ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Προσέχουν για να μην έχουν πρόβλημα με διπλό τεστ κορονοϊού

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Καρλίτος κόντρα στη Λαμία
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Καρλίτος EUROKINISSI

Γιατί οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα κάνουν και την Τρίτη (29/12) -πριν την πρώτη προπόνηση μετά τη χριστουγεννιάτικη άδεια- τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, μολονότι είναι προγραμματισμένες αντίστοιχες εξετάσεις και για την Παρασκευή (1/1) και το πλάνο "προστασίας" της ομάδας από τον ιό

Έπειτα από οκτώ μέρες ξεκούρασης στην extra-long χριστουγεννιάτικη άδεια που πήραν από τον Λάζλο Μπόλονι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν το απόγευμα της Τρίτης (29/12) στις προπονήσεις, ξεκινώντας την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής (3/1) με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Και το "βαρύ" πρόγραμμα που ακολουθεί, με συνεχόμενα ματς μέσα σε μία εβδομάδα (6/1, Απόλλων Σμύρνης, 10/1 ΑΕΛ).

Πριν την επανέναρξη των προπονήσεων, ωστόσο, όλοι όσοι συγκροτούν το ποδοσφαιρικό τμήμα (αλλά και το υπαλληλικό προσωπικό του "Γ. Καλαφάτης") θα περάσουν το μεσημέρι της Τρίτης (29/12) από προληπτικά rapid τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη προγραμματισμένο να κάνουν εξετάσεις και την Παρασκευή (1/1), όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της Super League, που επιβάλλει τεστ 48 ώρες πριν τους αγώνες.

Η μισή και πλέον ομάδα του "τριφυλλιού" ταξίδεψε εκτός Ελλάδας (ο Βιγιαφάνιες για παράδειγμα, πήγε μέχρι τη γενέτειρά του στις αρχές της Παταγονίας στην Αργεντινή) και στον Παναθηναϊκό θέλουν να είναι πολύ προσεκτικοί στο θέμα της επανένταξης όλων των ποδοσφαιριστών στο γκρουπ.

Διότι αυτές τις ημέρες, θέλοντας και μη, η "τριβή" όλων ήταν πολύ πιο έντονη με τον "έξω" κόσμο και χρειάζεται προσοχή, προκειμένου να μην υπάρξουν κρούσματα του ιού Covid-19, που θα δημιουργήσουν ζητήματα στη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ή ακόμα κι αν υπάρξουν, να απομονωθούν αμέσως για να μην υπάρξει διασπορά.

Οι ξένοι παίκτες και προπονητές μάλιστα, για να επιστρέψουν στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν (κι άλλα) τεστ 72 ώρες πριν το ταξίδι τους. Όμως επειδή ο ιός σε ορισμένες περιπτώσεις αργεί να "εκδηλωθεί" ή δεν εμφανίζεται σε απόλυτο βαθμό στις πρώτες εξετάσεις, τα μέλη της ιατρικής ομάδας του "τριφυλλιού" θέλουν να έχουν στα χέρια τους μία ολοκληρωμένη σειρά εξετάσεων, κάθε παίκτη η προπονητή σε διάρκεια τουλάχιστον μίας εβδομάδας.

Ο Παναθηναϊκός είναι άλλωστε, μέχρι στιγμής, η ομάδα που έχει διαχειριστεί καλύτερα από κάθε άλλη, το θέμα της προστασίας των μελών της από τον κορονοϊό (υπήρξε μόνο ένα κρούσμα επαγγελματία παίκτη της Κ19 τον Αύγουστο) και στο "τριφύλλι" θέλουν να κρατήσουν μακριά απ’ το Κορωπί τον ιό.

Από εκεί και πέρα, οι Πιέρ Ντρεοσί και Λάζλο Μπόλονι έχουν ήδη επιστρέψει απ’ τη Δευτέρα (28/12) στην Αθήνα, με τον πρώτο να "τρέχει" εκ νέου τόσο τα μεταγραφικά (όπου στο επίκεντρο βρίσκεται η υπόθεση του Ντιντιέ Λαμκέλ Ζε), όσο και τις αποχωρήσεις-πωλήσεις-δανεισμούς, όσων δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή των πλάνων του Μπόλονι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ