ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άλλος Παναθηναϊκός, 85 μέρες μετά

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Σανκαρέ μετά το γκολ της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου με 3-2 EUROKINISSI SPORTS

Η σύγκριση της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού σε σχέση με το ντέρμπι του α’ γύρου στο Φάληρο και ο αλλαγμένος κατά 7/11 σχηματισμός του "τριφυλλιού" που άλλαξε κατά πολύ τη δομή του και τους πρωταγωνιστές του σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Σπάνια, ως περίπτωση, αλλά πέρα για πέρα αληθινή. Κι επιβεβαιώνει σε απόλυτο βαθμό την αλλαγή αγωνιστικού -κι όχι μόνο-προσανατολισμού του Παναθηναϊκού, μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες. Διότι τόσο πέρασε απ’ το πρώτο clasico της σεζόν, μόλις 85 μέρες από το ντέρμπι "αιωνίων" του α’ γύρου στο Φάληρο, με τους "πράσινους" να περνούν ένα πολύ ζόρικο πρώτο 45λεπτο και να κυριαρχούν απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο, μολονότι δεν βρήκαν γκολ στις ευκαιρίες του Μακέντα.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, με μία ενδεκάδα που θα είναι αλλαγμένη κατά τα 7/11 της σε σχέση με τον αγώνα του "Γ. Καραϊσκάκης". Όχι απόλυτα από "ανάγκη", τραυματισμούς ή την έλευση νέων αποκτημάτων. Ναι, προέκυψαν και τα τρία όλες αυτές τις εβδομάδες, μόνο που αρκετές αλλαγές ήταν και θέμα "κεντρικής απόφασης" απ’ την πλευρά του Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος αποφάσισε να βαδίσει σ’ όλο αυτό το διάστημα του καλού κι αήττητου, "πράσινου" σερί, με νέους "πρωταγωνιστές" που σε μεγάλο βαθμό τον δικαίωσαν.

"Παρκάροντας" στον πάγκο, ούτε λίγο, ούτε πολύ περίπου 1,7 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζουν σε ετήσια βάση τα συμβόλαια των Μακέντα, Καρλίτος και Βιγιαφάνιες.

Με βάση τις δοκιμές που έκανε την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Μπόλονι, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στο "clasico" με αλλαγμένα τα 3/4 της αμυντικής του σύνθεσης σε σχέση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου. Μοναδική "σταθερά" θα είναι ο Σένκεφελντ, αν και πέρασε κι αυτός μία περιπέτεια με τη διάσειση που υπέστη στο Περιστέρι, μέχρι να πάρει το "ΟΚ" της επιστροφής, έχοντας ως παρτενέρ του τον Βέλεθ κι όχι τον Πούγγουρα.

Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σάντσες έχει χάσει πλέον σημαντικό έδαφος και ο 67χρονος τεχνικός είναι έτοιμος να δώσει ξανά φανέλα βασικού στον Μολό. Αριστερά ο Ζαγαρίτης είναι πια στην Πάρμα και θα οπισθοχωρήσει ο Χουάνκαρ, ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε παίξει αριστερός εξτρέμ. Ο Ισπανός, μαζί με τους Σένκεφελντ, Μαουρίσιο και Διούδη (αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο την τελευταία στιγμή λόγω μέσης) είναι και οι μοναδικοί "πράσινοι" που βρίσκονταν και στην ενδεκάδα του α’ γύρου.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ελλείψει του Κουρμπέλη οι new entries δίπλα στον "Μάου" θα είναι οι Σενεγαλέζοι Νιάς και Σανκαρέ, τους οποίους ο Μπόλονι δοκίμασε με το βασικό σχήμα την Παρασκευή (12/02) κι έχουν τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσουν. Η πιο μεγάλη αλλαγή δε, αφορά την επιθετική τριάδα, όπου υπήρξε... κοσμογονία τις τελευταίες εβδομάδες.

Εκτός ενδεκάδας και ο Χατζηγιοβάνης και ο Καρλίτος και ο Μακέντα. Δεξιά θα πάρει θέση ο Ενγκμπακοτό, αριστερά ο Καμπετσής (που μέχρι το ντέρμπι του Φαλήρου, απλά... συμπλήρωνε τις αποστολές, αλλά πλέον έχει πρωταγωνιστικό ρόλο), ενώ στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Ιωαννίδης. Πραγματικά "άλλος" Παναθηναϊκός.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ