ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πλησιάζει σε συμφωνία για τον Νιάς

Ο Σεχ Νιάς σε στιγμιότυπο από αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για τη Super League Interwetten
Ο Σεχ Νιάς σε στιγμιότυπο από αγώνα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Σε καλό δρόμο οι επαφές του Παναθηναϊκού με τη Λιλ για την επέκταση δανεισμού του Σεχ Νιάς για άλλον ένα χρόνο. Πολύ ευχαριστημένοι οι Γάλλοι με την πορεία του Σενεγαλέζου στο "τριφύλλι", νέες επαφές στο ταξίδι του Ντρεοσί, ξεκαθαρίζει το τοπίο ως το τέλος Μαΐου.

Αποκτήθηκε "αθόρυβα", στην τελευταία ημέρα του χειμερινού μεταγραφικού "παραθύρου", ως μία έξτρα επιλογή για την ενίσχυση του (ταλαιπωρημένου εφέτος) άξονα της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού και η χρησιμότητα της μεταγραφής του φάνηκε από πολύ νωρίς.

Πολύ δύσκολα άλλωστε, θα "έβγαινε" το πρόγραμμα του "τριφυλλιού" τους τελευταίους τρεις μήνες και κάτι χωρίς τον 21χρονο πολυσύνθετο Σενεγαλέζο, ο οποίος κάλυψε με επάρκεια όλα τα κενά τόσο στα χαφ, όσο και στο κέντρο της "πράσινης" άμυνας, όποτε χρειάστηκε να τον "γυρίσει" πίσω ο Λάζλο Μπόλονι.

Μέσα σε αυτό το διάστημα δε, ο Σεχ Νιάς υπερκάλυψε πολύ γρήγορα τις 10 συμμετοχές που ανέφερε ως "όρο" η συμφωνία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Λιλ για τον πεντάμηνο δανεισμό του (13 ματς, 1.062 αγωνιστικά λεπτά). Όχι... χατιρικά, αλλά διότι το άξιζε και γιατί αναδείχθηκε σε χρόνο... dt, σε πολύ σημαντικό "γρανάζι" της "μηχανής" του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι κρυφό ότι οι "πράσινοι" τον θέλουν και την επόμενη σεζόν στο "Γ. Καλαφάτης". Το deal της 31ης Ιανουαρίου ανέφερε "δανεισμός 5 μηνών, χωρίς οψιόν αγοράς". Νέτα, σκέτα, δίχως πολλά περιθώρια ελιγμών. Έμοιαζε εν πολλοίς με μεταγραφή... μίας χρήσης, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις τα δεδομένα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Αρκεί η συνεργασία να λειτουργήσει αρμονικά και να υπάρχει εμπιστοσύνη.

Ο Πιέρ Ντρεοσί έκανε ήδη προ μηνός μία πρώτη συζήτηση με τη Λιλ -έχοντας άλλωστε απευθείας δίαυλο επικοινωνίας με τα ανώτερα... κλιμάκια της πρωτοπόρου της γαλλικής Ligue1- κι έριξε στο τραπέζι την προοπτική επέκτασης του δανεισμού του Νιάς έως το καλοκαίρι του 2022.

Οι Γάλλοι δεν ήταν πλέον αρνητικοί, βλέποντας πως ο Νιάς έχει βρει στον Παναθηναϊκό το χώρο και το χρόνο που δεν θα είχε στο δικό τους ρόστερ (ήταν 6ος κεντρικός χαφ στην "ιεραρχία") και δείχνουν ξεκάθαρη διάθεση να το συζητήσουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες το όλο θέμα επανήλθε δυνατά στο προσκήνιο και η προοπτική παραμονής του Νιας είναι ένα απ’ τα ζητήματα που έχει στην ατζέντα του ο General Manager του "τριφυλλιού" στο τελευταίο ταξίδι του στη Γαλλία, μαζί με άλλες μεταγραφικές υποθέσεις ενόψει καλοκαιριού.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως οι συζητήσεις ανάμεσα στους "πράσινους" και την υποψήφια πρωταθλήτρια Γαλλίας, βρίσκονται σε εξαιρετικό σημείο και είναι πλέον -κατά πολύ- αυξημένες οι πιθανότητες, για να επέλθει συμφωνία επέκτασης του δανεισμού του Νιας στον Παναθηναϊκό για άλλον ένα χρόνο.

Εντούτοις, θα πρέπει να διευθετηθούν πρώτα κι ορισμένα άλλα ζητήματα. Επειδή ο Νιας είναι ένα σημαντικό πρότζεκτ για τη Λιλ και σκοπεύει να επενδύσει πάνω του τα επόμενα χρόνια, επιθυμία των Γάλλων -εφόσον δοθεί για άλλο ένα έτος με δανεισμό στους "πράσινους"- είναι να επεκτείνει πρώτα το συμβόλαιό του έως το 2024 (το "τρέχων" ολοκληρώνεται το 2023). Κι αυτό σίγουρα απαιτείται μία συνολική κουβέντα και μία διαδικασία ανάμεσα σ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, που θα τραβήξει έως το τέλος Μαΐου. Κι εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα...

Το σημαντικό, εντούτοις, είναι πως η Λιλ είναι πια απόλυτα θετική για νέο δανεισμό του 21χρονου μέσου, ο οποίος κρίνεται υπέρ-απαραίτητος απ’ τον Ντρεοσί στο πλάνο της επόμενης σεζόν. Αφενός διότι "κόλλησε" πολύ καλά με τον Παναθηναϊκό και δείχνει να έχει υψηλά κίνητρα κι αφετέρου διότι εφόσον παραμείνει, θα κλείσει από νωρίς ένα πολύ βασικό "μέτωπο" στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Δίχως να χρειαστεί να ξαναβγούν οι "πράσινοι" στην αγορά για παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά. Και με το όποιο ρίσκο να μην "δέσει" με την ομάδα, όπως "έδεσε" ο Νιάς μέσα σε λίγους μήνες...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ