FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Οι επιδόσεις του Τσέριν στο ντεμπούτο του στη Super League και το εντυπωσιακό 41/44 στις πάσες

21/08/2022 Panathinaikos Vs Ionikos for Superleague season 2022-23 in Apostolos Nikolaidis Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
21/08/2022 Panathinaikos Vs Ionikos for Superleague season 2022-23 in Apostolos Nikolaidis Stadium, in Athens - Greece Photo by: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Άνταμ Τσέριν συστήθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με μια άκρως ενθαρρυντική εμφάνιση στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό, με τον Σλοβένο διεθνή μέσο να είναι καταλύτης με την παρουσία του στη μεσαία γραμμή.

Τέσσερις νεοαποκτηθέντες παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν ντεμπούτο στη νικηφόρα πρεμιέρα επί του Ιωνικού με 1-0 για την πρώτη αγωνιστική της Super League. Ο λόγος για τους τρεις Σλοβένους Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς αλλά και ο Ισλανδός Μάγκνουσον.

Από τους τέσσερις μόνο ο πρώτος, ο Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν, αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, αρχικά ως "δεκάρι" μπροστά από τους Πέρεθ-Κουρμπέλη και κάποια μέτρα πιο πίσω μετά το 84', όταν πέρασε στο ματς ο Αλεξανδρόπουλος αντί του αρχηγού του τριφυλλιού.

Ο Τσέριν ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού και μαζί με τους Σπόραρ και Κώτσιρα αυτοί που οδήγησαν το τριφύλλι στην κατάκτηση του πρώτου τριπόντου επί της ομάδας της Νίκαιας.

Το εντυπωσιακό 41/44 επιτυχημένες πάσες

Χαρακτηριστικά ο 23χρονος Σλοβένος μέσος είχε 60 ενέργειες με τη μπάλα με το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο να είναι οι 41/44 επιτυχημένες πάσες ενώ σχεδόν το ένα τρίτο αυτών οι 13/16 ήταν πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Επίσης ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού είχε τρεις ανακτήσεις μπάλας βοηθώντας και ανασταλτικά το παιχνίδι του τριφυλλιού ενώ είχε και δύο πάσες από τις οποίες οι πράσινοι έφτιαξαν ευκαιρία.

Έπαιξε περισσότερο από τα δεξιά

Όπως βλέπει κανείς και από το γράφημα της Opta ο Τσέριν κινήθηκε κατά μήκος και πλάτος όλου του γηπέδου αλλά περισσότερο έπαιξε από τα δεξιά όπου συνεργάστηκε με τους Κώτσιρα και Σπόραρ στη δημιουργία ευκαιριών του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ιωνικό.

Οι επιδόσεις του Τσέριν απέναντι στον Ιωνικό
Οι επιδόσεις του Τσέριν απέναντι στον Ιωνικό

Ο Τσέριν παράλληλα απείλησε την εστία του Χουτεσώτη καθώς έκανε σουτ προς την εστία του Έλληνα γκολκίπερ και θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο δεύτερο μέρος καθώς το σουτ που επιχείρησε στο 48' από το ύψος της μεγάλης περιοχής είχε πορεία προς τα δίχτυα με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει σωτήρια τη μπάλα.

Ο Σλοβένος πάτησε και τρεις φορές στην περιοχή του Ιωνικού με τη μπάλα στα πόδια του ενώ ήταν αυτός που ανέλαβε τις εκτελέσεις των κόρνερ από τη στιγμή που έγινε αλλαγή ο Αϊτόρ.

Φυσικά και ο 23χρονος μέσος έκανε και πράγματα τα οποία δεν τα δείχνουν οι αριθμοί. Όπως το παιχνίδι ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου για να μπορεί να βρίσκει χώρους αλλά και παράλληλα να ανοίγει χώρους στους συμπαίκτες του.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη, Τσάρλυ και Παντελή Διαμαντόπουλο σχολίασαν τα παιχνίδια της πρεμιέρας της Super League. Οι τέσσερις μεταγραφές που θα αλλάξουν τις ισορροπίες:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ