ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι οικονομικοί όροι στα νέα συμβόλαια των Σένκεφελντ, Πέρεθ και η κουβέντα με τον Αϊτόρ τον Ιανουάριο

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ κατά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό | 16 Δεκεμβρίου 2022
Ο Μπαρτ Σένκεφελντ κατά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό | 16 Δεκεμβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αθόρυβα, αποφασιστικά και γρήγορα έκλεισε το θέμα του νέου συμβολαίου του Μπαρτ Σένκεφελντ και το SPORT24 σας παρουσιάζει τα οικονομικά δεδομένα των νέων συμβολαίων του Ολλανδού και του Πέρεθ αλλά και τι θα γίνει με τις ανανεώσεις των Κουρμπέλη και Αϊτόρ.

Αθόρυβα, αποφασιστικά, γρήγορα... Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε ο Παναθηναϊκός το θέμα του νέου συμβολαίου του Μπαρτ Σένκεφελντ. "Καθαρές" δουλειές, δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό σίριαλ (όπως είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2020) και σε απάντηση των διάφορων παραφιλολογιών που είχαν αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, περί "εμπλοκής" άλλης ελληνικής ομάδας για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι ως ελεύθερο.

Μετά τον Ρουμπέν Πέρεθ (που υπέγραψε και τυπικά το μεσημέρι της Παρασκευής, 16/12, έχοντας ήδη συμφωνήσει εδώ και μέρες), ο Παναθηναϊκός έκλεισε λίγες ώρες μετά και την επέκταση συμβολαίου του Ολλανδού στόπερ. Ολοκληρώνοντας μία διαδικασία διαπραγματεύσεων με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, η οποία είχε ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες, αλλά είχε κρατηθεί μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας. Πολύ βασική παράμετρος: Κι ο Σένκεφελντ είχε ξεκαθαρίσει από την πλευρά του πως δεν ήθελε να διαρρεύσει το παραμικρό, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι συζητήσεις.

Και μέσα σε μία μέρα το "τριφύλλι" με συνοπτικές διαδικασίες κατάφερε να κρατήσει στο δυναμικό του, δύο απ' τις πιο σημαντικές "κολώνες" του αγωνιστικού οικοδομήματός του. Με τον Σένκεφελντ να έχει πλέον τη δυνατότητα να κλείσει εξαετία στον Παναθηναϊκό (αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019), όντας ένας απ’ τους πιο σημαντικούς κεντρικούς αμυντικούς που είχαν οι "πράσινοι" τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Τα δε οικονομικά δεδομένα και με τους δύο ήταν πολύ σημαντικά, με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να κάνει όλα όσα χρειαζόταν να κάνει για να τους κρατήσει στην ομάδα έως το καλοκαίρι του 2025. Επιβραβεύοντας και τους δύο για την παρουσία τους και τα όσα σημαίνουν αμφότεροι για την ομάδα.

Το συμβόλαιο που πήρε ο Ρουμπέν

Ο Ρουμπέν Πέρεθ, στο πρώτο συμβόλαιο που είχε υπογράψει τον Ιούλιο του 2021, είχε συμφωνήσει για αποδοχές 550.000 ευρώ ("καθαρά") στο πρώτο έτος (και 600.000 ευρώ στο δεύτερο (εφετινό) έτος. Σε αντίστοιχα νούμερα θα είναι οι αποδοχές του Ισπανού μέσου και στο νέο διετές συμβόλαιό του, το οποίο θα φτάνει συνολικά λίγο πάνω από το 1 εκατ. ευρώ συνολικά (και για τα δύο χρόνια), μαζί με πολύ εφικτά μπόνους στόχων και συμμετοχών.

Η "γενναία" αύξηση στον Μπαρτ

Ο Σένκεφελντ πήρε μια "γενναία" αύξηση στις αποδοχές του. Από τις 360.000 ευρώ "καθαρά" ή περίπου 400.000 με τα μπόνους που λάμβανε ετησίως στο συμβόλαιο που υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 2020, ανέβηκε στις 550.000 ευρώ "καθαρά". Κι από εκεί και πέρα, με ένα πολύ σημαντικό μπόνους συμμετοχών, αλλά και κάποια επιμέρους πριμ στόχων, μπορεί να δει τις αποδοχές του να φτάνουν σε ετήσια βάση και τις 650.000 ευρώ. Συμβόλαιο που άξιζε πέρα για πέρα ο Ολλανδός, ο οποίος όταν αποκτήθηκε το 2019 λάμβανε μόλις 200.000 ευρώ.

Κουρμπέλης και Αϊτόρ

Σειρά παίρνουν πλέον οι υποθέσεις των Δημήτρη Κουρμπέλη και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού οι συζητήσεις προχωρούν σταθερά και διαφαίνεται ως πολύ πιθανή μία συμφωνία για νέο συμβόλαιο έως το 2026.

Σε ότι αφορά τώρα τον Καταλανό εξτρέμ, οι πρώτες επαφές με τον ατζέντη του έχουν ήδη γίνει κι ο τελικός κύκλος συζητήσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο. Οι "πράσινοι" θέλουν να επιστρέψει πρώτα ο Αϊτόρ από τη Βαρκελώνη, όπου συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης στο γόνατό του μετά την επέμβαση τον Νοέμβριο, ούτως ώστε να γίνει εν Αθήναις πλέον η τελική συζήτηση για την επέκταση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2026.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός σκοπεύει ως το τέλος Ιανουαρίου να προχωρήσει σε επέκταση συνεργασίας έως το 2026 ή το 2027 και με τον Φώτη Ιωαννίδη. Παρότι έχει συμβόλαιο έως το 2024, στο "τριφύλλι" θέλουν να τον επιβραβεύσουν με μία σημαντική αύξηση στις αποδοχές του, απ’ την στιγμή που έχει αναβαθμιστεί πια ο ρόλος του στην ομάδα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ