ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τι έλεγε ο Γιάννης Παπαδημητρίου στο Show Must Go On για τον Γιοβάνοβιτς, το τριφύλλι και το ρόστερ του

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου στο Show Must Go On
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου στο Show Must Go On PRINT SCREEN

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου, είχε φιλοξενηθεί στο Show Must Go On στις 11 Απριλίου και είχε αναφερθεί στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στις αρετές του ως προπονητή αλλά και στο ρόστερ των πράσινων.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είναι από το απόγευμα του Σαββάτου (20/5) ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και ενδιαφέρον έχει να δούμε τι έλεγε ο 47χρονος για το τριφύλλι, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το ρόστερ του στις 11 Απριλίου όταν είχε φιλοξενηθεί στο Show Must Go On και στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Στην τελευταία ουσιαστικά συνέντευξη, πριν βρεθεί στο νέο του ρόλο, ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε αποθέωσει τον Παναθηναϊκό, είχε σταθεί στις αρετές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ είχε ρωτηθεί και για το γεγονός πως οι πράσινοι πορεύονταν χωρίς αθλητικό διευθυντή.

Όλοι λέμε πως ο Παναθηναϊκός κάνει μια χρονιά υπέρβασης και πάει να πάρει το πρωτάθλημα, δεν στηρίζεται στο πλάνο των αθλητικών διευθυντών. Πως βλέπεις την πορεία του;

"Ο Παναθηναϊκός είναι ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που είναι στην κορύφωση του. Έχει ξεκινήσει από πέρυσι με μια καλή δουλειά και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Φέτος έχει κάνει βήματα προόδου, ότι και να λέμε ότι κάνει υπέρβαση εγώ δεν θεωρώ ότι κάνει υπέρβαση μια ομάδα που από την πρώτη αγωνιστική έως σήμερα είναι πρώτη. Υπέρβαση κάνεις όταν είσαι 12 βαθμούς πίσω και πας μπροστά".

Είναι το τέταρτο μπάτζετ όμως;

"Δεν έχει σημασία το μπάτζετ".

Ποια η άποψη σου για τον Γιοβάνοβιτς;

"Ο Γιοβάνοβιτς έχει καταφέρει να παίρνει από το ρόστερ του για δύο συνεχόμενα χρόνια γιατί φέτος έκανε ποιοτικές προσθήκες το 200% και αυτό είναι τεράστια επιτυχία. Άσχετο εάν θες να κάνεις ένα βήμα παραπάνω με ευρωπαϊκά παιχνίδια που θα θες να κάνεις το κάτι παραπάνω. Φαίνεται πως αυτό που θες να κάνεις αυτή τη στιγμή τίποτα δεν είναι στην τύχη.

Χρειάζεται να έχεις ένα βάθος. Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός το έχει διαχειριστεί σωστά και μην ξεχνάς πως πλέον δεν έχει και Κύπελλο. Για έναν προπονητή με ένα ρόστερ λιγότερο σε βάθος είχε τη δυνατότητα να έχει βδομάδα-βδομάδα παιχνίδι και βδομάδα-βδομάδα προπόνηση.

Το κατόρθωμα του Γιοβάνοβιτς είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν δεν έχει πάρει ακόμα από κάποιες προσθήκες τα νούμερα που θα έπρεπε με βάση το βιογραφικό τους. Αν το πάρει και αυτό που θα πάει. Έχουν να δώσουν και άλλα οι παίκτες του. Και πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας όταν αξιολογούμε μια ομάδα.

Τα νούμερα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στο μηδέν στην άμυνα και προσπαθεί με τον τρόπο του να σκοράρει. Αυτό δείχνει το στυλ ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Τα 41 δεν μπορούν να γίνουν 60 με πέντε γκολ παραπάνω από τον Σπόραρ ή τον Μπερνάρ, είναι στυλ παιχνιδιού. Δεν παίζει το ποδόσφαιρο που παίζουν άλλες ομάδες αλλά δεν υπάρχει μόνο μια συνταγή επιτυχίας.

Αυτό που κάνει είναι πετυχημένο. Παίρνει τα αποτελέσματα, κερδίζει τα παιχνίδια. Και μην ξεχνάς ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο κλαμπ αλλά έχει να κάνει πρωταθλητισμό πάρα πολλά χρόνια. Χτίζει ακόμα και νοοτροπία μαζί με τον Γιοβάνοβιτς. Ο οποίος Γιοβάνοβιτς δεν είναι ένας τυχαίος προπονητής.

Έχει κάνει πρωταθλητισμό, έχει παίξει Champions League και έχει πάει ψηλά. Ξέρει να κάνει πρωταθλητισμό, ξέρει να φτιάχνει νοοτροπία. Το αν δουλεύει ή όχι με αθλητικό διευθυντή έχει να κάνει με την απόφαση του κλαμπ αλλά στην Ελλάδα και οι ομάδες που δουλεύουν με αθλητικούς διευθυντές και τεχνικούς διευθυντές το πιο σημαντικό πρόσωπο είναι ο προπονητής".

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε φιλοξενηθεί στο Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο στις 11 Απριλίου. Δείτε τι έλεγε για τον Παναθηναϊκό από το 1.35,24.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE THE SHOW MUST GO ON LIVE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ