ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το πρώτο νεύμα προς τον Αϊτόρ για επέκταση της συνεργασίας τους

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα
Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα EUROKINISSI SPORTS

Η αγωνιστική "απάντηση" του Αϊτόρ, η εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς και η ξεκάθαρη πρόθεση του Παναθηναϊκού να τον "δέσει" στο Κορωπί και μετά το 2023, που εκφράστηκε ήδη με το πρώτο "μήνυμα" προς την πλευρά του Καταλανού.

Η περίπτωσή του θα θυμίζει μετά από χρόνια σε όλους (μας) πως η κριτική για έναν ποδοσφαιριστή θα πρέπει να γίνεται πάντα συνολικά, όχι πρόχειρα και βιαστικά, αλλά σε βάθος χρόνου κι αφού ληφθεί πάντα υπόψην και το αγωνιστικό "περιβάλλον" μέσα στο οποίο καλείται να δουλέψει.

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, βρήκε φέτος στον Παναθηναϊκό την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια που ουδέποτε επιχείρησε να του προσφέρει ο Λάζλο Μπόλονι με τα... καψόνια του, ξεδιπλώνει πλέον (πολύ πιο έντονα απ’ τις αρχές του 2022) όλες τις ποδοσφαιρικές αρετές του στο χορτάρι κι έχει "γυρίσει" σε απόλυτο βαθμό το κλίμα. Σε σημείο που η κουβέντα γύρω απ’ το μέλλον του στο τριφύλλι να αφορά πλέον την επόμενη μέρα και την επέκταση της συνεργασίας του κι όχι το πώς θα αποχωρήσει με τη μικρότερη δυνατή "ζημιά", όπως ίσχυε τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο.

Ο Καταλανός εξτρέμ έχει εξελιχθεί σε "υπερόπλο" στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος προφανώς και... ήξερε κάτι παραπάνω απ’ τον καθένα (μας), όταν ζήτησε το περασμένο καλοκαίρι να μην φύγει ο 26χρονος εξτρέμ.

Με υπομονή, επιμονή, αλλά πάνω απ’ όλα εμπιστοσύνη, βρήκε τα "κουμπιά" του, τον "ξεκλείδωσε" αγωνιστικά και από τον Δεκέμβριο κι έπειτα επανεμφάνισε στα ελληνικά γήπεδα τον Αϊτόρ της... Ολλανδίας (των 24 γκολ και 18 ασίστ σε 61 ματς σε μία διετία με την Τβέντε) κι όχι τον Αϊτόρ του περσινού, "πράσινου" συνονθυλεύματος.

Με καθοριστικά γκολ σε όλα τα ματς με τις ομάδες της Big-5 (8 συνολικά απ’ τον Ιανουάριο κι έπειτα), με ασίστ με κάθε τρόπο (9 έως τώρα) και πάνω απ’ όλα με κέφι και τρομερή διάθεση. Φαίνεται πια, "φωνάζει" κι απ’ τις αντιδράσεις του Καταλανού, αλλά και τα ποσταρίσματα που κάνει μετά από κάθε αγώνα στο Instagram, πως πλέον όλο αυτό το... γουστάρει. Και θέλει να συνεχίσει να το "ζει" για καιρό ακόμα.

Η επαφή στα τέλη Απριλίου

Το συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020 (με τον Παναθηναϊκό να προλαβαίνει στο... νήμα την Μπεσίκτας) ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023. Στο "τριφύλλι" πλέον θέλουν ξεκάθαρα να συνεχίσουν μαζί για πολύ περισσότερο. Και ήδη έγινε το πρώτο... νεύμα προς τον Αϊτόρ.

Προς τα τέλη Απριλίου, άνθρωπος του Παναθηναϊκού είχε επαφή με την πλευρά του Καταλανού εξτρέμ, κατά την οποία εκφράστηκε η απόλυτη ικανοποίηση του κλαμπ για την πορεία του και την εξέλιξή του κι έπεσε το πρώτο "μήνυμα" για το καλοκαίρι. Με ενημέρωση πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εφετινής σεζόν (δηλαδή μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στις 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ), θα κληθεί η πλευρά του παίκτη για να γίνει μία πρώτη συζήτηση για επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμη, ήτοι έως το καλοκαίρι του 2025. Προς το παρόν, προέχουν οι σερί "τελικοί" σε playoffs και Κύπελλο. Κάθε πράγμα στον... καιρό του. Αλλά είναι δεδομένο πλέον πως ο Παναθηναϊκός θέλει να "δέσει" τον Αϊτόρ για καιρό...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ