ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα στοιχεία που θα δώσει ο Ρούμπεν Πέρεθ στη μεσαία γραμμή

Ο Ρούμπεν Πέρεθ με τον Λιονέλ Μέσι
Ο Ρούμπεν Πέρεθ με τον Λιονέλ Μέσι © 2015 JOSEPH FRANCISCO SECO / AP PHOTO

Ο Ισπανός μεσοαμυντικός Ρούμπεν Πέρεθ θα αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού και το SPORT24 αναλύει τα στοιχεία που έκαναν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να πατήσει και με τα... δύο χέρια το "κουμπί" της απόκτησής του.

Ήταν ξεκάθαρη και καταγεγραμμένη πολλάκις τις τελευταίες εβδομάδες η πρόθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πάει πολύ προσεκτικά σε όλες τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού. Πολύ περισσότερο δε, σ’ αυτές που αφορούν τον κεντρικό χαφ και τον (αριστεροπόδαρο) στόπερ, δηλαδή τις δύο βασικές επιλογές του στον άξονα του "τριφυλλιού".

Εκεί όπου, όπως είχε πει προς τους ανθρώπους της ομάδας, "απαγορεύεται να κάνουμε... λάθος", δείχνοντας διάθεση να περιμένει μέχρι να βρεθούν οι σωστοί παίκτες, όσο κι αν υπήρχε ήδη μία πρώτη "γκρίνια" εκτός ομάδας, με τα πρώτα "αργούμε πολύ στις μεταγραφές".

"Τσέκαρε", μελέτησε, πέρασε από... κόσκινο τουλάχιστον 50 κεντρικούς/αμυντικούς χαφ μέχρι να καταλήξει στον Ρούμπεν Πέρεθ. Κι έχει "δει" ακόμη περισσότερους κεντρικούς αμυντικούς, ώσπου να αποφασίσει κι εκεί για τον παίκτη που του "κάνει".

Στη μεσαία γραμμή πάντως, ο Σέρβος τεχνικός είναι πλέον βέβαιος ότι έχει βρει αυτό ακριβώς που ήθελε για να ανεβάσει το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας και της δύναμης του Παναθηναϊκού στο πιο νευραλγικό κομμάτι του 4-2-3-1, που θα αποτελέσει τη "βάση" του (και) στο "τριφύλλι".

Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι προπονητής που ασχολείται με το... περιτύλιγμα. Αν δηλαδή ο Πέρεθ κάνει ή όχι "γκελ" προς τα έξω ως επιλογή ή αν δεν κουβαλάει ένα πολύ πιο "λαμπερό" βιογραφικό. Το ζητούμενο για τον 59χρονο τεχνικό είναι η ουσία και να μπορέσει να πάρει απ’ τον Ισπανό τα στοιχεία που απουσίαζαν εμφατικά απ’ τον περσινό Παναθηναϊκό: Ένταση κι επιθετικότητα στο μαρκάρισμα, ταχύτητα και δύναμη στη μεσαία γραμμή και πάνω απ’ όλα ισορροπία.

Στο πρόσωπο του 32χρονου μέσου, ο προπονητής του τριφυλλιού βλέπει έναν χαφ που μπορεί να βάλει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού όλα τα παραπάνω στοιχεία, μαζί με εμπειρία, ηγετικό προφίλ (αρχηγός της Λεγανιές) και παραστάσεις απ’ τη LaLiga στην οποία αγωνίστηκε επί 10 σερί σεζόν (261 συμμετοχές), πριν περάσει τον τελευταίο χρόνο στη Segunda με την πρώην ομάδα του.

Τον πέρασε από... κόσκινο

Έκανε φουλ... ρεπορτάζ ο Γιοβάνοβιτς για τον Πέρεθ, από δικούς του ανθρώπους στην Ισπανία, οι οποίοι του μετέφεραν τα πάντα για το χαρακτήρα του, την παρουσία του και το επαγγελματικό του προφίλ, πέρασε πολλές ώρες μαζί με τους συνεργάτες του στην οθόνη βλέποντας παιχνίδια του κατά την τελευταία διετία και βεβαίως (όπως κάνει με όλους τους υποψήφιους στόχους που προκρίνει από ένα σημείο και μετά) μίλησε κι ο ίδιος μαζί του σε προσωπικό interview.

Του ανέλυσε το πλάνο του για τον ίδιο, το ρόλο που θα έχει στην ομάδα, άκουσε τις δικές του απόψεις, τον πέρασε απ’ τις τελικές ακτίνες "Χ" πριν δώσει το τελικό "ΟΚ" προς τη διοίκηση για να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση.

Αναμένεται στην Αθήνα

Ο Πέρεθ αναμένεται στην Αθήνα και αφού περάσει τα ιατρικά τεστ, θα υπογράψει ως ελεύθερος απ’ τη Λεγανές, κάνοντας χρήση του σχετικού όρου που είχε στο συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα.

Και θα φορέσει τη φανέλα με το "τριφύλλι" για την επόμενη διετία, με αποδοχές που θα ξεκινούν σε ετήσια βάση απ’ τις 350.000 ευρώ, συν μπόνους στόχων και συμμετοχών, ακολουθώντας την ομάδα την Κυριακή (18/07) στο Χορστ της Ολλανδίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί που θα γίνει ουσιαστικά το "χτίσιμο" της επόμενης version του Παναθηναϊκού.

Αυτά θα του "δώσει"

Τι περιμένουν οι "πράσινοι" να προσφέρει ο Πέρεθ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού; Σίγουρα ταχύτητα, "πνευμόνια" και μία πολύ πιο aggressive παρουσία, καθώς είναι "σκύλος" στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Και σκληρός, πολύ σκληρός όπου χρειάζεται όπως... μαρτυρούν οι 116 κίτρινες και οι 5 κόκκινες κάρτες που έχει αντικρίσει σε 301 ματς καριέρας στα ισπανικά γήπεδα.

Η άμεση ανάκτηση της μπάλας είναι ένα απ’ τα χαρακτηριστικά του, όπως επίσης και η επιλογή του είτε να παίζει γρήγορα και στρωτά, είτε με διαγώνιες "ισπανικές" μπαλιές ακριβείας στην αδύνατη πλευρά της αντίπαλης άμυνας. Δεν σκοράρει πολύ (μετρημένα τα γκολ) του, σπάνια θα βγάλει εκείνος την τελική πάσα για να σκοράρουν οι υπόλοιποι, όμως σε όλη την πορεία του στις ισπανικές ομάδες ήταν εκείνος που φρόντιζε να πηγαίνει πάντα η μπάλα σωστά και με "ασφάλεια" προς τα εμπρός στο build-up.

Ουσιαστικά είναι ο προτελευταίος "σύνδεσμος" πριν την τελική πάσα εκτέλεσης κι εκείνος που πάντα έτρεχε πρώτος για να καλύψει το χώρο μετά από τις χαμένες μπαλιές, δίνοντας την απαιτούμενη αμυντική ισορροπία. Στοιχείο που είχε "εξαφανιστεί" απ’ το παιχνίδι του Παναθηναϊκού την τελευταία τετραετία, μετά την πώληση του Ζέκα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ