ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι όροι του deal με Μπόλονι και η αγωνία της άφιξης

Ο Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο

Το deal με τον Λάζλο Μπόλονι είναι δεδομένο και το Sport24.gr αποκαλύπτει τα χρήματα που θα λαμβάνει, τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, αλλά και τους όρους που τέθηκαν από τον Ρουμάνο προπονητή.

Το... γοργόν και χάριν έχειν. Ο Παναθηναϊκός έχει κλειδώσει τη συμφωνία του με τον Λάζλο Μπόλονι σχεδόν πάνω σε όλες τις λεπτομέρειες και τρέχει για να φέρει τον Ρουμάνο τεχνικό στην Αθήνα μέχρι το βράδυ της Τρίτης (13/10), προκειμένου να έχει μπροστά του όσο το δυνατόν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο προετοιμασίας, ενόψει του κυριακάτικου (18/10, 16:00) αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 5η αγωνιστική της Super League.

Η προφορική συμφωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον 67χρονο τεχνικό, στη νεότερη επικοινωνία που είχαν (μετά απ’ αυτή του Σαββάτου 10/10) το πρωί της Δευτέρας (12/10), μπήκε σε ακόμη πιο στέρεες βάσεις το απόγευμα της ίδιας μέρας κατά την παρουσία του ατζέντη του Μπόλονι στα κεντρικά του Παναθηναϊκού.

Εκεί, τέθηκαν και οι τελικοί όροι επί του οικονομικού για συμβόλαιο διάρκειας 1+1 ετών. Οι αποδοχές που πρότειναν οι πράσινοι ξεκινούσαν από τις 300.000€, ποσό που κάλυπτε σε πρώτο βαθμό τον 67χρονο τεχνικό, αν και ζητήθηκε να μπουν στο συμβόλαιο κι ορισμένα μπόνους θέσεων της ομάδας κι επίτευξης νικών.

Από εκεί και πέρα, το "+1" ανάμεσα στις δύο πλευρές θα είναι εφικτό να ενεργοποιηθεί στη λήξη της εφετινής σεζόν με απόφαση του Παναθηναϊκού, αλλά και σε συνδυασμό με τα πεπραγμένα του Ρουμάνου τεχνικού στον πράσινο πάγκο.

Ο Μπόλονι, έδειξε εξαρχής πάρα πολύ ζεστός για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ξεκαθαρίζοντας προς τον Αλαφούζο πως αποτελεί τιμή του να συνεργαστεί με ένα κλαμπ που -παρά τα προβλήματά του- τα τελευταία χρόνια- παραμένει πολύ γνωστό σε όλη την Ευρώπη.

Οι όροι (πλην των οικονομικών) που τέθηκαν από την πλευρά του Ρουμάνου προς τον ιδιοκτήτη της πράσινης ΠΑΕ, ήταν να υπάρχει απευθείας επικοινωνία μαζί του προκειμένου να τον ενημερώνει για όλα τα ζητήματα της ομάδας, χωρίς ενδιάμεσους, ενώ ακολούθως ζήτησε λεπτομέρειες για το πρότζεκτ. Τόνισε επίσης πως του αρέσει να δουλεύει και να εξελίσσει νέους παίκτες, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως εντός των αποδυτηρίων απαιτεί το μάξιμουμ της πειθαρχίας.

Από την πλευρά του ο Αλαφούζος του έθεσε ως βασικούς στόχους την 3η ή 4η θέση και το Κύπελλο Ελλάδας (ήτοι την έξοδο στην Ευρώπη για τη σεζόν 2021/22), ζητώντας παράλληλα να ξεκινήσει σταδιακά τη δημιουργία μίας ομάδας που θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Αυτό που του ζητήθηκε, ωστόσο, σαν... must είναι να έρθει άμεσα στην Αθήνα, για να μην είναι η ομάδα "ακέφαλη" στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ο Μπόλονι δεν είναι διόλου αρνητικός, όμως επί του παρόντος υπάρχει ένα (και μοναδικό) "αγκάθι".

Απ’ την ημέρα που αποχώρησε ο Ρουμάνος από την τεχνική ηγεσία της Γάνδης, βρίσκεται στη Βουδαπέστη (έχει μισή καταγωγή από την Ουγγαρία) και λόγω των πολύ αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών που υπάρχουν ελέω κορονοϊού, ο ίδιος χρειάζεται μία σύνθετη διαδικασία για να έρθει στην Ελλάδα. Ακόμη περισσότερο απ’ τη στιγμή που θέλει να έρθει και η οικογένειά του στην Αθήνα απ’ τη Γαλλία και προσπαθεί να αποφύγει το ενδεχόμενο της 14ήμερης καραντίνας.

Πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, οι πράσινοι είναι σε άμεση επικοινωνία μαζί του και με τον ατζέντη του και γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια να ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να έρθει στην Αθήνα ως το βράδυ της Τρίτης (13/10) και να βρίσκεται στο Κορωπί την επόμενη μέρα, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ