ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το πλάνο ενδεκάδας με Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Γκάνεα και η απόφαση για Βέρμπιτς

Ο Βέρμπιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός
Ο Βέρμπιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός INTIME SPORTS

Η τελική διάταξη του Παναθηναϊκού στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ επηρεάζει ένα πρόσωπο. Η απουσία του Χουάνκαρ απ’ την ενδεκάδα και η επάνοδος των Ρουμπέν και Μάγκνουσον. Αυτές είναι οι σκέψεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Δεν θα "πειράξει" πολλά πράγματα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ενόψει του κυριακάτικου (11/9, 21:30, COSMOTESPORTS 1HD και LIVE στο Matchcenter του SPORT24), μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ στο κατάμεστο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Αν έχει άλλωστε, μια σειρά από αβαντάζ το "τριφύλλι" σε σχέση με τους προσεχείς αντιπάλους του, αυτά είναι ο μεγαλύτερος βαθμός ομοιογένειας που έχει αποκτήσει το γκρουπ των βασικών επιλογών απ’ την περσινή σεζόν, το "στρωμένο" στυλ παιχνιδιού του και η συνοχή που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο, ακόμη κι όταν του λείπουν πολλά απ’ τα βασικά "εργαλεία" του.

Το μεγάλο συν για τον Σέρβο τεχνικό ετούτη τη φορά είναι πως θα έχει περισσότερες ποιοτικές επιλογές κι απ’ τον πάγκο του, για να αλλάξει πράγματα και να παρέμβει εν ώρα αγώνα.

Ο Μπερνάρ Ντουάρτε, το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, έχει μπει πλέον φουλ στις προπονήσεις, έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό στην ωμοπλάτη (κάκωση) και θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στην αποστολή με το "10" στην πλάτη, σε μία Λεωφόρο που αδημονεί για να τον δει για πρώτη φορά σε... δράση.

Δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος για το βασικό σχήμα, όμως εφόσον το απαιτήσουν οι περιστάσεις του αγώνα, είναι πιθανό να περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, μπαίνοντας πλέον κι αυτός στην αγωνιστική εξίσωση του "τριφυλλιού".

Στον πάγκο θα βρίσκεται μετά από καιρό κι ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ακριβώς ένα μήνα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στη ρεβάνς με τη Σλάβια Πράγας (11/8) και το "ρωγμώδες κάταγμα εγκάρσιας δεξιάς απόφυσης, του τρίτου οσφυικού σπονδύλου".

Ο Ολλανδός είναι "θηρίο", επέστρεψε γρηγορότερα απ’ τον τραυματισμό του, προπονείται σε πλήρη ένταση με την ομάδα απ’ την περασμένη Δευτέρα (5/9), όμως ο Γιοβάνοβιτς δεν συνηθίζει να βάζει μεμιάς στην ενδεκάδα παίκτες που προέρχονται από μεγάλη αποχή.

Κυρίως λόγω έλλειψης ρυθμού (ειδικά σ’ ένα τέτοιο ματς υψηλών απαιτήσεων) κι όχι για ιατρικούς λόγους, αφού οι γιατροί της ομάδας έχουν δώσει το "ΟΚ" για την παρουσία του.

Η απουσία του Χουάνκαρ απ’ την ενδεκάδα

Το μεγαλύτερο... βάσανο για τον 60χρονο τεχνικό είναι ο μικροτραυματισμός του Χουάνκαρ. Ο Ισπανός φουλ-μπακ και βασικό γρανάζι της δημιουργίας των "πράσινων" στην αριστερή πτέρυγα, έχασε αρκετές προπονήσεις λόγω των ενοχλήσεων στο δικέφαλο, ανέβασε στροφές από την Πέμπτη (8/9), αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να ξεκινήσει βασικός.

Θα είναι στην αποστολή ως επιλογή απ’ τον πάγκο για ένα διάστημα -εφόσον χρειαστεί- όμως και σ’ αυτόν τον αγώνα θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο ο Κρίστιαν Γκάνεα, στον οποίο όλο το τεχνικό τιμ έριξε μεγάλο βάρος καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Και στο κομμάτι της τακτικής και στις συνεργασίες του με τους κεντρικούς χαφ και τον εξτρέμ που θα έχει μπροστά του και θα συγκλίνει διαρκώς για να του αφήνει... διάδρομο.

Η επάνοδος των Ρουμπέν και Μάγκνουσον

Σε ότι αφορά τώρα στις "επιστροφές" ο Γιοβάνοβιτς θα έχει πάλι 100% έτοιμο τον Ρουμπέν Πέρεθ, τον πιο επιδραστικό ποδοσφαιριστή όχι μόνο της μεσαίας γραμμής, αλλά κι ολόκληρης της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού. Τον "προπονητή" του μέσα στο γήπεδο και τον παίκτη που δίνει ισορροπία σε όλο το παιχνίδι των "πράσινων".

Ο Ισπανός είναι καλά και θα αναλάβει ξανά το ρόλο του στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, τακτοποιώντας όλη την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Στα μετόπισθεν, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον είναι αντίστοιχα πολύ καλά, έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του (τράβηγμα στο δικέφαλο στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό) και θα είναι ο αριστερός στόπερ της ομάδας.

Πιθανότατα με παρτενέρ τον Ζβόνιμιρ Σάρλια, λόγω χαρακτηριστικών, αλλά και της ικανότητας του Κροάτη να "κουμπώνει" καλύτερα ως δεξιός στόπερ, αν και ο Αχιλλέας Πούγγουρας ήταν πολύ σταθερός στα ματς που χρειάστηκε να πάρει φανέλα βασικού και δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Εκεί η τελική επιλογή θα γίνει λίγες ώρες πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Η τελική διάταξη επηρεάζει ένα πρόσωπο

Το βασικό δίλημμα του Γιοβάνοβιτς αφορά τις επιλογές από τη μέση και μπροστά. Κι αν θα πάει πάλι στο 4-2-3-1 (όπως έκανε για πρώτη φορά στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, προετοιμάζοντας σιγά-σιγά την κατάσταση για τον Μπερνάρ) ή θα επαναφέρει το 4-3-3.

Στο πρώτο σενάριο, με δεδομένη την παρουσία του Ρουμπέν και την πολύ καλή εικόνα του Τσέριν σε όλα τα ματς που αγωνίστηκε, θα μείνει στον πάγκο ο Δημήτρης Κουρμπέλης και η μεσοεπιθετική τριάδα πίσω απ’ τον Άντραζ Σπόραρ, θα απαρτίζεται απ’ τους Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπιτς.

Με τον Ισπανό να αναλαμβάνει εκ νέου έναν πολύ πιο "ελεύθερο" ρόλο πίσω απ’ τον Σλοβένο φορ, όπως έκανε το περασμένο Σάββατο (3/9) στο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Βοιωτίας.

Αυτό δείχνει -προσώρας- και το επικρατέστερο σενάριο, ειδικά αν το τεχνικό τιμ εκτιμήσει πως η ΑΕΚ θα επιλέξει να κατέβει στη Λεωφόρο με τριάδα στην άμυνά της.

Αν τώρα ο Γιοβάνοβιτς επιλέξει να πάει με τρεις χαφ (κάτι που θα αποφασιστεί οριστικά μέχρι το πρωί της Κυριακής), ο Κουρμπέλης θα πάρει φανέλα βασικού ως "8άρι" κι ο Βέρμπιτς θα μείνει στον πάγκο, με τους Αϊτόρ και Παλάσιος στις πτέρυγες σε υποστηρικτικό ρόλο κοντά στον Σπόραρ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ