ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το ηγεμονικό συμβόλαιο κόστους 7,7 εκατ. ευρώ στον Μαξίμοβιτς δείχνει την τάση επένδυσης και της επόμενης σεζόν

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς
Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς INTIME SPORTS

Η μεταγραφή του Νεμάνια Μαξίμοβιτς δείχνει πως ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να συνεχιστεί η ενίσχυση κι η αναβάθμιση του ρόστερ στον δρόμο προς την επιστροφή της ομάδας στα κανονικά κυβικά της.

Η πρώτη εύκολη κι απλοϊκή ανάγνωση από ορισμένους θα είναι "ε, οκέι… κερδισμένος βγαίνει ο Παναθηναϊκός, αφού φεύγει ο Μπερνάρ των 2,5 εκατ. ευρώ και βάζει στο μισθολόγιό του το συμβόλαιο των 2 εκατ. ευρώ στον Μαξίμοβιτς".

Η κανονική απάντηση, ωστόσο, που προκύπτει μέσα απ’ το ρεπορτάζ, είναι πως και με παραμονή του Μπερνάρ, οι πράσινοι πάλι θα πήγαιναν κανονικά τον Γενάρη να αποκτήσουν με αυτά τα χρήματα και με αυτό το συμβόλαιο τον διεθνή Σέρβο μέσο.

Και διότι το "πολύ καλό" το ακριβοπληρώνεις (ή αλλιώς ό,τι πληρώνεις, παίρνεις) και διότι είναι δεδομένη εδώ και καιρό η διάθεση της διοίκησης του Παναθηναϊκού για να συνεχιστεί -με προσεκτικά βήματα- η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ της ομάδας και να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη επένδυση στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τα επόμενα χρόνια.

Ο Μαξίμοβιτς, που έχει υπογράψει επί της ουσίας απ’ το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου (με τους πράσινους να προλαβαίνουν στο φώτο-φίνις τις κινήσεις της Σεβίλλης) και θα ενταχθεί στο δυναμικό του Παναθηναϊκού απ’ την 1η Ιουλίου, θα βρει στο "τριφύλλι" ένα ηγεμονικό συμβόλαιο... άλλων εποχών, το οποίο θα φτάνει σε ετήσια βάση τα 2 εκατ. ευρώ.

Υπερδιπλάσιο απ’ το συμβόλαιο που είχε στη Χετάφε. Ήτοι 6 εκατ. ευρώ καθαρά (πέρα απ’ τα μπόνους στόχων) για την επόμενη τριετία ή περίπου 7,7 εκατ. ευρώ μαζί με την εφορία, την οποία βεβαίως καταβάλλει το κλαμπ.

Και βεβαίως δίχως να περιλαμβάνεται στο παραπάνω ποσό κι η προοπτική επέκτασης που υπάρχει στο συμβόλαιο του Σέρβου με τους πράσινους το καλοκαίρι του 2027 για άλλον έναν χρόνο (2027/28).

Μία κίνηση first class ποδοσφαιριστή

Σε μία σούπερ επένδυση, την οποία η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκρινε πως άξιζε τον κόπο (και με το παραπάνω) να γίνει, προκειμένου να ανέβει κι άλλο ένα επίπεδο ο άξονας της μεσαίας γραμμής του "τριφυλλιού" τη νέα χρονιά.

Και μία επιλογή απ’ το πάνω ράφι της αγοράς, με έναν παίκτη που κουβαλάει μαζί του τόνους εμπειρίας απ’ το κορυφαίο επίπεδο, έχοντας παίξει επτά χρόνια στη La Liga (σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του) και στην καλύτερη ηλικία.

Κοντολογίς, ένας ποδοσφαιριστής first class, έτοιμος για να μπει και να αναβαθμίσει συνολικά τον Παναθηναϊκό κι έχοντας παίξει νωρίτερα (πρώτα ο Θεός) και στο Euro 2024 με την εθνική Σερβίας.

Μεταγραφή που δείχνει και την επόμενη σεζόν

Η εν λόγω κίνηση με τη μεταγραφή του Μαξίμοβιτς και την ανακοίνωσή του πολύ πριν βγει η εφετινή χρονιά, εκτός όλων των άλλων (δυναμική, ουσία κι αξία επένδυσης), δείχνει και την τάση που υπάρχει στα "υψηλά κλιμάκια" του Παναθηναϊκού για ακόμα μεγαλύτερη επένδυση κι ενίσχυση του δυναμικού της ομάδας την επόμενη σεζόν και με άλλες μεταγραφές, αντίστοιχου βεληνεκούς.

Ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει η φετινή σεζόν, πάρει ή δεν πάρει το πρωτάθλημα (που είναι κι ο πρώτος στόχος) ή το Κύπελλο Ελλάδας Betsson.

Η διοίκηση του "τριφυλλιού" κι εν προκειμένω ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποφασίσει να συνεχιστεί η ενίσχυση κι η αναβάθμιση του ρόστερ μέσω των κινήσεων που θα δείξει ο προπονητής κι ο τεχνικός διευθυντής τους επόμενους μήνες.

Η βάση στο ρόστερ υπάρχει ήδη κι είναι πια πολύ δυνατή, ανταγωνιστική και πρωταγωνίστρια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κι η πρόθεση που υπάρχει είναι να γίνει ακόμα πιο δυνατή, βάζοντας πια στην εξίσωση και τον παράγοντα Ευρώπη.

Στον δρόμο προς την οριστική επιστροφή του Παναθηναϊκού στα κανονικά κυβικά του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ