ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: "Πράσινο φως" στον Μπουζούκη για να αποχωρήσει τον Ιανουάριο

Παναθηναϊκός: "Πράσινο φως" στον Μπουζούκη για να αποχωρήσει τον Ιανουάριο
Ο Γιάννης Μπουζούκης σε στιγμιότυπο από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός απάντησε θετικά στο αίτημα της πλευρά του Μπουζούκη να φύγει τον Ιανουάριο για ομάδα του εξωτερικού και στη διακοπή των Χριστουγέννων θα γίνει η τελική κουβέντα για το μέλλον της καριέρας του σε Τουρκία, Πορτογαλία ή Ολλανδία.

Από τις 4 Δεκεμβρίου το SPORT24 -σε αναλυτικό ρεπορτάζ του Αντώνη Οικονομίδη- είχε αποκαλύψει τη συζήτηση που είχε κάνει η πλευρά του Γιάννη Μπουζούκη με τον Παναθηναϊκό, κατά την οποία είχε ενημερώσει πως υπήρχε (σοβαρό) ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον 23χρονο μέσο, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του εκτός "τριφυλλιού" για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία (εντάχθηκε στην Ακαδημία των "πράσινων" το 2012).

Κάτι που αποτελεί πλέον κι επιθυμία του Πρεβεζάνου μέσου, ο οποίος βλέπει πως τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ο χρόνος κι ο χώρος του εντός του αγωνιστικού πλάνου της ομάδας έχει συρρικνωθεί, πέφτοντας από τις 57 συμμετοχές της διετίας 2018-2020, στις 18 παρουσίες του με τη φανέλα του "τριφυλλιού" κι αυτές κυρίως ως αλλαγή. Φέτος, ο "Μπούζου" ήρθε από τον πάγκο σε 4 παιχνίδια πρωταθλήματος (με Ιωνικό, Αστέρα, ΟΦΗ, Παναιτωλικό) και σε ένα του Κυπέλλου (Βόλο), μετρώντας συνολικά μόλις 63 αγωνιστικά λεπτά.

Ουσιαστικά, είναι 22ος σε χρόνο συμμετοχής εντός του "πράσινου" ρόστερ και πάρα πολύ χαμηλά στο rotation της ομάδας. Και πλέον, έξι μήνες και κάτι πριν απ’ την ολοκλήρωση του συμβολαίου που υπέγραψε στις 12 Ιουλίου 2019, η αποχώρηση μοιάζει μονόδρομος για τον 23χρονο μέσο, ο οποίος θέλει να πάει κάπου για να παίξει και να κάνει ένα συνολικό restart στην καριέρα του.

Αυτή τη στιγμή η πλευρά του παίκτη έχει κάνει (ανεπίσημες) συζητήσεις κι έχει στα χέρια της το δεδομένο ενδιαφέρον από ομάδες της Πορτογαλίας (Φαμαλικάο, η οποία είχε ενδιαφερθεί και πριν από ένα χρόνο), της Ολλανδίας και της Τουρκίας. Κάτι που είχε μεταφέρει προς τον Παναθηναϊκό απ’ τις αρχές του μήνα.

Η τελευταία εξέλιξη στο όλο θέμα έχει να κάνει με την απάντηση των "πράσινων". Σε νεότερη επικοινωνία που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες, η πλευρά του Παναθηναϊκού φαίνεται πως έδωσε το "πράσινο φως" για την αποχώρηση του Μπουζούκη στο μεταγραφικό "παράθυρο" του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, αυτό που φέρεται να μεταφέρθηκε απ’ τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" προς την πλευρά του παίκτη, ήταν πως "...καταλήξτε στις προτάσεις που έχετε στα χέρια σας κι ελάτε στη διακοπή του πρωταθλήματος να βρούμε μία λύση που θα είναι σωστή για όλους".

Δεν θα βάλει εμπόδια ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να βάλει εμπόδια στον Μπουζούκη. Μολονότι δεν είναι πλέον στις πρώτες επιλογές της ομάδας, ο "Μπούζου" δεν παύει να είναι ένα παιδί πολύ αγαπητό σε όλους στο κλαμπ, που ήταν πάντα συνεπές και δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα και είναι απολύτως κατανοητό απ’ όλους πως χρειάζεται να βρει χρόνο για να παίξει. Σαφώς και δεν είναι εύκολο να αποχωριστείς έναν παίκτη που "μεγάλωσε" κι ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά μέσα στην ομάδα, όμως είναι απ’ τις περιπτώσεις και τις καταστάσεις που μοιραία συμβαίνουν σε κάθε ποδοσφαιρικό οργανισμό.

Αντίστοιχα δεν θα υπάρξουν μεγάλες αξιώσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Όταν η πλευρά του παίκτη καταλήξει επίσημα στο που θέλει να συνεχίσει την καριέρα του (στην Τουρκία, όπου έχουν "πιάσει" όλοι οι Έλληνες που μετακόμισαν τα τελευταία χρόνια, το συμβόλαιο που του προσφέρεται είναι δυόμισι φορές υψηλότερο σε σχέση με τα χρήματα που παίρνει σήμερα, όμως στην Πορτογαλία και στην Ολλανδία το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ για τον 23χρονο δείχνει πολύ πιο ωφέλιμο), οι "πράσινοι" θα βάλουν στο τραπέζι για την πρόωρη αποδέσμευσή του ένα μικρό (συμβολικό) ποσό και την προοπτική ενός ποσοστού μεταπώλησης και κάποιων μπόνους συμμετοχών με την επόμενη ομάδα του.

Αυτό που είναι σίγουρο κι από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, είναι πως δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία συζήτησης με άλλη ελληνική ομάδα. Μολονότι εσχάτως κυκλοφόρησαν διάφορες, διάσπαρτες "φήμες" πως η περίπτωσή του δεν θα άφηνε... ασυγκίνητους τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ ενόψει καλοκαιριού, ο "Μπούζου" δεν έχει στο μυαλό του αυτό το σενάριο.

Δεν σκοπεύει να διαταράξει τις πολύ καλές σχέσεις του με όλο τον Παναθηναϊκό -σεβόμενος απόλυτα όλα όσα του έδωσαν οι "πράσινοι" από πολύ μικρή ηλικία- κι αυτό που θέλει είναι να δοκιμάσει πλέον τις δυνάμεις του εκτός συνόρων, ανοίγοντας μία πολύ διαφορετική σελίδα στην καριέρα του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ