ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Συμφώνησε με τον Μάγκνουσον

Παναθηναϊκός: Συμφώνησε με τον Μάγκνουσον

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε για την απόκτηση του Χόρντουρ Μάγκνουσον, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του SPORT24. Ο διεθνής Ισλανδός βρίσκεται ήδη στο αεροπλάνο και πηγαίνει το μεσημέρι της Παρασκευής (8/7) στην Αυστρία όπου θα υπογράψει και θα κάνει την πρώτη του προπόνηση.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τον παίκτη που θα κάλυπτε το κενό του Φραν Βέλεθ στο κέντρο της άμυνάς του μετά την πώληση του τελευταίου στην Αλ Φατέχ, ώστε να πλαισιώσει τον Μπαρτ Σένκεφελντ, και τον βρήκε στο πρόσωπο του Χόρντουρ Μάγκνουσον, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του SPORT24 που είχε γράψει από τις 7 Ιουνίου για το ενδιαφέρον των πράσινων για την απόκτησή του.

Ο διεθνής Ισλανδός στόπερ είχε μένει ελεύθερος στο τέλος Μαΐου από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ανέβηκε πολύ γρήγορα στις πρώτες θέσεις της μεταγραφικής λίστας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για να καταφέρει τελικά να κερδίσει μετά από περίπου έναν μήνα στην άτυπη κούρσα για μία θέση στην καρδιά της άμυνας του τριφυλλιού.

Ο Ισπανός, Ιγκνάσι Μικέλ, εμφανιζόταν πριν μερικά 24ωρα να είναι εκείνος που είχε αποκτήσει προβάδισμα, όμως από τη μία η απόφαση του Ισλανδού να χαμηλώσει τις οικονομικές αξιώσεις του και από την άλλη η θέληση του Παναθηναϊκού να κάνει μία μικρή οικονομική υπέρβαση για να αποκτήσει έναν έμπειρο παίκτη και με πολλές παραστάσεις από διεθνή ματς, έφερε το deal.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες, το απόγευμα της Παρασκευής (8/7) θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα, αφότου θα έχει περάσει με επιτυχία τα ιατρικά τεστ και θα έχει βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας που του προσφέρει το "τριφύλλι".

Ο 29χρονος Μάγκνουσον, με 41 συμμετοχές στην Εθνική Ισλανδίας, πέρασε μία πολύ δύσκολη σεζόν πέρσι, καθώς έμεινε εκτός δράσης για περίπου επτά μήνες λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα. Επανήλθε, εντούτοις, πλήρως τον Μάρτιο, έπαιξε στο φίνις της σεζόν με την ΤΣΣΚΑ, αλλά και σ' όλα τα επόμενα παιχνίδια της Ισλανδίας.

Στην εθνική ομάδα της πατρίδας του αγωνίζεται κι ως αριστερός μπακ, όπως έγινε στο προ ημερών παιχνίδι με το Ισραήλ για την 1η αγωνιστική του Nations League (2-2), ενώ το βράδυ της Δευτέρας (6/6) χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός στόπερ στον αγώνα των Σκανδιναβών με την Αλβανία (1-1), φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Αυτά τα παιχνίδια ήταν και το βασικό κριτήριο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι αφού τον "τσέκαρε" ο ίδιος, παρακολουθώντας τα ματς της εθνικής Ισλανδίας, έκρινε πως είναι στο επίπεδο και στην κατάσταση που χρειάζεται. Κι απ' την στιγμή που έριξε σημαντικά το κασέ του (σε σχέση με το 1,2 εκατ. ευρώ που έπαιρνε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας), προτιμήθηκε στο... φίνις απ' τον Μίκελ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ