ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Σε πρώτο πλάνο το θέμα της ανανέωσης του Χουάνκαρ μετά τις μεταγραφές

Ο Χουάνκαρ
Ο Χουάνκαρ INTIME SPORTS

Μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφικών υποθέσεων του Παναθηναϊκού αναμένεται να "ζεσταθεί" εκ νέου το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Χουάνκαρ.

Το κλείσιμο του μεταγραφικού παράθυρου του Γενάρη πλησιάζει και μέσα στις επόμενες έξι μέρες ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να "τρέξει" τις υποθέσεις του κεντρικού χαφ, του εξτρέμ και του αριστερού μπακ, αναγνωρίζοντας πως τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν πλέον να στενεύουν.

Και λογικά θα πάμε ξανά σε ένα μεταγραφικό... θρίλερ, με ανοικτές υποθέσεις έως την 31η Ιανουαρίου, όπως συνέβη στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, όπου δεν προχώρησε στο 90’ η υπόθεση του Κολομβιανού εξτρέμ της Αμιέν, Στίβεν Μεντόσα, (Ιανουάριος 2021) κι έκλεισε στο παρά 12 λεπτά η μεταγραφή του Σεμπαστιάν Παλάσιος από την Ιντεπεντιέντε (Αύγουστος 2021).

Με το που κλείσει (κι αυτός) ο μεταγραφικός κύκλος του "τριφυλλιού" θα επανέλθουν σε πρώτο πλάνο οι ανοικτές, εσωτερικές υποθέσεις του, με πρώτη αυτή της ανανέωσης του συμβολαίου του Χουάνκαρ, που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό, πως οι πρώτες συζητήσεις με τον ατζέντη του -πολύ πριν τα Χριστούγεννα- είχαν καταδείξει μεγάλη απόσταση ως προς αυτά που ζητούσε κι έθεσε στην κουβέντα ο εκπρόσωπος του Ισπανού μπακ Ρενέ Ράμος (αδερφός του Σέρχιο Ράμος της Παρί Σεν Ζερμέν) και στο ποσό που ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, κάνοντας μία σημαντική αύξηση στις αποδοχές του 32χρονου άσου.

Μεγάλη διαφορά στις πρώτες συζητήσεις

Αναγνωρίζοντας σε κάθε περίπτωση, πως το συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020 ήταν αρκετά ζόρικο για τον ίδιο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του προερχόταν μέσα από μπόνους συμμετοχών. Τις οποίες και στην πορεία έπιασε, φτάνοντας κοντά στο όριο των 280.000 ευρώ...

Ο μάνατζερ του Χουάνκαρ, θέλοντας να εξαργυρώσει τις δύο πολύ καλές σεζόν του (ειδικά την εφετινή) ζήτησε σχεδόν διπλασιασμό των χρημάτων που παίρνει, ήτοι πάνω από 550.000 ευρώ για συμβόλαιο έως το 2024. Τεράστια η διαφορά, που έβαλε (απολύτως δικαιολογημένα) το όλο θέμα στον πάγο για περισσότερο από ένα μήνα.

Ο Χουάνκαρ απ’ την πλευρά του, παρά το γεγονός ότι παραμένει ορθάνοικτο το θέμα του συμβολαίου του, είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο γήπεδο και στους αγώνες του με το "τριφύλλι". Κι αν μη τι άλλο σε κάθε αγώνα είναι εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού. Δηλώνοντας διαρκώς και στους συμπαίκτες του, αλλά και στη συνέντευξη που έδωσε προ εβδομάδων πως η προτεραιότητά του είναι η παραμονή του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Προσπάθεια να βρεθεί η "χρυσή τομή"

Λίγο μετά το τέλος Ιανουαρίου και την ολοκλήρωση των μεταγραφικών υποθέσεων του Παναθηναϊκού, υπάρχει διάθεση κι απ’ τις δύο πλευρές να καθίσουν ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, σε μία προσπάθεια να βρουν αυτή τη φορά πεδίο συμφωνίας στο οικονομικό σκέλος.

Το πιο σημαντικό είναι πως όλη αυτή τη διάθεση έχει αρχίσει σιγά-σιγά να τη μεταφέρει διακριτικά η πλευρά του παίκτη προς τον Παναθηναϊκό, δείχνοντας πως θέλει να βρεθεί ετούτη τη φορά η λύση και να τελειώσει θετικά το θέμα.

Κι εφόσον υπάρχει αυτή η (ξεκάθαρη) πρόθεση απ’ το μέρος του Ισπανού, που είναι αλήθεια πως "έδεσε" και "δέθηκε" όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια με τον Παναθηναϊκό, οι προϋποθέσεις θα είναι ετούτη τη φορά πολύ πιο ευνοϊκές για να υπάρξει deal, σε ένα λογικό πλαίσιο με βάση πάντα τα δεδομένα της αγοράς...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ