήκες και χώρους στάθμευσης. Αυτό, εντούτοις, είναι κάτι που πρέπει να διευκρινίσει η δημοτική αρχή και οι ομάδες εργασίας το επόμενο διάστημα (και) στις διμερείς συμφωνίες που θα (πρέπει να) γίνουν.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΑ 13,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Η πιο "ακριβή" εγκατάσταση απ’ όλες τις εγκαταστάσεις που προγραμματίζονται να χτιστούν στην περιοχή του Βοτανικού, θα είναι το κλειστό γυμναστήριο 2.500 θέσεων, που μαζί με τον ΦΠΑ (24%) αναμένεται να φτάσει τα 4.650.000 ευρώ. Δεύτερη σε κόστος θα είναι η ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων (1.860.000), ενώ ακολουθούν το γυμναστήριο προπονήσεων (δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο) και η αίθουσα της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής με τα αποδυτήριά τους (από 1.413.600 ευρώ το κάθε ένα).

Το τελικό κόστος όλων των εγκαταστάσεων του Α.Ο. στο Βοτανικό, θα φτάσει με τις μελέτες, τις οικοδομικές άδειες, τα έργα και τον ΦΠΑ (ύψους 24%), τα 13.288.770 ευρώ.

Η δε χρηματοδότηση του συνόλου των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη θα γίνει εξ ολοκλήρου απ’ την ΑΕΠ Ελαιώνα. Δηλαδή, την τραπεζική κοινοπραξία (Alpha Bank/Πειραιώς) στα χέρια της οποίας περιήλθε το πρώην "εμπορικό Βωβού". Κι ως "διάδοχη κατάσταση" καλείται να ακολουθήσει όσα προβλέπονταν στο Προεδρικό Διάταγμα του 2013 για τη "Διπλή Ανάπλαση" αναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις που απορρέουν επί του πρότζεκτ, για τον ιδιοκτήτη του εμπορικού κέντρου.

Κάτι που αποσαφηνίζεται πλήρως και στο "Άρθρο 7" του MoU που υπεγράφη, με τις "βασικές δεσμεύσεις της ΑΕΠ Ελαιώνα".

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Ακολουθώντας το "Άρθρο 12" και το "βασικό χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών" μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021 θα πρέπει να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις της ΑΕΠ Ελαιώνα με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και το Δήμο Αθηναίων.

Αφού βεβαίως όλες οι συμβάσεις στις οποίες "συμμετέχει" ο Α.Ο. (ακόμη κι αυτή με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός), τεθούν πρώτα προς ψήφιση απ’ τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη που προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2021.

Εν συνεχεία, έως τις 30 Ιουνίου 2021 θα πρέπει να γίνει η εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών των αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τον Ερασιτέχνη και του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Η έκταση της Διπλής ανάπλασης του Βοτανικού
Η έκταση της Διπλής ανάπλασης του Βοτανικού EUROKINISSI SPORTS


Έως τις 30 Νοεμβρίου 2021 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των περιβαλλοντικών και οικοδομικών αδειών, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ορίζονται στην Περιοχή Ανάπλασης II (Βοτανικός).

Κι εφόσον όλα κυλήσουν βάσει του αρχικού σχεδιασμού, μέσα "...στο Δ’ Τρίμηνο του 2021 προσδιορίζεται χρονικά και η έναρξη κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων που προβλέπονται στην Περιοχή Ανάπλασης II (Βοτανικός)".

Συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη "...πλην τυχόν προπαρασκευαστικών εργασιών, οι οποίες δύνανται να ξεκινήσουν νωρίτερα", όπως καταλήγει το "Άρθρο 12" του MoU.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ


Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Α. Ο. στο Βοτανικό
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Α. Ο. στο Βοτανικό
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ