ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Το restart που χρειάζεται λίγο πριν την έλευση του Μπόλονι

Παναθηναϊκός: Το restart που χρειάζεται λίγο πριν την έλευση του Μπόλονι
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ απέναντι στην ΑΕΛ

Ο Παναθηναϊκός παίζει στο Γεντί Κουλέ με τον ΟΦΗ (16:00) και θέλει όσο τίποτα άλλο το τρίποντο για να ανασάνει βαθμολογικά, λίγο πριν την έλευση του Μπόλονι. Τα πλάνα ενδεκάδας του τριφυλλιού.

Όσα δεν έφερε ένα τρίμηνο,τα έφερε μία... εβδομάδα στον Παναθηναϊκό. Πριν επτά μέρες τέτοια ώρα, ο Ζοσέ Μαουρίσιο δεν είχε υπογράψει ακόμα στους πράσινους. Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης δεν είχε ανταμώσει με τους Ντάνι Πογιάτος και Τσάβι Ρόκα στο Κορωπί για να τους δώσει το ραβασάκι της απόλυσης και δεν είχε συντελεστεί ακόμη καμία αλλαγή στο ιατρικό τιμ του τριφυλλιού.

Μόνο με τον Λάζλο Μπόλονι είχε ήδη μιλήσει από βραδύ Σαββάτου (10/10) ο Γιάννης Αλαφούζος (έχοντας πάρει την απόφαση να "τελειώσει" το καταλανικό δίδυμο) και πίνοντας τον πρωινό, κυριακάτικο καφέ του, "ζύγιζε" στο μυαλό του τα δεδομένα της πρόσληψης του Ρουμάνου τεχνικού.

Μία εβδομάδα αργότερα, με υπηρεσιακό (αλλά μόνιμο στέλεχος εδώ και μία πενταετία στο "Γ. Καλαφάτης") τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, ο Παναθηναϊκός κατέβηκε από το απόγευμα του Σαββάτου στο Ηράκλειο, ψάχνοντας τηνπρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον ΟΦΗ (16:00, NS HD1), έπειτα από τρία γερά "χαστούκια" σε Τρίπολη, Λάρισα, αλλά και από τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Με διαφορετική... αύρα, ως είθισται (και λένε) σε τέτοιες περιπτώσεις μετά τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία και στην τεχνική διεύθυνση, με μηδενικά περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών, διότι ο στόχος της Ευρώπης (μέσω του πρωταθλήματος) θα αρχίσει να κουνάει μαντήλι, πριν φτάσει η κανονική περίοδο στο 1/6 των αγώνων της.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Συλαϊδόπουλος, που από αύριο (Δευτέρα 19/10) θα παραμείνει μόνιμος στο νέο τιμ του Μπόλονι, προσπάθησε επί μία εβδομάδα να φτιάξει λίγο το κομμάτι της διάθεσης και της ψυχολογίας. Κι ότι μπορούσε από πλευράς τακτικών θεμάτων. Τουλάχιστον, ενδεκαδιακά, αλλά κι από πλευράς συστήματος, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να είναι λίγο πιο ορθολογικός σήμερα το μεσημέρι στο "Θ. Βαρδινογιάννης". Και περισσότερους Έλληνες στην ενδεκάδα, που δείχνουν να είναι λίγο πιο συνειδητοποιημένοι ως προς την κρισιμότητα των στιγμών.

Οι σκέψεις του 41χρονου Δωδεκανήσιου τεχνικού επικεντρώνονται σε διάταξη 4-4-1-1. Με τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Σάντσες (αναζητείται επιτέλους ένα καλό παιχνίδι του),Ζαγαρίτη στα άκρα της άμυνας (πρώτη συμμετοχή για τον 19χρονο, που βγαίνει απότην καταλανική... ναφθαλίνη μετά τα playoffs) και τους Σένκεφελντ, Βέλεθ δίδυμο στόπερ.

Στον άξονα, ο Αλεξανδρόπουλος έχει προβάδισμα απ’ τον Σερπέζη για τον παρτενέρ του -καταπονημένου απ’ τα συνεχόμενα ματς με την Εθνική Ομάδα- Δημήτρη Κουρμπέλη, ενώ στις πτέρυγες έχουν τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσουν οι Μπουζούκης (δεξιά) και Χατζηγιοβάνης (αριστερά). Με βάση και τις δοκιμές των δύο τελευταίων προπονήσεων, σε ένα σύστημα... α λα Δώνης, που χρησιμοποιήθηκε σε πολλά κομμάτια της σεζόν 2018/19.

Στην επίθεση ο Μακέντα αναμένεται να έχει έναν λίγο πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καρλίτος. Στον δε πάγκο "ενεργοποιήθηκαν" μετά από πολύ καιρό ο παροπλισμένος Καμπετσής, ο Εμμανουηλίδης και πολλά απ’ τα παιδιά της Ακαδημίας, τα οποία γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά ο Συλαϊδόπουλος, καθώς μεγάλωσαν μαζί την τελευταία τετραετία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ