ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τελειώνει, εντός της ημέρας, η μεταγραφή του Κώτσιρα

Παναθηναϊκός: Τελειώνει, εντός της ημέρας, η μεταγραφή του Κώτσιρα
Ο Γιάννης Κώτσιρας με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γιάννη Κώτσιρα απ’ τον Αστέρα Τρίπολης στον Παναθηναϊκό. Έως 250.000 ευρώ το κόστος, ανοικτό να συμπεριληφθεί στο deal κι ένας απ’ τους "μικρούς" των "πράσινων", stand by ο 28χρονος μπακ για να έρθει στην Αθήνα και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να "κλειδώσει" -ίσως κι εντός της Τετάρτης (16/06)- την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του, με τον Γιάννη Κώτσιρα του Αστέρα Τρίπολης να προβάρει ήδη την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς. Όπως αποκάλυψε το SPORT24 και ο Πέτρος Παπαμακάριος απ’ το βράδυ της Τρίτης (15/06), ο 28χρονος διεθνής μπακ της αρκαδικής ομάδας είναι o παίκτης που θα ενισχύσει το δεξιό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, με τους πράσινους να κινούνται αθόρυβα τα τελευταία 24ωρα και να φτάνουν σε προφορική συμφωνία με τη διοίκηση του Αστέρα για την αγορά του.

Για την απόκτηση του Κώτσιρα -ο οποίος έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Αστέρα- έδωσε το ΟΚ πριν από λίγες ημέρες και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έκρινε ότι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του καλύπτουν απόλυτα αυτό που έχει στο μυαλό του για το δεξιό άκρο της άμυνας και πλέον η διοίκηση του Παναθηναϊκού (που ούτως ή άλλως ήθελε να ενισχύσει το ελληνικό "στοιχείο" στην ομάδα), βρίσκεται πια στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με τον αρκαδικό σύλλογο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Οι πράσινοι θα δώσουν ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ, ενώ στην όλη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί ως "αντάλλαγμα" κι ένας απ’ τους "μικρούς" της πρώτης ομάδας του "τριφυλλιού". Όλο αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει εκτός της σημερινής ημέρας, με τον Κώτσιρα να είναι... stand by, περιμένοντας το "πράσινο φως" για να έρθει στην Αθήνα, να ολοκληρώσει το διαδικαστικό μέρος με τις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, με αποδοχές που θα φτάνουν λίγο πάνω απ’ τις 150.000 ευρώ το χρόνο.

Τρίτη και... καθοριστική

Το ενδιαφέρον του "τριφυλλιού" για τον Κώτσιρα ξεκίνησε απ’ το περασμένο καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός είχε κινηθεί για την απόκτησή του (μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας) στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, όμως δεν προχώρησαν τότε οι συζητήσεις, με αποτέλεσμα να κλείσει εντέλει τον Φακούντο Σάντσες.

Αντίστοιχη κίνηση, είχε γίνει και τον Ιανουάριο μετά την αποδέσμευση του Αντονίτο, χωρίς ωστόσο να "τρέξει" η όλη διαδικασία καθώς ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε εντέλει να "γυρίσει" στο δεξιό άκρο της άμυνας τον Γιοάν Μολό, ωστόσο, η τρίτη απόπειρα των "πράσινων" ήταν και η... καθοριστική, με τον Κώτσιρα να προετοιμάζεται για να φορέσει ξανά φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, πέντε χρόνια μετά τη μεταγραφή του απ’ τον Παναρκαδικό στον Αστέρα Τρίπολης..

Η επικείμενη απόκτηση του Κώτσιρα, εκμηδενίζει πλέον κάθε πιθανότητα επέκτασης του συμβολαίου του Μολό με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο 28χρονος θα συνθέσει μαζί με τον Σάντσες το δίδυμο στη δεξιά πλευρά της άμυνας των "πράσινων".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ