ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Κατέθεσε τις (τελικές) βελτιωμένες προτάσεις στους μικρούς

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης
Ο Βασίλης Ζαγαρίτης EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παρέδωσε εγγράφως τις τελικές προτάσεις ανανεώσεων προς τους Ζαγαρίτη, Ξενόπουλο, Χριστογεώργο, Καραγιάννη και Καμπετσή, με αρκετά βελτιωμένες προσφορές. Που φτάνει η πρόταση του Ζαγαρίτη, ποια θα είναι τα μπόνους του καθενός και τι ζήτησε ο Ντρεοσί για τις τελικές απαντήσεις.

Τις τελικές (και σημαντικά βελτιωμένες) προτάσεις του προς τους νεαρούς επαγγελματίες της πρώτης ομάδας -Βασίλη Ζαγαρίτη, Βασίλη Ξενόπουλο, Νίκο Χριστογεώργο, Δημήτρη Καραγιάννη και Αργύρη Καμπετσή- για την επέκταση των συμβολαίων τους που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου 2021, κατέθεσε ο Παναθηναϊκός το πρωί της Πέμπτης (31/12), μέσω του Πιέρ Ντρεοσί και του επιχειρησιακού διευθυντή Σπύρου Βλάχου.

Ελάχιστες ώρες πριν την 1η Ιανουαρίου, όπου ο κάθε ένας απ’ τους παραπάνω παίκτες θα αποκτήσει δικαίωμα να συζητήσεις (και) με άλλες ομάδες καθώς μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο συμβολαίου, οι "πράσινοι" παρέδωσαν εγγράφως τις προσφορές τους προς όλους. Συμπεριλαμβανομένου και του Βασίλη Ζαγαρίτη, παρά το γεγονός ότι ο 19χρονος μπακ ήταν ο μοναδικός που δεν είχε ενημερωθεί σχετικά την Τετάρτη (30/12) για τις επερχόμενες (τελικές) προτάσεις, όπως είχε γίνει με όλους τους υπόλοιπους "μικρούς" του Παναθηναϊκού.

Ακολούθως μάλιστα ο Ντρεοσί είχε ξεχωριστά ραντεβού με τους μάνατζερ του Ξενόπουλου, του Χριστογεώργου στο "Γ. Καλαφάτης" και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους εκπροσώπους των Καραγιάννη και Καμπετσή.

Οι τελικές προτάσεις του Παναθηναϊκού, αφορούν νέα συμβόλαια έως τις 30 Ιουνίου του 2024, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου 2021, με εξαίρεση τον Ξενόπουλο, στον οποίο προτάθηκε διετής επέκταση (καλοκαίρι 2023).

Από εκεί και πέρα, σε όλους έγιναν αυξήσεις... παραμονής, με καλύτερα χρήματα σε σχέση με αυτά που είχαν πέσει στο τραπέζι κατά την αφετηρία των διαπραγματεύσεων πριν από λίγες εβδομάδες. Στις δε προτάσεις της "πράσινης" ΠΑΕ, έχουν συμπεριληφθεί και μπόνους (που ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ) στον κάθε για κάθε επίσημη συμμετοχή που θα καταγράφει σε πρωτάθλημα, Κύπελλο ή ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στον Ζαγαρίτη για παράδειγμα, που είναι και το κεντρικό πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων, όσον αφορά την απόσταση που υπήρχε (και τον εκνευρισμό που μεταφέρθηκε κι από τα... άνωθεν "κλιμάκια") μετά τα δύο ραντεβού με τον ατζέντη του Πολ Κουτσολιάκο, η πρόταση που κατατέθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό, μπορεί να φτάσει -μαζί με τα μπόνους- τις 100.000 ευρώ στον πρώτο χρόνο του νέου συμβολαίου (2021/22) και να ξεπεράσει το συγκεκριμένο ποσό, τον τρίτο χρόνο (2023/24).

Ο Γάλλος general manager δεν έθεσε χρονικό περιθώριο για τις απαντήσεις των παικτών, όμως ζήτησε εάν είναι δυνατόν, να έχει μία ξεκάθαρη εικόνα το κλαμπ το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να κάνει και τον αντίστοιχο προγραμματισμό του.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως με τη σημερινή κίνησή τους και την έγγραφη κατάθεση των προτάσεων ανανέωσης, οι "πράσινοι -μεταξύ άλλων- διασφάλισαν και το θέμα των τροφείων εκπαίδευσης, που θα πρέπει να λάβουν, εάν κάποιος απ’ τους παραπάνω παίκτες δεν δεχθεί την ανανέωση και συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού από το καλοκαίρι κι έπειτα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ