ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πρώτη "αποστολή" του Παπαδημητρίου ο Κουρμπέλης, προς παραμονή ο Σάρλια

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου INTIME

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει πιάσει πλέον δουλειά στον Παναθηναϊκό και φέρνει σε πρώτο πλάνο τις υποθέσεις των συμβολαίων που λήγουν και δη την τελική συζήτηση με την πλευρά του Κουρμπέλη μέσα στην εβδομάδα. Οδεύει προς παραμονή ο Σάρλια, προς αποχώρηση μετά από 5 χρόνια ο Πούγγουρας.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου έχει πιάσει πλέον... δουλειά απ’ την περασμένη Πέμπτη (18/5) όταν οριστικοποιήθηκε η πρόσληψή του στους πράσινους, ασχέτως αν ανακοινώθηκε το Σάββατο (20/5)

Έχει μιλήσει ήδη αρκετές φορές με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πάνω στους βασικούς άξονες που θα κινηθεί το "τριφύλλι" για τη μεταγραφική ενίσχυσή του.

Ο 47χρονος διευθυντής έχει ήδη αρχίσει να δρομολογεί αρκετά πράγματα, έχοντας ως πρώτη "αποστολή" του το θέμα του συμβολαίου του Δημήτρη Κουρμπέλη που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ο Παπαδημητρίου θα είναι εκείνος που θα κάνει την τελική επαφή με την πλευρά του αρχηγού του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να κατατεθεί η τελική προσφορά του "τριφυλλιού" και να υπάρξει οριστική εξέλιξη στο θέμα της παραμονής του "Κούρμπε".

Με τις πιθανότητες για... happy end να παραμένουν αυξημένες, καθότι υπάρχει θετική διάθεση κι απ’ τις δύο πλευρές για να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους.

Από εκεί και πέρα, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θα "τρέξει" το προσεχές διάστημα (και) τις ανοικτές υποθέσεις με τα άλλα συμβόλαια των παικτών της πρώτης ομάδας που λήγουν στο τέλος Ιουνίου.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο τραπέζι, ο Ζβόνιμιρ Σάρλια έχει "γυρίσει" το... χαρτί με τις εμφανίσεις του δευτέρου γύρου, καθώς στα περισσότερα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε είχε θετική εικόνα και παρουσία και η παραμονή του -με ένα νέο διετές συμβόλαιο- δείχνει τούτη την ώρα το πιο πιθανό σενάριο.

Με τον Κροάτη να μένει στο ρόστερ ως επιλογή της πρώτης τετράδας των στόπερ, πίσω απ’ τους Μπαρτ Σένκεφελντ, Χόρντουρ Μάγκνουσον και τον (δεξιοπόδαρο) κεντρικό αμυντικό "πρώτης γραμμής" που θα αποκτηθεί το εφετινό καλοκαίρι.

Και τον Γιώργο Σιδερά να "ανεβαίνει" πλέον σταθερά στην πρώτη ομάδα (έπειτα από μία ικανοποιητική σεζόν με τον Παναθηναϊκό Β’, όπου και παιχνίδια πήρε κι εμπειρίες συνέλεξε) και να είναι μία επιπλέον επιλογή στο rotation κι ένας παίκτης που θα τονώσει το ελληνικό στοιχείο στο γκρουπ.

Η παραπάνω εξέλιξη σημαίνει πως -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα αποχωρήσει έπειτα από 5 χρόνια παρουσίας στο "τριφύλλι" ο Αχιλλέας Πούγγουρας, ο οποίος τίμησε με όλες τις δυνάμεις του τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σε εποχές πάρα πολύ δύσκολες. Και ήταν πάντα εκεί, όποτε χρειάστηκε.

Την τελευταία διετία άλλωστε, είχε σταθεροποιηθεί σε τελευταία επιλογή στο rotation της ομάδας και είναι λογικό από ένα σημείο και μετά να θέλει κι ο ίδιος στα 27 του να συνεχίσει την καριέρα του κάπου αλλού (με πρώτο στόχο το εξωτερικό) για να παίξει πολύ περισσότερο.

Και φέτος πάντως, ειδικά στην εκκίνηση της χρονιάς όπου έλειψαν για αρκετά ματς ταυτόχρονα ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον, αλλά και τον Ιανουάριο (όταν απουσίασε λόγω τραυματισμού ο Ισλανδός), ο Πούγγουρας ήταν άκρως θετικός κι έδωσε λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει κι ο Φακούντο Σάντσες έπειτα από μία τριετία στα "πράσινα", με τον 33χρονο Αργεντινό μπακ (και... πασπαρτού της άμυνας τα τελευταία δύο χρόνια) να οδεύει προς την κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας στην οποία είναι αθλητικός διευθυντής ο Τσάβι Ρόκα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ