STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 0-0

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 0-0
INTIME SPORTS

Η Ευρώπη απομακρύνεται για τον Παναθηναϊκό μετά το 0-0 με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Απόλυτοι κυρίαρχοι οι "πράσινοι", που είχαν 36 τελικές προσπάθειες, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό Γιαννακόπουλο.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν επιθετικός μονόλογος για τον Παναθηναϊκό, οι "πράσινοι" δεν κατάφεραν για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική να γευτούν τη χαρά της νίκης, μένοντας στο 0-0 με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Έτσι, η είσοδος στα πλέι οφ και κατ' επέκταση η διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την ομάδα του Γιάννη Βονόρτα, που έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο, έγινε ακόμα πιο δύσκολη, καθώς βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Ξάνθη, με τους Ηπειρώτες μάλιστα να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο (αυτό της Δευτέρας με την ΑΕΚ).

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 28η αγωνιστική της Superleague.

Πάντως, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο για το "τριφύλλι", βάσει της εικόνας που παρουσίασε, αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 36 τελικές προσπάθειες (οι 22 εντός εστίας), με 23 κερδισμένα κόρνερ και με 70% κατοχή μπάλας.

Βέβαια, βρήκε απέναντί του κι έναν εξαιρετικό Νίκο Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήταν ο ήρωας για τους φιλοξενούμενους με πολλές εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ "Σπύρος Λούης"

Διαιτητής: Κομίνης

Βοηθοί: Μαγιάννης, Ελευθερίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βονόρτας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Ζέκα, Βιτόλο, Μπαρμπαρούσης (79' Τοτσέ), Σισοκό (70' Αποστολόπουλος), Κουίνσι (46' Ντίνας), Φιγκερόα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κουλουχέρης, Παντίδος, Κούρος, Ρόκας, Σάμαρης (89' Παναγιωτούδης), Μενδρινός, Γουνδουλάκης (73' Τόσκας), Κολοβός (65' Οκόγιε), Αραβίδης

Γκολ: -

Κίτρινες κάρτες: Πίντο / Τόσκας, Οκόγιε

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Πανιώνιος μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι, χάνοντας μόλις στο 10' την πρώτη καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ. Ο Αραβίδης άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα με τον Γουνδουλάκη και με αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ανάγκασε τον Καρνέζη να πραγματοποιήσει μία δύσκολη απόκρουση. Η απάντηση για τους "πράσινους" ήρθε μόλις ένα λεπτό αργότερα, με τον Χουχούμη να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Γιαννακόπουλος.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια, με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να αποκρούει εντυπωσιακά μία κοντινή κεφαλιά του Φιγκερόα στο 18ο λεπτό, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Τριανταφυλλόπουλος, με νέα κεφαλιά, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Ο... χορός των κεφαλιών συνεχίστηκε στο 21', με τον Πίντο αυτή τη φορά να σημαδεύει προς την εστία του Πανιωνίου, αλλά και πάλι ο Γιαννακόπουλος κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ.

Μετά από ένα "νεκρό" δεκάλεπτο, ο Μπαρμπαρούσης επαναδραστηριοποίησε τον Γιαννακόπουλο στο 34', αναγκάζοντάς τον να μπλοκάρει στο κοντινό του πλασέ, ενώ ακολούθησε μία βολίδα του Σεϊταρίδη, που πέρασε μόλις άουτ. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς να παραβιαστεί κάποια από τις δύο εστίες, με τον Παναθηναϊκό να έχει όμως την υπεροχή, καθώς είχε 16 τελικές προσπάθειες με τη λήξη του 45αλέπτου.

Εξίσου δυναμικά συνέχισε το "τριφύλλι" στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, με τον Φιγκερόα να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ μόλις στο 22ο δευτερόλεπτο, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η πίεση ήταν διαρκής από τους παίκτες του Γιάννη Βονόρτα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι "κυανέρυθροι" ήταν σωστά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και απέτρεπαν τις επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων τους.

Από το 60' και μετά, η πίεση εντάθηκε με τον Γιαννακόπουλο να αναλαμβάνει και πάλι δράση, αφού απομάκρυνε πολύ ωραία το σουτ του Σεϊταρίδη στο 63ο λεπτό, ενώ ο Φιγκερόα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα. Στο 68' ήταν η σειρά του Ντίνα να δεχθεί ένα μεγαλοπρεπές "όχι" από τον τερματοφύλακα των Νεοσμυρνιωτών. Η απόκρουση του αγώνα έγινε φυσικά από τον... Γιαννακόπουλο στο 78ο λεπτό, όταν ο Ζέκα δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία σε έναν αμυντικό και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πρόλαβε να σηκώσει το χέρι του και να σώσει ένα σίγουρο γκολ του Πορτογάλου.

Στο 90ό λεπτό, με όλον τον Παναθηναϊκό να έχει βγει μπροστά, οι κενοί χώροι στην άμυνα ήταν τεράστιοι, κάτι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι "κυανέρυθροι", με τον Μενδρινό να επιχειρεί ένα εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή και τον Καρνέζη να εκτινάσσεται στην αριστερή του γωνία για να απομακρύνει σε κόρνερ. Πολύ καλή ήταν η αντίδραση του "πράσινου" πορτιέρο και στο κοντινό σουτ του Αραβίδη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, γλιτώνοντας την ομάδα από ένα πιθανό... σοκ της τελευταίας στιγμής.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος ήταν αναμφισβήτητα ο βασικότερος λόγος που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στο ΟΑΚΑ, αφού σταμάτησε τους "πράσινους" σε όσες περιπτώσεις η μπάλα κατευθυνόταν προς την εστία του.

Ο αδύναμος κρίκος

Η επιθετική δυστοκία στοίχισε στον Παναθηναϊκό σε ένα ακόμα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όπου το "τριφύλλι" απώλεσε δύο ακόμα βαθμούς στη φετινή Superleague.

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
36 Τελικές Προσπάθειες 6
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
20 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
8 Κεφαλιές 0
5 Αποκρούσεις 22
8 Επεμβάσεις 36
13 Κλεψίματα 16
7 Φάουλ 14
0 Οφσάιντ 3
23 Κόρνερ 4
48 Λάθη 48
21/51 Γεμίσματα 2/11
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ