ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Βιγιαφάνιες is back (for good)

Παναθηναϊκός: Βιγιαφάνιες is back (for good)

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες αφήνει πίσω του τη δύσκολη περίοδο του τραυματισμού του, δείχνει τρομερή διάθεση κι ο Μπόλονι σκέφτεται σοβαρά να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τον σαββατιάτικο (31/10) αγώνα του Παναθηναϊκού στη Λαμία.

Ο τραυματισμός που υπέστη ο Λούκας Βιγιαφάνιες στον δεξιό προσαγωγό (υποτροπή) στην προπόνηση της 21ης Αυγούστου, τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ. Λόγω της ιδιομορφίας, αλλά και του σημείου που τραυματίστηκε, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός (η μεγαλύτερη καλοκαιρινή επένδυση του Παναθηναϊκού, με συμβόλαιο άνω των 600.000€ σε ετήσια βάση), το πρόβλημα ήταν εκεί τις τελευταίες εβδομάδες και στις δύο "απόπειρες" που έκανε για να ανεβάσει προπονητικές "στροφές", με αποτέλεσμα η επάνοδός του να πηγαίνει διαρκώς πίσω. Και να χάσει κάθε φιλικό κι επίσημο παιχνίδι των "πράσινων" απ’ την εκκίνηση της προετοιμασίας κι έπειτα.

Τα πράγματα, ωστόσο, άρχισαν να βελτιώνονται σημαντικά μετά την αλλαγή της θεραπευτικής αγωγής, αλλά και την πολύ υπομονετική και προσεκτική προσέγγιση του προπονητικού και ιατρικού τιμ και πλέον ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, είναι προ των πυλών της μεγάλης επιστροφής και της παρουσίας του στην αγωνιστική εξίσωση της ομάδας.

Ο Βιγιαφάνιες ακολούθησε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα επανένταξης τις τελευταίες ημέρες. Ατομικό μεν, αλλά με συγκεκριμένη στόχευση, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και να ξαναβρεί τα τρεξίματά του μέσα στο γήπεδο. Και πλέον δείχνει πως έχει αφήσει πίσω του όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο.

ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΛΑΜΙΑ Ο "ΒΙΓΙΑ"

Στην πρωινή προπόνηση της Τρίτης (27/10), "μπήκε" ξανά σε φουλ πρόγραμμα, συμμετέχοντας στις ασκήσεις κυκλοφορίας και στο δίτερμα με τακτική που ακολούθησε, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Είχε εξαιρετική διάθεση, δεν ένιωθε πια κανέναν πόνο στον προσαγωγό και πρόσθεσε πολύ ποιότητα στο "οικογενειακό" δίτερμα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λάζλο Μπόλονι σκέφτεται πια σοβαρά (εάν δεν προκύψει κάποιο "απρόοπτο" στα επόμενα 24ωρα) να συμπεριλάβει τον "Βίγια" και στην αποστολή του σαββατιάτικου (31/10), εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία για την 7η αγωνιστική της Super League, που θα ανακοινώσει το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10).

Σε πρώτη φάση για "ψυχολογικούς" λόγους κυρίως, ούτως ώστε να αρχίσει να "μπαίνει" ξανά στο πλήρες "πρόγραμμα" της ομάδας, με την κεντρική στόχευση της πλήρους επανένταξής του στο αγωνιστικό πλάνο του "τριφυλλιού", να επικεντρώνεται (κυρίως) στο εξ αναβολής εντός έδρας ματς της Τρίτης (3/11) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ.

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ OFF Ο ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ

Από εκεί και πέρα, η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε στον προσαγωγό το βράδυ της Δευτέρας (26/10) ο Γιάννης Μπουζούκης ήταν καθησυχαστική ως προς την πιθανότητα θλάσης, καθώς έδειξε πως ταλαιπωρείται μόνο ένα μικρό οίδημα. Παρόλα αυτά, θα μείνει εκτός για μία εβδομάδα, χάνοντας δεδομένα το ματς με τη Λαμία και πιθανότατα και το επόμενο με τον Απόλλωνα.

Αντίθετα, καλύτερα ήταν τα νέα για τον Ρουμάνο τεχνικό όσον αφορά του Σαβιέρ, καθώς μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα και θα είναι διαθέσιμος για το σαββατιάτικο ματς. Ατομικό έκαναν και σήμερα οι Χουάνκαρ (αύριο θα κριθεί η παρουσία του στο ματς με τη Λαμία) και Ιωαννίδης, ενώ οι Σένκεφελντ, Σάντσες, Κουρμπέλης ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης δίχως να εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος υπέστη κάκωση στο γόνατο και αποχώρησε, αλλά δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό κι από την Τετάρτη (28/10) θα ξαναμπεί σε φουλ πρόγραμμα Τέλος, οι Βέλεθ, Αγιούμπ και Χατζηθεοδωρίδης έκαναν θεραπεία, ενώ ο Αντονίτο παραμένει κλινήρης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ