ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το διπλό κίνητρο και το μεγάλο στοίχημα του Τζούριτσιτς στο φινάλε της σεζόν

Παναθηναϊκός: Το διπλό κίνητρο και το μεγάλο στοίχημα του Τζούριτσιτς στο φινάλε της σεζόν
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Το δύσκολο "φεγγάρι" του Φίλιπ Τζούριτσιτς με τους δύο μυϊκούς τραυματισμούς που άφησε πλέον πίσω του, η μάχη για τους δύο τίτλους με τον Παναθηναϊκό και για την επιστροφή του στην εθνική Σερβίας ενόψει Euro κι η πίστη του Τερίμ σ’ αυτόν και στην αγωνιστική "επαναφορά" του.

Το απόγευμα της 5ης Μαρτίου, όταν ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς ανακοίνωσε την προεπιλογή 29 παικτών για τα φιλικά της Σερβίας με Ρωσία (21/3) και Κύπρο (26/3) και δεν είδε μέσα το όνομά του, ένιωσε σαν να δέχθηκε την πιο δυνατή... κλωτσιά σε τάκλιν αμυντικού.

Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα για τον Φίλιπ Τζούριτσιτς -μόνιμο στέλεχος της σερβικής ομάδας τα τελευταία 5-6 χρόνια- να μένει εκτός λίστας στο τελευταίο ουσιαστικά διεθνές παράθυρο πριν απ’ τα τελικά του Euro 2024.

Έμοιαζε όμως, από ένα σημείο και μετά σαν φυσιολογική εξέλιξη, καθότι απ’ τις αρχές του 2024, οι δυο τραυματισμοί του στη γάμπα, τον κράτησαν έξω συνολικά πάνω από ενάμιση μήνα και εννέα αγώνες με τον Παναθηναϊκό.

Υπέστη τον πρώτο τραυματισμό στη γάμπα στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (10/1) με αποτέλεσμα να χάσει το ματς με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, κι αφού έμενε εκτός λόγω καρτών κι απ’ τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, επέστρεψε στον πρώτο προημιτελικό με τον Ατρόμητο (24/1).

Παίζοντας μάλιστα στην κορυφή της επίθεσης λόγω των τραυματισμών εκείνο το διάστημα και των τριών φορ του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια έπαιξε ως αλλαγή στην Τούμπα, ήταν πολύ καλός στη ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (31/1), όμως στο ντέρμπι "αιωνίων" για τη Stoiximan Super League με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (4/2) χτύπησε ξανά στο ίδιο σημείο.

Θλάση κι εκτός ξανά για έξι σερί αγώνες, πριν ξαναμπεί στην αποστολή (χωρίς να αγωνιστεί) την τελευταία αγωνιστική στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη κι επανέλθει ως αλλαγή για 14’ στο φαληρικό ντέρμπι της πρεμιέρας των playoffs (10/3).

Το μήνυμα μετά το κόψιμό του απ' την εθνική

Όλο αυτό το "μπες-βγες" κι η ατυχία με τους μυϊκούς τραυματισμούς τον θύμωσε, αλλά δεν τον κλόνισε. Τουναντίον μάλιστα, την επομένη του κοψίματός απ’ την εθνική Σερβίας (που φάνηκε να θέτει εν αμφιβόλω την παρουσία του στα τελικά του Euro), ο 32χρονος μεσοεπιθετικός φρόντισε να στείλει ένα δυνατό μήνυμα πως είχε έρθει η ώρα της επιστροφής.

"Αναλογιζόμενος τους τελευταίους μήνες, ήταν ένα ταξίδι που σημαδεύτηκε από προκλήσεις και αποτυχίες. Παρά τους δύο τραυματισμούς στη γάμπα, έμεινα αποφασισμένος να ανακάμψω.

Ενώ κάποια πράγματα είναι πέρα από τον έλεγχό μου, είμαι ευγνώμων που τα χειρότερα είναι τώρα πίσω μου και νιώθω πιο αποφασισμένος από ποτέ. Έχω δεσμευτεί να φτάσω στο μέγιστο της απόδοσής μου το συντομότερο δυνατό.

Όλα αυτά για να στηρίξουμε την ομάδα και τον σύλλογο για να πετύχουμε το όνειρό μας. ΜΟΝΟ ΠΑΟ!", έγραψε το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου ο Τζούριτσιτς στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

Λίγοι μπορεί να ασχολήθηκαν με την ανάρτησή του εκείνο το μεσημέρι, όμως τον ίδιο δεν τον ένοιαζε καθόλου. Το θέμα για τον "Τζούρι" ήταν το πώς ένιωθε μέσα του εκείνος.

Και για εκείνον ήταν πια η ώρα των... πράξεων.

Να ξαναγίνει πολύτιμος στη μάχη για το νταμπλ

Είναι δεδομένο πως εδώ και λίγους μήνες δεν πατούσε καλά κι απ’ τον Δεκέμβριο κι έπειτα δεν δικαίωνε στο γήπεδο τις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε όχι μόνο η καλοκαιρινή μεταγραφή του και το βαρύ βιογραφικό του, αλλά κι η εξαιρετική εκκίνησή του στη σεζόν.

Με τέσσερα γκολ κι ισάριθμες ασίστ ως τον Οκτώβριο, σπουδαία παιχνίδια στα καλοκαιρινά προκριματικά του Champions League, ασίστ στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, ντρίμπλες, "ποδιές" και "πινελιές" ποδοσφαιρικού... αρτίστα.

Οι τραυματισμοί τον πήγαν πίσω, όμως ακριβώς επειδή είναι παίκτης με μεγάλο ποδοσφαιρικό εγωισμό και πολύ ισχυρή προσωπικότητα, την ίδια ώρα είναι τρομερά πεισμωμένος κι αποφασισμένος για το μεγάλο come back.

Έχοντας ένα μεγάλο διπλό κίνητρο σ’ αυτό το φίνις της σεζόν. Να ξαναγίνει σημαντικός και πολύτιμος για τους πράσινους, να δώσει τα πάντα μέσα στο γήπεδο για τους δύο τίτλους και μέσα απ’ τις εμφανίσεις του στον Παναθηναϊκό, να κερδίσει πάλι τη θέση του στην εθνική Σερβίας ενόψει των τελικών του Euro 2024 στη Γερμανία.

Το "μάτι" του Στοΐκοβιτς άλλωστε, είναι μόνιμα στα ελληνικά γήπεδα, όπου εκτός του Τζούριτσιτς και του Μλαντένοβιτς (και προσεχώς και του Μαξίμοβιτς) στο "τριφύλλι", παρακολουθεί διαρκώς και την κατάσταση των Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ.

Ο Στοΐκοβιτς ξέρει πολύ καλά τι παίκτης είναι ο "Τζούρι" και πόσο μεγάλη δύναμη και διαφορετικές προοπτικές προσφέρει στο παιχνίδι της Σερβίας.

Το μόνο που θέλει είναι να ξαναβρεθεί σε καλή κατάσταση...

Ο Τερίμ θέλει να τον επαναφέρει αγωνιστικά

Το ίδιο ακριβώς επιθυμεί κι ο Φατίχ Τερίμ, που δεν αμφέβαλλε για τον Σέρβο μεσοεπιθετικό. Για χρόνια άλλωστε, ήταν μόνιμα στο στόχαστρό του σε δύο διαφορετικές θητείες του στον πάγκο της Γαλατασαράι και τον ίδιο δεν τον... ενόχλησε καθόλου το γεγονός πως σ’ αυτό το κομμάτι της σεζόν ο Τζούριτσιτς δεν κλήθηκε στην εθνική του.

Το αντίθετο δε, αυτές οι τρεις εβδομάδες της διακοπής τού προσφέρουν την ευκαιρία να δουλέψει πολύ περισσότερο μαζί του, για να τον επαναφέρει σε καλή κατάσταση.

Είναι ένας απ’ τους βασικούς στόχους του Τερίμ σ’ αυτή τη διακοπή, η αγωνιστική επαναφορά του 32χρονου άσου κι είναι διπλά χαρούμενος βλέποντάς τον καθημερινά στις προπονήσεις γεμάτο κίνητρα και με το σωστό πνεύμα.

Ξέρει πολύ καλά τι μπορεί να πάρει και τι μπορεί να του δώσει ο Τζούριτσιτς μέσα στο γήπεδο και θέλει να γίνει ο Σέρβος ένα απ’ τα έξτρα όπλα του σ’ αυτό το φινάλε της σεζόν. Απρόσμενα για ορισμένους, όχι όμως για τον Τούρκο τεχνικό.

Και πολύ περισσότερο για τον ίδιο τον Τζούριτσιτς, ο οποίος έχει βάλει ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό του και θέλει να το κερδίσει...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ