ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Γιατί προσελήφθη ο Γιάννης Παπαδημητρίου στη θέση του τεχνικού διευθυντή

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου INTIME

Οι λόγοι που Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξαν την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και του Γιάννη Παπαδημητρίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την πρόσληψη του Γιάννη Παπαδημητρίου στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Παράλληλα ενημέρωσε, δίχως παρερμηνείες, ότι το νέο στέλεχος, που έχει παρελθόν ανάλογων ευθυνών σε Ξάνθη και ΑΕΚ, "βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία για την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας".

Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως πρόκειται για μια κίνηση που είχε δουλευτεί το τελευταίο διάστημα, παρόλο που απ' την πρώτη ημέρα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας (Μάιος 2021) του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός είχε αποφασίσει να πορευτεί με ένα μοντέλο χωρίς τεχνικό διευθυντή.

Εκ των υστέρων ωστόσο, και μέσα σε αυτή την πολύ "γεμάτη" κι έντονη διετία, διαπιστώθηκε πως ο Σέρβος προπονητής, που είχε την ευθύνη για το παραμικρό ως τώρα, συγκέντρωνε πάνω του υπερβολικά μεγάλο φόρτο εργασίας -ακόμη και για απλά ζητήματα- και θα χρειαζόταν ενόψει της επόμενης σεζόν η παρουσία ακόμη ενός συνεργάτη προκειμένου να αποφορτιστεί από ζητήματα καθημερινότητας (εκτός του αγωνιστικού) και να ενισχυθεί συνολικά η λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πρόσληψη του Γιάννη Παπαδημητρίου αποφασίστηκε με βάση το παρελθόν του σε ανάλογους ρόλους (Ξάνθη, ΑΕΚ), τις γνώσεις του στην εγχώρια και διεθνή αγορά, όπως επίσης την ευελιξία του να συνεργάζεται σε χαμηλούς τόνους με τους προπονητές, φέρνοντας πολύ καλά αποτελέσματα.

Το ζήτημα της πρόσληψης τεχνικού διευθυντή συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση που είχαν ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις αρχές της εβδομάδας. Οι δυο τους είχαν συμφωνήσει ότι καλό θα ήταν να προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία, έχοντας διαχωρίσει σε απόλυτο βαθμό τους ρόλους και τις αρμοδιότητες.

Διότι μόνο έτσι θα ήταν εφικτό ν' απαλλαγεί ο προπονητής του Τριφυλλιού από έναν επιπλέον όγκο εργασίας και ν' αναβαθμιστεί συνολικά το οργανόγραμμα. Πλέον, άλλωστε, οι απαιτήσεις για την επόμενη σεζόν είναι εντελώς διαφορετικές και αυξημένες, καθώς ο Παναθηναϊκός στοχεύει σε πολύ υψηλότερα πράγματα σε Ελλαδα κι Ευρώπη.

Το νέο μοντέλο δεν αλλάζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Γιάννη Αλαφούζου στο πρόσωπο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ως του προπονητή με στόχο την οριστική επιστροφή στην πρωταθληματική κανονικότητα. Αυτός θα εξακολουθεί να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο σε όλες τις μεταγραφές και τις βασικές επιλογές που αφορούν την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού. Χωρίς απλώς να τρέχει για το καθετί.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε φιλοξενηθεί στο Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο στις 11 Απριλίου

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ