ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το σχήμα με τους τρεις χαφ και το δεύτερο σερί τρίποντο απέναντι σε επτά πρώην

Ο Φεντερίκο Μακέντα παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού
Ο Φεντερίκο Μακέντα παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (28/11, 19:30, COSMOTESPORTS 1 HD, LIVE από το SPORT24) τον Παναιτωλικό και για πρώτη φορά ως αντίπαλο σε γεμάτη Λεωφόρο τον Γιάννη Αναστασίου, αναζητώντας το πρώτο "2 στα 2" της εφετινής σεζόν, για να πλησιάσει ή και να μπει στην τετράδα.

Έχει πολλές ιδιαιτερότητες ο αποψινός (Κυριακή 28/11, 19:30 COSMOTESPORTS 1 HD, LIVE από το SPORT24) αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Πάρα πολλές.

Πρώτον, επιστρέφει για πρώτη φορά (παρουσία κόσμου) ως αντίπαλος στο γήπεδο της Λεωφόρου ο Γιάννης Αναστασίου, ο προπονητής με τη μακροβιότερη θητεία στον πάγκο του "τριφυλλιού" τα τελευταία 25 χρόνια, ήτοι μετά την πρώτη παρουσία του Χουάν Ραμόν Ρότσα ο οποίος είχε τα ηνία του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά επί 2 χρόνια και 7 μήνες. Από τις 14 Μαρτίου 1994 έως τις 10 Οκτωβρίου 1996.

Ο "Γιόχαν" έμεινε προπονητής των "πράσινων" κάτι λιγότερο από 2,5 χρόνια, δηλαδή από τις 14 Μαΐου 2013 όταν και παρουσιάστηκε επίσημα (στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας) έως τις 2 Νοεμβρίου 2015 και τους τίτλους τέλους, μετά το εντός έδρας 0-0 με την ΑΕΚ. Με απολογισμό 66 νίκες, 24 ισοπαλίες και 28 ήττες (192-102 γκολ) σε συνολικά 118 αγώνες του στον πάγκο του αποψινού αντιπάλου του και βεβαίως ένα Κύπελλο Ελλάδας το 2014, τον τελευταίο τίτλο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Ο Αναστασίου αντιμετώπισε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό από την ημέρα που έφυγε. Ηττήθηκε στις δύο, νίκησε στη μία. Πρώτα σε φιλικό, ως προπονητής της βελγικής Κορτράικ στις 9 Ιουλίου 2017, σε προετοιμασία του "τριφυλλιού" επί ολλανδικού εδάφους, με τους "πράσινους" να επικρατούν 2-1 (28’ Άλτμαν, 42’ πέναλτι Μολίνς - 32’ Σεβαλιέ). Εν συνεχεία ως τεχνικός του Ατρόμητου στις 20 Οκτωβρίου 2019, με τον Παναθηναϊκό να νικάει με 1-0 στο Περιστέρι χάρις σε ένα γκολ του Χατζηγιοβάνη στο 43’. Και τον περασμένο Αύγουστο συναντήθηκαν ξανά σε φιλικό στην (άδεια) Λεωφόρο, στο οποίο νίκησε αυτή τη φορά ο "Γιόχαν" κι ο Παναιτωλικός με 2-1 (38' πέναλτι Χατζηγιοβάνης - 43' Φλόρες, 83' πέναλτι Μπαρμπόσα).

Πλην του 48χρονου τεχνικού -ο οποίος είχε βρεθεί προ δύο εβδομάδων στις εξέδρες του γηπέδου της Λεωφόρου, για να δει τον αγώνα Παναθηναϊκός Β’ - ΑΕΚ Β’- το "τριφύλλι" θα βρεθεί αντιμέτωπο και με άλλους έξι πρώην του: Δύο στο τεχνικό τιμ (Στιβ Ρούτερ, Κώστας Παγανιάς) και άλλους τέσσερις στην 20άδα του Παναιτωλικού: τους Νίκο Καρέλη, Διαμαντή Χουχούμη, Κώστα Αποστολάκη και Νίκο Βέργο.

Χωρίς άλλον φορ πλην του Μακέντα

Δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι η απουσία δεύτερου επιθετικού απ’ την "πράσινη" αποστολή πίσω από τον Φεντερίκο Μακέντα. Τόσο ο Καρλίτος Λόπεθ (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος), όσο κι ο Φώτης Ιωαννίδης είναι στα "πιτς" με τραυματισμούς και ο Ιταλός έχει την ευκαιρία να επανέλθει ακόμη πιο ενεργά σε πρώτο πλάνο στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Έχει αφήσει πίσω του πλέον το πρόβλημα με τον αστράγαλο, θα ξεκινήσει για πρώτη φορά την εφετινή σεζόν βασικός και θα αποτελέσει τον εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών του "τριφυλλιού". Με μοναδικό back-up του (κι αυτό υπό προϋποθέσεις, διότι δεν είναι η φυσική θέση του) τον Σεμπαστιάν Παλάσιος.

Τρίτη ιδιαιτερότητα (και διόλου ασήμαντη) το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει φέτος δύο σερί νίκες. Ακόμη και στα καλά ματς που έκανε στην έδρα του στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν είχε συνέχεια, διότι εκτός υπέφερε. Απόψε θα έχει την ευκαιρία να κάνει για πρώτη φορά το "2 στα 2", να φτιάξει κι άλλο την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του ενόψει των σημαντικών αγώνων που ακολουθούν και να ανέβει κι άλλο βαθμολογικό, φτάνοντας (υπό προϋποθέσεις) ακόμη και στην τετράδα.

Κρατάει το σχήμα με τους τρεις χαφ

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει να καταλήγει στο σχήμα με τους τρεις χαφ που χρησιμοποίησε και στο ματς της περασμένης Δευτέρας (22/11) στη Λαμία, με τον Λούκας Βιγιαφάνιες σε ρόλο επιτελικού μέσου και τους Ρούμπεν Πέρεθ, Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο ως κεντρικούς χαφ.

Από εκεί και πέρα, στις πτέρυγες διεκδικούν θέση τόσο ο "Τούκου" Παλάσιος όσο κι ο Αϊτόρ, αν και σε πρώτη φάση έχουν ένα σχετικό προβάδισμα οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Ματέους Βιτάλ.

Στη δε άμυνα, τα κουκιά είναι (ξανά) μετρημένα και δύσκολα θα αλλάξει η τετράδα των Κώτσιρα, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ μπροστά απ' τον Μπρινιόλι, αν και δεδομένα κάποια στιγμή θα (ξανα)μπεί στο rotation κι ο Φακούντο Σάντσες.

Την 21μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό συγκροτούν οι Διούδης, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ