ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πώς ο Παναθηναϊκός πρόλαβε τον Γενάρη τη Σεβίλλη για τον Μαξίμοβιτς

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς με τη φανέλα της Σερβίας
Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς με τη φανέλα της Σερβίας AP PHOTO/DARKO BANDIC

Το SPORT24 παραθέτει το παρασκήνιο της προ διμήνου υπογραφής του Νεμάνια Μαξίμοβιτς στον Παναθηναϊκό και τους εξαιρετικούς χειρισμούς των πράσινων μέχρι το μεγάλο deal των 6 εκατ. ευρώ, την ώρα που η Σεβίλλη έδειχνε να έχει πάρει το... πάνω χέρι για τη μεταγραφή του.

Είναι πάντοτε πολύ ελκυστικές οι μεταγραφικές ιστορίες. Ιδίως, εάν στην πορεία προκύπτουν πράγματα και (σοβαρές) λεπτομέρειες που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, όταν το πράγμα "έκαιγε" κι η εκάστοτε διαπραγμάτευση ήταν στην τελική της ευθείας.

Τέτοιες ζουμερές λεπτομέρειες εμπεριείχε κι η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, που κλείδωσε πριν από περίπου δύο μήνες, αλλά μέχρι να φτάσει στις υπογραφές πέρασε από διάφορα στάδια, λόγω της εμπλοκής πολλών ομάδων κι από πρωταθλήματα ανώτερα του ελληνικού.

Το σπουδαίο deal του Παναθηναϊκού με τον διεθνή Σέρβο μέσο -το οποίο λόγω των άλλων πολύ σημαντικών κινήσεων που έγιναν τον Γενάρη, αλλά και των σερί αγώνων που ακολούθησαν για το "τριφύλλι" ίσως και να μην έχει πάρει ακόμη την αναγνώριση που του αξίζει- ήρθε ξανά στο προσκήνιο τα τελευταία 24ωρα μετά την επιβεβαίωση κι απ’ τα χείλη του προέδρου της Χετάφε, Άνχελ Λόπεθ, πως ο 29χρονος άσος θα συνεχίσει απ’ το καλοκαίρι την καριέρα του στους πράσινους.

Με αντίστοιχη τοποθέτηση στη συνέχεια κι απ’ τον προπονητή της μαδριλένικης ομάδας, Χοσέ Μπορδαλάς, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Ζιρόνα.

Γιατί τώρα η συγκεκριμένη "παραδοχή" μετά από δύο μήνες "σιγής ασυρμάτου" απ’ τη Χετάφε; Διότι όπως αναφέρουν κι οι πληροφορίες των Ισπανών δημοσιογράφων, ο Μαξίμοβιτς είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση της ισπανικής ομάδας (απ’ τη στιγμή που δεν συμφώνησε η Χετάφε να φύει με απευθείας μεταγραφή για την Ελλάδα στα τέλη Ιανουαρίου) να δημοσιοποιηθεί η αποχώρησή του απ’ το κλαμπ, με το που θα εξασφάλιζε σε απόλυτο βαθμό την παραμονή της στην κατηγορία.

Ο Μαξίμοβιτς έχει ξεχωριστούς δεσμούς με τη Χετάφε (7ος σε συμμετοχές στην Ιστορία της με 213 επίσημα ματς από το 2018 μέχρι σήμερα) και μεγάλη επιρροή μέσα στα αποδυτήρια και δεν ήθελε το θέμα της μεταγραφής του να αποπροσανατολίσει την προσπάθεια της ομάδας του.

Μόλις λοιπόν, εξασφαλίστηκε -και με το παραπάνω- το βράδυ του Σαββάτου (16/3) η παραμονή της ισπανικής ομάδας στη La Liga μετά το 1-0 επί της Ζιρόνα (10η θέση, με 16 βαθμούς πάνω απ’ την επικίνδυνη ζώνη, 9 "στροφές" πριν το φινάλε) η Χετάφε βγήκε κι ενημέρωσε επίσημα για την αποχώρηση του Μαξίμοβιτς, ο οποίος είχε υπογράψει το προσύμφωνό του με τον Παναθηναϊκό απ’ το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου.

Ο ανοικτός δίαυλος κι ο πολύ έντονος ανταγωνισμός

Μέχρι να πάρει, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός την υπογραφή του "Μάξι" υπήρξε μεγάλη... μάχη. Για τον 29χρονο μέσο υπήρχε τρομερός ανταγωνισμός κι ενδιαφέρον από πολλές ομάδες.

Κι από την Ιταλία κι από άλλο ελληνικό κλαμπ (όχι απ’ τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε αποσυρθεί καιρό απ’ τη διεκδίκησή του) κι από τη Σεβίλλη, αλλά κι απ’ τη Χετάφε η οποία ήθελε να τον κρατήσει στις τάξεις της.

Το πιο μεγάλο εμπόδιο, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, ήταν οι Σεβιγιάνοι, οι οποίοι τον είχαν στη λίστα τους πολύ καιρό κι είχαν κάνει αρκετά μεγάλη προεργασία γύρω απ’ την υπόθεσή του.

Έχοντας απευθείας επαφές από ένα σημείο και μετά και με τον ίδιο τον παίκτη. Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μαξίμοβιτς στο μεταγραφικό στόχαστρό του απ’ το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτός κι ο Γουίλιαν Αράο ήταν εκείνη την περίοδο οι βασικοί στόχοι του στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όμως μολονότι από ένα σημείο και μετά υπήρξε ένας πολύ δυνατός δίαυλος επικοινωνίας με την πλευρά του παίκτη (σε μία περίοδο που ήταν ακόμη "μέσα" στην υπόθεση κι ο ΠΑΟΚ), η Χετάφε άλλαζε διαρκώς τις αξιώσεις της και δεν υπήρξε deal.

Οι πράσινοι, ωστόσο, κράτησαν την επαφή τους με τους εκπροσώπους του παίκτη κι ήταν διατεθειμένοι να περιμένουν για να... ξαναχτυπήσουν.

Υπερδιπλάσια από Χετάφε, 800.000 πάνω από τη Σεβίλλη

Η Χετάφε λόγω οικονομικής στενότητας δεν μπορούσε να του προσφέρει περισσότερα από 800.000-900.000 ευρώ, καθαρά (πάνω-κάτω το συμβόλαιο που είχε), ενώ η Σεβίλλη ξεκίνησε τη δική της προσφορά απ’ το 1,2 εκατ ευρώ σε ετήσια βάση.

Ενεργοποιώντας από ένα σημείο κι έπειτα και τον συμπατριώτη του στην εθνική Σερβίας, Νεμάνια Γκούντελι, για να τον "ψήσει" και δείχνοντας πως είχε πάρει το... πάνω χέρι για την υπογραφή του.

Στις 18 Ιανουαρίου, τρεις μέρες πριν από τον αγώνα της Χετάφε στην Οσασούνα (ήττα 3-2, σε ματς όπου ο Μαξίμοβιτς σκόραρε με κεφαλιά), ο Παναθηναϊκός -που είχε αντίστοιχα ενεργοποιήσει για... ψηστήρι και τους δικούς του διεθνείς Σέρβους και καλούς φίλους του Μαξίμοβιτς, Φίλιπ Τζούριτσιτς και Φίλιπ Μλαντένοβιτς- έκανε την καθοριστική επικοινωνία με την πλευρά του παίκτη:

Έριξε στο τραπέζι ένα τριετές, "βασιλικό" συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 2 εκατ. ευρώ κι οψιόν για άλλον έναν χρόνο, ενώ παράλληλα έγινε ταξίδι ανθρώπου του "τριφυλλιού" στην Ισπανία για εκ του σύνεγγυς επαφή με τον ίδιο τον παίκτη.

Αυτές οι δύο κινήσεις έκαναν εντέλει τη διαφορά στην τελική απόφαση του Σέρβου μέσου, ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιο που του προσέφεραν οι πράσινοι κι ο Παναθηναϊκός κλείδωσε από Γενάρη μήνα (πολύ πριν απ’ το Euro 2024) τη μεταγραφή ενός παίκτη που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τη μεσαία γραμμή του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ