ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Βιλένα, ένα πίτμπουλ στα χαφ του τριφυλλιού, με deal πάνω από 10 εκατ. ευρώ

Παναθηναϊκός: Βιλένα, ένα πίτμπουλ στα χαφ του τριφυλλιού, με deal πάνω από 10 εκατ. ευρώ
CREDIT: GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/AFP

Ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Τόνι Βιλένα προσθέτει στο ρόστερ του έναν παίκτη με εξαιρετική ικανότητα στο να συνδέει τη μεσαία γραμμή με την επίθεση ενώ το συνολικό deal με ομάδα και παίκτη μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Οι μεταγραφές και δη οι "μεγάλες" χρειάζονται τρία πράγματα: Υπομονή, σωστό timing και μυστικότητα. Ο Παναθηναϊκός μέσω του Γιάννη Παπαδημητρίου και σε άμεση συνεννόηση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τα έκανε σχεδόν τέλεια και τα τρία, μέχρι να μπορέσει να ολοκληρώσει την πραγματικά σπουδαία μεταγραφή του Τόνι Βιλένα από την Εσπανιόλ, με ένα σούπερ deal που σε βάθος τετραετίας θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Μία κίνηση που πηγαίνει τον Παναθηναϊκό στο επόμενο βήμα και δίνει τη δυνατότητα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βάλει στη "μηχανή" των "πράσινων" ένα... πίτμπουλ, με τρομερά φυσικά προσόντα, εξαιρετική ικανότητα στη σύνδεση της μεσαίας γραμμής με την επίθεση και ένα πολύ καλό δημιουργικό "πακέτο".

Και στα 28 του (όχι στα 34 ή στα 35), με μεγάλα κίνητρα για να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, σε μία ομάδα που θα του δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τίτλους και να παίξει στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η Σαλερνιτάνα που τον είχε πάρει δανεικό την περασμένη σεζόν απ’ την Εσπανιόλ είχε τη δυνατότητα να τον κάνει μόνιμα δικό της, αλλά δεν ενεργοποίησε ως την 30ή Ιουνίου την οψιόν αγοράς ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που είχαν στην αρχική συμφωνία τους.

Ο Παναθηναϊκός που τον είχε στο στόχαστρό του εδώ και καιρό, ως πρώτη επιλογή μετά τις συζητήσεις που είχαν κάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Γιάννης Παπαδημητρίου βγήκε την ευκαιρία να κάνει την κίνησή του.

Ο Παπαδημητρίου πήγε στην Αυστρία, πήρε το τελικό ΟΚ απ’ τον Γιοβάνοβιτς και την Τετάρτη έφυγε για τη Βαρκελώνη. Την ημέρα που οι Καταλανοί έκαναν την πρώτη προπόνησή τους για τη νέα σεζόν, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έκανε τις πρώτες συζητήσεις και με μεγάλη ευελιξία πήρε τις υπογραφές και της Εσπανιόλ και του παίκτη.

Η Εσπανιόλ θα πληρωθεί ως φιξ ποσό 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ θα έχει και έξτρα μπόνους εφόσον ο Παναθηναϊκός περάσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των επόμενων 4 ετών. Τα συγκεκριμένα μπόνους μπορεί να φτάσουν έως και το 1 εκατ. ευρώ. Με τις δε προμήθειες σε ατζέντηδες κλπ, το όλο deal ως προς την ομάδα για τη μεταγραφή θα ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ.

Ο δε Βιλένα που υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο θα παίρνει 1,4 εκατ. ευρώ το χρόνο (συν τα μπόνους). Οι φιξ αποδοχές που δέσμευσε ωστόσο ο Παναθηναϊκός για τον Ολλανδό την επόμενη τετραετία είναι 4.8 εκατ. ευρώ, που με την εφορία φτάνει τα 6.2 εκατ. ευρώ.

Για τον Βιλένα είχε δείξει ενδιαφέρον κι άλλη μία ιταλική ομάδα, όμως η κίνηση που έγινε από τον Παναθηναϊκό με το απευθείας ταξίδι του Παπαδημητρίου (όπως είχε γίνει με το αντίστοιχο ταξίδι του στη Βιέννη για τον Τζούριτσιτς) ήταν το σημείο που έκανε τη... διαφορά. Με τον τεχνικό διευθυντή του "τριφυλλιού" να ολοκληρώνει άλλη μία πολύ σημαντική κίνηση.

Κι έπεται ο στόπερ. Κι εκεί τα πράγματα είναι πια πολύ προχωρημένα ως προς τις διαπραγματεύσεις και πιθανότατα εντός του Σαββάτου (8/7) να υπάρξει οριστική εξέλιξη. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός ήταν σε συζητήσεις με στόχους από την La Liga για το κέντρο της άμυνάς του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ