ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι όροι του deal με τον Σένκεφελντ

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ πανηγυρίζει γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
Ο Μπαρτ Σένκεφελντ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI

Διαβάστε στο SPORT24 πώς έκλεισε η συμφωνία του Παναθηναϊκου με τον Μπαρτ Σένκεφελντ και το ύψος αύξησης στις απολαβές του Ολλανδού αμυντικού.

Επί μήνες ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε –εις μάτην- να βρει άκρη με τον Ολλανδό ατζέντη του Μπαρτ Σένκεφελντ, Βέζερ Βέζενμπεργκ, ο οποίος έβαζε διαρκώς "εμπόδια" στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με έξτρα όρους, που δεν υπήρχε περίπτωση να καλύψουν οι «πράσινοι», όπως το πριμ υπογραφής, αλλά και τα επιπλέον μπόνους που ζητούσε.

Κι αυτός ήταν κι ο βασικός λόγος που... τορπιλίστηκε και η κουβέντα που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, μολονότι είχε πλησιάσει στο όριο της συμφωνίας.

Το «τριφύλλι», ωστόσο, κατάφερε να βρει τη λύση και να φτάσει στο deal με τον Ολλανδό αμυντικό, «κλειδώνοντας» τη συμφωνία τους από το βράδυ της Πέμπτης (12/11) στην απευθείας επαφή που έγινε ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο με τον "Σένκε". Κι αφού πρώτα, οι «πράσινοι» έβγαλαν εκτός... κάδρου της τελικής διαπραγμάτευσης τον Ολλανδό ατζέντη του 29χρονου στόπερ, «ενεργοποιώντας» το ελληνικό γραφείο μάνατζερ, που είχε ουσιαστικά μεσολαβήσει τον Αύγουστο του 2019, για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SPORT24 στην τελική κουβέντα των δύο πλευρών, ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση, που περιελάμβανε αύξηση ύψους 80% στις ετήσιες απολαβές του Σένκεφελντ. Κι απ’ τις 200.000€ που λάμβανε στο πρώτο συμβόλαιό του, «ανεβαίνει» στις 360.000€ «καθαρά» σε ετήσια βάση.

Χρήματα που θα πληρωθεί ως "φιξ" αποδοχές τόσο την περίοδο 2021/22 όσο και τη σεζόν 2022/23 (720.000€ στο σύνολο).

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά την εφετινή σεζόν, με βάση τη συμφωνία που έγινε, ο Ολλανδός άσος θα πληρωθεί ως την 31η Δεκεμβρίου τις μισές απολαβές που προέβλεπε το πρώτο συμβόλαιό του (ήτοι 100.000€ απ’ τις 200.000€) και απ’ την 1η Ιανουαρίου ως το φινάλε της εφετινής χρονιάς, θα αρχίσει να «τρέχει» το νέο συμβόλαιο, με τις καινούργιες αποδοχές του (άλλες 180.000€, συνολικά 280.000€ για την εφετινή χρονιά).

Να σημειωθεί, τέλος, πως στη νέα συμφωνία με τον Σένκεφελντ έχουν προβλεφθεί και δύο μπόνους στόχων και συμμετοχών (από 20.000€ το κάθε ένα), τα οποία μπορούν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τις απολαβές του, «αγγίζοντας» πλέον τις 400.000€ το χρόνο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ