STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ο πρώτος υπηρεσιακός των δύο αιωνίων

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στον πάγκο της Κ19 του Ολυμπιακού
Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στον πάγκο της Κ19 του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος που θα βρεθεί ως υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού, στο ματς του Σαββάτου με τον ΟΦΗ θα γράψει ιστορία καθώς θα γίνει ο πρώτος που θα διατελέσει στον ίδιο ρόλο στους δύο αιώνιους αντιπάλους καθώς είχε κάτσει και στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Και μάλιστα κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, τον ΟΦΗ.

Η μοίρα παίζει πολλές φορές περίεργα παιχνίδια, και ένα τέτοιο έχει μπροστά του ο ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ο οποίος θα γράψει ξεχωριστή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα γίνει ο πρώτος υπηρεσιακός προπονητής σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός της Κ19 θα προπονήσει την πρώτη ομάδα την Παρασκευή (9/2) και θα είναι αυτός που θα κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού ως υπηρεσιακός προπονητής το Σάββατο (10/2) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League κόντρα στον ΟΦΗ.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ο οποίος έχει περάσει και από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού για έξι χρόνια είχε αναλάβει αντίστοιχο ρόλο τη σεζόν 2020-21 και μάλιστα τότε ήταν υπηρεσιακός σε τρία ματς των πράσινων. Ένα όταν διαδέχθηκε τον Ντάνι Πογιάτος στις αρχές Οκτώβριου και άλλα δύο στο τέλος της ίδιας χρονιάς μετά το διαζύγιο με τον Λάζλο Μπόλονι.

Τι συνδέει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό πλην του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου; Ο ΟΦΗ. Και με το τριφύλλι το ντεμπούτο του υπηρεσιακού τότε Έλληνα τεχνικού είχε γίνει σε ματς με την ομάδα της Κρήτης και είχε λήξει ισόπαλο 2-2 με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει στο 90' με τον Μακέντα.

Και τώρα με τους ερυθρόλευκους και πάλι ο 45χρονος τεχνικός θα βρει απέναντι του την ομάδα από την Κρήτη αλλά αυτή τη φορά το ματς θα γίνει εντός έδρας.

Ο πρώτος μετά τον Γκμοχ

Παράλληλα ο 45χρονος θα γίνει μέλος και μιας μικρής λίστα ανθρώπων που θα έχουν προπονήσει και τους δύο αιωνίους. Μια λίστα την οποία έως σήμερα αποτελούν μόλις έξι ονόματα και συγκεκριμένα οι Θέμος Ασδέρης (σ.σ. πριν το 1959-60' και τη θέσπιση της Α' Εθνικής), Στέφαν Μπόμπεκ, Λάκης Πετρόπουλος, Καζιμίρ Γκόρσκι, Χέλμουτ Σενέκοβιτς και Γιάτσεκ Γκμοχ.

Ο Πολωνός με σπουδαία θητεία και τίτλους με τον Παναθηναϊκό, ήταν και ο τελευταίος που είχε βρεθεί στους πάγκους και των δύο ομάδων, είχε διατελέσει προπονητής του Ολυμπιακού και τη σεζόν 1988-89'.

Έκτοτε έπρεπε να περάσουν 35 χρόνια για να βρεθεί ο επόμενος στο πρόσωπο του 45χρονου Έλληνα τεχνικού, Σωτήρη Συλαϊδόπουλου.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ