ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το πιο σημαντικό "βήμα" για την ευρώ-τετράδα

Ο Αλεξανδρόπουλος στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα της Super League Interwetten.
Ο Αλεξανδρόπουλος στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει το μεσημέρι της Κυριακής (21/03,15:00) στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στα playoffs, απέναντι στη μοναδική ομάδα που δεν έχει νικήσει φέτος. Οι ισοπαλίες στις προηγούμενες "πράσινες" πρεμιέρες και οι επιλογές του Μπόλονι.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο "Θ. Κολοκοτρώνης" της Τρίπολης σήμερα το μεσημέρι (21/03,15:00, NOVASPORTS1), 189 ημέρες μετά την ήττα του από τον Αστέρα στην πρεμιέρα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος (1-0), για να συμμετάσχει σε μία άλλη... πρεμιέρα. Αυτή των playoffs της περιόδου 2020/21, επιζητώντας το πρώτο, μεγάλο "βήμα" για την είσοδό του στην πρώτη τετράδα και στα ευρωπαϊκά "εισιτήρια".

Σε ενδεχόμενη νίκη, ότι κι αν γίνει στα υπόλοιπα ματς της 1ης αγωνιστικής, το "τριφύλλι" θα είναι στην τετράδα, πιάνοντας είτε την ΑΕΚ, είτε τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό από μόνο που καταδεικνύει ακόμη πιο έντονα τη σημασία του αγώνα για τον Παναθηναϊκό, που έχει να διαχειριστεί το πολύ δύσκολο "πρέπει" της νίκης στον συγκεκριμένο αγώνα. Απέναντι στη μοναδική ομάδα -απ’ τις 13 που συνάντησε την εφετινή σεζόν- που δεν νίκησε στους δύο γύρους.

Ο Παναθηναϊκός καλείται επίσης να βάλει στην άκρη την... περίεργη παράδοση που έχει στις πρεμιέρες του στις σειρές των playoffs, καθώς σε 9 "πρώτους" αγώνες του σ’ αυτό το μίνι-πρωτάθλημα, μετράει 6 ισοπαλίες (οι 5 εκτός) κι όλες με 1-1! Το ένα απ’ τα δύο "διπλά" του, ωστόσο, σε πρεμιέρα αγώνων κατάταξης το έχει πετύχει στην Τρίπολη (2014/15) και μάλιστα με εμφατικό τρόπο (4-0).

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Λάζλο Μπόλονι θα εμπιστευτεί τη "συνταγή" που τον έβγαλε ασπροπρόσωπο στην προ εβδομάδος, πολύ σημαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, έχοντας ως μοναδική (κι αναγκαστική) αλλαγή στο πλάνο του, την "είσοδο" του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στη θέση του "λαβωμένου" Μαουρίσιο Σιλβέιρα.

Η συμμετοχή του 20χρονου μέσου μάλιστα, ήταν αμφίβολη τα τελευταία 24ωρα, λόγω των ενοχλήσεων που εξακολουθούσε να αισθάνεται στο γόνατό του (μετά από έναν τραυματισμό σε σύγκρουση με τον Αϊτόρ, την περασμένη εβδομάδα), ωστόσο στο πρόγραμμα του Σαββάτου (20/03) έλαβε μέρος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα σε φουλ ένταση κι έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες θέσεις στο 4-3-3 του Μπόλονι, είναι ήδη "καπαρωμένες" απ’ τους υπόλοιπους δέκα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ: Ο Σωκράτης Διούδης θα καθίσει κάτω απ’ τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά του ως αμυντική τετράδα τους Γιοάν Μολό, Χουάνκαρ στα άκρα και Μπαρτ Σένκεφελντ, Αχιλλέα Πούγγουρα στους στόπερ.

Ο Σεχ Νιάς θα είναι το "6άρι" μπροστά απ’ την άμυνα, με Αλεξανδρόπουλο και Γιασίν Αγιούμπ εσωτερικούς μέσους. Στο δεξιό άκρο θα ξεκινήσει ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, στο αριστερό θα πάρει θέση ο Λούκας Βιγιαφάνιες και στην κορυφή θα παίξει ξανά ο Φεντερίκο Μακέντα.

Στην αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε έπειτα από σχεδόν δύο μήνες ο Γιάννης Μπουζούκης, που ξεπέρασε το πρόβλημα με το γόνατό του. Συγκεκριμένα, στην Τρίπολη από το βράδυ του Σαββάτου (20/03) βρίσκονται οι Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Αγιούμπ, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Καραγιάννης, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Τζαβίδας.

Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος με κάρτες Καρλίτος Λόπεθ, ο ανέτοιμος Δημήτρης Κουρμπέλης, οι τραυματίες Γιουνούς Σανκαρέ, Μαουρίσιο Σιλβέιρα, Φραν Βέλεθ και οι Σερπέζης, Χατζηγιαννάκης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ