ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Θέλει νίκη ψυχολογίας στην Καρδίτσα, παίρνει περισσότερο χρόνο ο Γκατσίνοβιτς

Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς
Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς

Με εξασφαλισμένη την πρόκριση στα ημιτελικά απ’ το πρώτο παιχνίδι της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός αναζητά σήμερα (9/2, 16:00, COSMOTESPORTS 3HD, Live SPORT24) κόντρα στην Αναγέννηση μία νίκη που θα αλλάξει την ψυχολογία όλου του οργανισμού, ενόψει της επόμενης "διαβολοβδομάδας" στη Super League Interwetten.

Η πρόκριση στα ημιτελικά του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας (για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια) είναι ουσιαστικά διασφαλισμένη εδώ και τρεις εβδομάδες, μετά το άνετο 4-0 της Λεωφόρου. Όμως σε κάθε περίπτωση, η σημερινή (9/2, 16:00, COSMOTE SPORT 3 HD και Live από το SPORT24) ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Αναγέννηση στο δημοτικό στάδιο Καρδίτσας έχει ξεχωριστή σημασία.

Και είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία όλου του "πράσινου" οργανισμού να δείξει ο Παναθηναϊκός μία πρώτη αγωνιστική αντίδραση και να αρχίσει να ξαναπαίρνει νίκες, μετά από ένα πολύ ζόρικο δεκαήμερο και τις τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα από Αστέρα, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ.

Για να αλλάξει το "τσιπάκι" και να μπει μετά σε μία πολύ σημαντική εβδομάδα με τρία πολύ σημαντικά ματς πρωταθλήματος κόντρα σε Λαμία (13/02, εντός), Απόλλωνα Σμύρνης (όλα δείχνουν πως το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής στη Ριζούπολη που αναβλήθηκε τον Δεκέμβριο θα οριστεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου) και Παναιτωλικό (19/02, εκτός).

Ανάσες για αρκετούς βασικούς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι δεδομένο πως θα προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον στο σημερινό παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες που "ξεζουμίστηκαν" τον τελευταίο μήνα, όπως ο Βέλεθ, ο Ρούμπεν, ο Σένκεφελντ και ο Χουάνκαρ, να πάρουν ανάσες για το επόμενο -πολύ σημαντικό- δεκαήμερο που ακολουθεί στη Super League Interwetten.

Τα... φώτα βεβαίως θα πέσουν (απολύτως λογικά) στην επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στη δράση, έπειτα από 14 μήνες ή 425 μέρες. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του πλέον όλο αυτό το πολύ δύσκολο διάστημα που πέρασε εκτός γηπέδων λόγω του συνδρόμου κοιλιακών/προσαγωγών κι αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο. Προκειμένου να αρχίσει να βρίσκει σιγά-σιγά ρυθμό και να μπορέσει να βοηθήσει στο φίνις της σεζόν.

Στις επιστροφές λογίζεται βεβαίως και η επάνοδος του Αχιλλέα Πούγγουρα στην ενδεκάδα, περίπου 3,5 μήνες απ’ την τελευταία συμμετοχή του (είχε μπει αλλαγή στις 27 Οκτωβρίου στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο). Πέρασε κι αυτός ένα μεγάλο διάστημα εκτός γηπέδων λόγω κατάγματος στο μετατάρσιο και πλέον "ενεργοποιείται" ξανά, ως μία έξτρα επιλογή στο ροτέισον. Διότι στο φινάλε της χρονιάς θα χρειαστούν οι πάντες...

Παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο Γκατσίνοβιτς

Πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής θα πάρει στο σημερινό παιχνίδι με την Αναγέννηση κι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (θα παίξει τουλάχιστον ένα ημίχρονο), τον οποίο ο Γιοβάνοβιτς θέλει να εντάξει όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο αγωνιστικό πλάνο του "τριφυλλιού", δίνοντάς του χώρο και χρόνο για να ξαναβρεί το ρυθμό του, έπειτα από μία μακρά περίοδο όπου δεν είχε λεπτά συμμετοχής στη Χοφενχάιμ.

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιθανό να πάρουν τις ευκαιρίες τους και οι "μικροί", Γιώργος Βαγιαννίδης και Γιώργος Σιδεράς, οι οποίοι προετοιμάζονται για την παρθενική εμφάνισή τους με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού την εφετινή σεζόν.

Στην Αθήνα έχουν μείνει οι Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Κώτσιρας (αναμένεται να είναι έτοιμοι ιατρικά και διαθέσιμοι για τον αγώνα με τη Λαμία), ο Καρλίτος για να πάρει "ανάσες" και οι τραυματίες Μακέντα, Λούντκβιστ.

Την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το σημερινό (09/02) δεύτερο ματς με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, συνθέτουν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Χατζηγιαννάκης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Βιτάλ, Βαγιαννίδης και Σιδεράς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ