ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα τρία "όπλα" για να διώξει τη "φαγούρα" 1.205 ημερών

Οι Νιάς, Σανκαρέ και Ιωαννίδης πανηγυρίζουν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη νίκη επί του Ατρόμητου
Οι Νιάς, Σανκαρέ και Ιωαννίδης πανηγυρίζουν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη νίκη επί του Ατρόμητου EUROKINISSI

Που ποντάρει ο Λάζλο Μπόλονι στο αποψινό (14/02, 19:30) μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, για να βάλει τέρμα στο αρνητικό σερί του "τριφυλλιού", που έχει μείνει μακριά απ’ τη νίκη στα 8 τελευταία "clasico"

Η "Μήδεια" κατεβαίνει σιγά-σιγά προς την Αθήνα, αλλά δεν θα επηρεάσει τη διεξαγωγή του αποψινού (14/02, 19:30) ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, καθότι (και) ο αγωνιστικός χώρος είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα.

Την ίδια ώρα ο Λάζλο Μπόλονι ολοκληρώνει την προετοιμασία των παικτών του "τριφυλλιού", δίνοντας τις τελευταίες οδηγίες του για το αγωνιστικό πλάνο που θα κληθούν να υπηρετήσουν στο -ιστορικά- 55ο "clasico" της Λεωφόρου, φιλοδοξώντας να βάλει τέρμα σε μία... φαγούρα, που κρατάει 1.205 μέρες. Τόσες ακριβώς πέρασαν από την τελευταία νίκη των "πράσινων" σε ντέρμπι "αιωνίων" (1-0 στις 28 Οκτωβρίου 2017) χάρις σε ένα γκολ του Λούκας Βιγιαφάνιες στο 56ο λεπτό.

Από τότε στο ρόστερ του "τριφυλλιού" έμειναν μόνο οι δύο αρχηγοί του (Κουρμπέλης, Διούδης), ο "Βίγια" έφυγε για την Τουρκία, πήγε στο Μεξικό και ξαναγύρισε, αλλά ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από τη νίκη σε clasico σε 8 περιπτώσεις, μετρώντας 4 ισοπαλίες και 4 ήττες (η μία εξ αυτών στα χαρτιά με 3-0 α.α.).

Για τον Μπόλονι, το αποψινό ντέρμπι του προσφέρει την ευκαιρία να ξαφνιάσει -σε μέτρο του δυνατού- τον Ολυμπιακό σε σχέση και με το πρώτο ματς των δύο ομάδων. Και ποντάρει σε τρία διαφορετικά "όπλα".

1. ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ

Ο Πέδρο Μαρτίνς και το επιτελείο του, "διαβάζουν" πάντα καλά τους αντιπάλους τους και σίγουρα δεν μπορεί να "κρύψει" κανείς και πολλά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός εντούτοις, έχει τρεις νέους παίκτες στο δυναμικό του -Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό, Νιάς- οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι κι αν μη τι άλλο δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σκάουτινγκ για τη συγκεκριμένη τριάδα. Ο Μπόλονι, θεωρεί πως μπορεί να πάρει το... απρόβλεπτο, μαζί με διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία κι από τους τρεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στα άκρα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου το ματς θα είναι ακόμα "αναγνωριστικό".

2. ΟΙ (ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ) ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ

Οι στατικές φάσεις αποτελούν ένα απ’ τα μεγάλα "όπλα" του Ολυμπιακού, αφού από εκεί αντλεί μεγάλη δύναμη και αρκετά γκολ χάρις στα χτυπήματα του Φορτούνη και του Βαλμπουενά. Ο Μπόλονι θέλει να "χτυπήσει" τους "ερυθρόλευκους" με τον ίδιο τρόπο. Επί μέρες δούλεψε πάρα πολύ σε αμυντικές κι επιθετικές στατικές φάσεις, έδειχνε ξανά και ξανά θέσεις, τοποθετήσεις κι αντίθετες κινήσεις, μαζί με μικρές "κομπίνες" και χτυπήματα από τους Χουάνκαρ, Μολό, Ενγκμπακοτό, Χατζηγιοβάνη κι ευελπιστεί ότι οι παίκτες του, αφενός θα είναι αποτελεσματικοί στο ανασταλτικό σκέλος περιορίζοντας τη δυναμική του Ολυμπιακού στον "αέρα" κι αφετέρου θα μπορέσουν να απειλήσουν οι ίδιοι τους Πειραιώτες, δημιουργώντας δύσκολες συνθήκες στην άμυνά τους.

3. ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν σκοπεύει επίσης, να αφήσει τον Ολυμπιακό να κάνει... παιχνίδι απ’ τα πρώτα λεπτά. Δεν θα επιδιώξει να του αφήσει την κατοχή "εύκολα", αυξάνοντας το αίσθημα ανωτερότητας των Πειραιωτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η εντολή είναι να μπουν όλοι δυνατά από το ξεκίνημα, να πιέσουν την άμυνα του Ολυμπιακού ψηλά για να μην κυκλοφορήσει εύκολα τη μπάλα. Ποντάροντας και σε ενδεχόμενα "εύκολα" λάθη που συνηθίζει να προσφέρει η "ερυθρόλευκη" άμυνα, όταν πιεστεί λίγο παραπάνω.

Ο Μπόλονι θέλει να βρει πρώτος γκολ στο ματς για να το φέρει πιο κοντά στα δικά του "μέτρα". Και γι’ αυτό ζητάει άμεσο παιχνίδι, καμία καθυστέρηση στις πάσες και στις κινήσεις στο χώρο κι άμεσες αλληλοκαλύψεις όταν η μπάλα θα χάνεται.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ