ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στηρίζει Πογιάτος - Ρόκα ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος (EUROKINISSI)
Ο Γιάννης Αλαφούζος (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλαφούζος σκοπεύει να εξαντλήσει τα περιθώρια με τους Ρόκα-Πογιάτος, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις "φωνές" που πληθαίνουν κι εντός της ΠΑΕ. Οι αλλαγές -ενισχυτικής διάθεσης για τα αποδυτήρια και τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος- που είναι... καθ’ οδόν

Το νέο "κάζο" του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Άρη (0-1) το απόγευμα της Κυριακής (4/10) στο ΟΑΚΑ, δεν θα φέρει άμεσες αλλαγές στις θέσεις του προπονητή (Ντάνι Πογιάτος) και του τεχνικού διευθυντή (Τσάβι Ρόκα), παρά το γεγονός ότι το κλίμα έχει «βαρύνει» πάρα πολύ και για τους δύο και υπάρχει πολύ έντονη δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό της ομάδας.

Όπως είχε αναφέρει το Sport24.gr από το μεσημέρι της Κυριακής (4/10), ο Γιάννης Αλαφούζος είχε αποφασίσει να στηρίξει τον προπονητή (πρωτίστως) και τον τεχνικό διευθυντή (δευτερευόντως), ακόμη και σε ενδεχόμενο αρνητικού αποτελέσματος. Κι αυτό δεν άλλαξε στο μυαλό του, παρά το νέο, αγωνιστικό «χαστούκι», αλλά και την κάκιστη εικόνα των πράσινων στα πρώτα 60 λεπτά του αγώνα με τους κιτρινόμαυρους.

Κι ο ίδιος είναι εκνευρισμένος απ’ τις επαναλαμβανόμενα αποκαρδιωτικές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, ενώ και οι «φωνές» πέριξ του για "αλλαγές", έχουν πληθύνει.. Εντούτοις, σ’ αυτή τη φάση έχει αποφασίσει να στηρίξει και τους δύο. Παρά το γεγονός πως έχει δεδομένα παράπονα απ’ το καταλανικό δίδυμο, χρεώνοντάς τους πολλά. Και πολύ περισσότερο τον Ρόκα, ο οποίος είχε και την αποκλειστική ευθύνη του σχεδιασμού, επιλέγοντας ο ίδιος (και) τον προπονητή.

Κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα κι όσους είναι (δικαιολογημένα) στα... κάγκελα με αυτό που βλέπουν εντός γηπέδου, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, θεωρεί -βάσει της δικής του αντίληψης και φιλοσοφίας- πως οι Ρόκα και Πογιάτος, θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να το γυρίσουν, όπως έκανε στο παρελθόν και σε άλλες περιπτώσεις προπονητών ή τεχνικών διευθυντών, σε αντίστοιχες, δύσκολες περιόδους. Κι αυτός ήταν κι ο λόγος που πήγε την Παρασκευή (2/10) στο Κορωπί και συνομίλησε επί μία ώρα, με τον 42χρονο προπονητή, εν τη απουσία του Ρόκα, ο οποίος απουσίαζε λόγω ενός σοβαρού προσωπικού θέματος.

Από την άλλη βεβαίως, στο μυαλό του Αλαφούζου έχει αρχίσει να μπαίνει πλέον ολοένα και πιο έντονα και η αμφιβολία, μαζί με τον προβληματισμό. Κι αυτό δείχνει πως εάν δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα μετά (και από αυτή) τη διακοπή, η άμμος στην... κλεψύδρα για τους Ρόκα-Πογιάτος θα "αδειάσει" οριστικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τις επόμενες ημέρες φαίνεται πως θα υπάρξουν εξελίξεις, σε άλλους τομείς. Με πολύ πιθανή πλέον την "είσοδο" εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος ενός προσώπου ή προσώπων, προκειμένου να λειτουργήσουν ενισχυτικά προς την ομάδα συνολικά. Είτε αυτές θα αφορούν την πρόσληψη γενικού αρχηγού ή διευθυντή ποδοσφαίρου, προκειμένου να καλυφθεί το (τεράστιο) "κενό" που υπάρχει στην ενδό-αποδυτηριακή καθημερινότητα κι έχει αφήσει να μεγαλώσει ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει ο Ρόκα, αλλά και η μηδενική παρεμβατικότητά του στην σχέση των αποδυτηρίων. Είτε αφορά την τοποθέτηση ενός ακόμη -Έλληνα- συνεργάτη, στο προπονητικό staff του Ντάνι Πογιάτος, ούτως ώστε να υπάρχει ένας άνθρωπος που θα ενισχύσει το έργο του Καταλανού τεχνικού και θα τον «βάλει» πολύ πιο άμεσα και πολύ πιο αποτελεσματικά, στην ελληνική πραγματικότητα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ